Alikantė – miestas Ispanijoje prie Viduržemio jūros, kuris pritraukia milijonus turistų kasmet. Geriausiai žinomas dėl Kosta Blankos (Costa Blanca) pakrantės, dar vadinamos „baltąja pakrante“, kurioje driekiasi balto smėlio paplūdimiai. Alikantės miestas, vilioja turistus iš įvairių pasaulio kampelių. Kadangi čia oro temperatūra yra palanki atostogoms ištisus metus, o kritulių kiekis per metus vidutiniškai trunka tik 36 dienas. Didžiąją dalį šio miesto turistų sudaro europiečiai, siekiantys patyrinėti istorines vietas, modernius pastatus, vietinę kultūrą, susipažinti su gastronomijos paveldu ir poilsį siūlančiais šlovingais paplūdimiais. Jeigu turite panašių tikslų, Alikantė yra puiki vieta jūsų atostogoms.

Ką vertą pamatyti Alikantėje

Vienas pagrindinių miesto simbolių yra Explanada de Espana. Tai palmių alėja, kuri driekiasi lygiagrečiai vienai iš uosto prieplaukų. Ši alėja yra vienas iš unikaliausių vaizdų Alikantėje. Kadangi šios alėjos grindys yra dekoruotos 6 mln. trispalvių marmurinių plytelių, kurių autentiškas dizainas suformuoja bangų efekto mozaiką. Ši alėja yra viena populiariausių vietų klajoti ir pažinti miestą.

Santa Barbara pilis – viena iš romantiškiausių vietų palydėti saulę visoje Alikantėje. Tai viena iš didžiausių  tvirtovių viduramžių Ispanijoje. Šis svarbus miesto orientyras yra 166 m virš jūros lygio ant Benakantilio kalno, nuo kurio atsiveria pasakiški miesto vaizdai ir Viduržemio jūros panorama. Šiuo metu Santa Barbaros pilyje yra įkurtas Alikantės miesto muziejus (MUSA), lankytojus supažindinantis su įvairiais šalies istoriniais laikotarpiais.

Senamiesčio kvartalas – viena iš žaviausių vietų visame pasaulyje, dvelkianti unikalumu, istorija ir kraštovaizdžiu. Puiki vieta susipažinti su vietine kultūra, paragauti autentiškų patiekalų ir pamatyti vietinę kultūrą. Tai vieta nuotraukoms, kadangi miesto magija čia liejasi kiekviename žingsnyje. Nuo spalvingų namų iki linksmų freskų, kurias galima rasti Alikantės senamiestyje.

Santa Marijos bazilika yra seniausia veikianti bažnyčia Alikantėje. Ji buvo pastatyta Valensijos gotikos stiliumi XIV–XVI a. ant mečetės liekanų. Bazilika sudaryta iš vienos navos su šešiomis šoninėmis koplytėlėmis, esančiomis tarp atramų. Ši bažnyčia yra vienas iš lankomiausių objektų Alikantėje. 

Kandeliabros urvai – giliausi Ispanijos urvai, kurie yra vos 23 km nuo Alikantės, mažame miestelyje Busote. Tai yra gausiai lankoma turistinė vieta. Šiame urve galima grožėtis natūraliai susiformavusiais stalaktitais ir stalagmitais. Kandeliabros urvai yra maždaug 150 me ilgio. Urvo pagrindinė traukos vieta – viduryje esantis skliautas, kuris primena bažnyčių ar katedrų skliautus. Tai vienas didžiausių ir įspūdingiausių skliautų Ispanijoje. Taip pat, nuo šio skliauto lubų kabo stalaktitai, kurių ilgis siekia net 12 m, o prieš juos nuo žemės yra iškilę stalagmitai. Ši įspūdinga vieta suteikia kvapą gniaužiančių įspūdžių ir patirčių.

Tabarkos sala – vienintelė apgyvendinta sala regione, kuri yra kiek daugiau nei 20 km nutolusi nuo Alikantės. Ten nuvykę galite pasivaikščioti gražia pagrindine gatve, pasimėgauti šviežiausiais jūros gėrybių patiekalais, nardyti jūroje ir atrasti povandeninį pasaulį ar tiesiog poilsiauti paplūdimyje. Šis žemės lopinėlis yra tik 1800 m ilgio ir 400 m pločio, tačiau veiklų ir pramogų rasite į vales. Sala mylima turistų dėl savito grožio, žavių įlankų ir paplūdimių, skaidraus vandens, rifų ir vietinių patiekalų. Tabarka iš Alikantės uosto pasiekiama kas valandą plaukiančiais turistiniais laiveliais.

Be šių unikalių ir autentiškų turistinių objektų, Alikantėje yra įvairių pramogų, kurios leidžia patirti šį miestą įvairių patirčių mėgėjams. Gastronominis pasaulis, kuris susipažindina su vietine Viduržemio jūros virtuve, kuria sudaro šviežios daržovės ir vaisiai, ką tik pagauta žuvis bei kitos jūros gėrybės ir tyras alyvuogių aliejus. Tai vienas unikaliausių miestų pasaulyje, todėl apsilankyti Alikantėje ir patirti dar vieną nuotykį rekomenduojame kiekvienam keliautojui.

Visi skrydžiai Kaunas – Alikantė >>