Paryžius yra vienas iš mėgstamiausių turistų miestų pasaulyje dėl savo akmenimis grįstų gatvių, istorinės architektūros, skambios muzikos, skanaus skanaus maisto ir elegantiškai apsirengusių vietinių gyventojų. 
Tačiau Paryžius ne tik gali ištirpinti jūsų širdis, bet ir pinigines. Nuėjus tolėliau nuo miesto centro ir atokiau nuo turistams skirtų restoranų, miestas nėra  toks jau ir brangus (palyginus su kitais dideliais pasaulio miestais).

Taigi dalinamės 11 būdų, kaip sutaupyti pinigų kitam apsilankymui Paryžiuje!

Aplankykite Louvre nemokamai. Pirmąjį kiekvieno mėnesio sekmadienį nuo spalio iki kovo įėjimas į garsųjį Luvro muziejų yra nemokamas. Penktadienio vakarais jis taip pat nemokamas visiems, jaunesniems nei 26 m. asmenims. Be to, norėdami išvengti didelių eilių, eikite pro „Carrousel du Louvre“ įėjimą ir pateksite tiesiai į bilietų kasą. Taip pat galite praeiti greičiau eiles, jei turite Paryžiaus muziejaus abonementą. 

Pirmas mėnesio sekmadienis? Nemokami muziejai! Nuo spalio iki kovo mėnesio daugelyje didžiausių miesto muziejų siūlo visiškai nemokamai lankytis muziejuose. Likusius mėnesius jaunesni nei 26 m. asmenys ir atvykstantys iš ES įleidžiami nemokamai.

Iš „Charles de Gaulle“ oro uosto važiuokite viešuoju transportu. Sutaupykite važiuodami viešuoju transportu į miestą. Turite dvi galimybes: pasirinkite RER B (regioninis traukinys) kainuoja apie 10 Eur, o kelionė trunka 25-50 min. Arba važiuokite autobusu „RoissyBus“ 10 Eur, trukmė 45-60 min.

Atsisakykite taksi. Metro tinklas Paryžiuje yra labai platus ir galite nuvažiuoti kur jums reikia greitai ir pigiai nei naudojantis taksi paslauga. Tačiau jei jums prireiks taksi,  nešvaistykite pinigų brangiems taksi automobiliams, naudokitės „Uber“.

Pirkite 10 metro/autobusų bilietų iš karto. Paprastai vienas metro bilietas kainuoja 1,90 Eur. Tačiau patogiau ir pigiau yra įsigyti 10 bilietų kortelę (14 Eur). Tai sutaupo kelis eurus, kukli santaupa, bet geriau nei nieko!

Naudokitės „Vélib“ Paryžiaus dviračių dalijimosi sistema, kuri turi 20 tūkst. dviračių ir 1800 stočių visame Paryžiuje. Vienos dienos bilietas kainuoja 5 Eur arba savaitės abonentas 15 Eur. O jeigu norite naudotis automobiliu mieste jums reikės „pin-and-chip“ kortelės, neturint tokio tipo kortelės, galite nusipirkti bilietą internetu ir naudoti prieigos kodą stotyse.

„Couchsurf“ – nėra nieko pigiau nei nemokama nakvynė! Vietiniai gyventojai ne tik suteikia jums nemokama nakvynę, bet ir gali tapti jūsų vietiniais gidais ir supažindinti jus su nežinomomis ir įdomiomis miesto vietomis, kurias žinotų tik vietinis gyventojas.

Naudokitės „Airbnb“. Tai pigesnis ir įvairaus pasirinkimo apgyvendinimo būdas. Ši svetainė leidžia išsinuomoti kambarį, balkonėlį arba visą butą su visais patogumais! Galima rasti patrauklius pasiūlymus nuo 50 Eur miesto centre!

Restoranai neturistinėse vietose. Trumpa taisyklė: visada visada eikite 5 kvartalus nuo bet kokio turistinio objekto, ten rasite skanius vietinius patiekalus ir nuostabų aptarnavimą už ženkliai mažesnę kainą!

Susižvejokite nuolaidų maistui per „La Fourchette“. Raskite skanaus ir pigesnio maisto svetainėje „La Fourchette“ (šakutė), kur siūlomos nuolaidos iki 50% daugiau nei tūkstantyje Paryžiaus restoranų. Šia programėle mielai naudojasi ir vietiniai gyventojai. Tai geriausia programėlė norint valgyti kaip paryžiečiai ir už pigiau!

Biudžetiniai rajonai. Norėdami sutaupyti, apsistokite Montmartre arba Bastille rajonuose, palankios ir populiariausios biudžetui draugiškos ir palankios vietos, kur galima apsistoti pigiau. 

Paryžius nėra pigus miestas, todėl per pastaruosius metus lankytis ten su mažesniu biudžetu tapo šiek tiek sunkiau. Tačiau, kaip ir bet kuriame didmiestyje, yra daugybė pasiekiamų biudžetinių variantų, jei žinote kaip ir kur ieškoti. Tad atlikę detalesnę taupaus režimo Paryžiaus paiešką, galite rasti gerus nakvynės, maisto, transporto, pramogų variantus ir sutaupyti. Todėl kelionė į Paryžių bus smagesnė, šiek tiek pigesnė, prieinama ir įsimintina! 

Jeigu norite mėgautis akimirkomis Paryžiuje, kasdieniu vietinių gyvenimu, belieka tik išsirinkti kelionės datą ir pamatyti Paryžių!

Keliaukite į Paryžių tiesioginiais skrydžiais su Skrendu.lt komanda! 

Visi skrydžiai Vilnius – Paryžius >>