Nardymas po vandeniu yra ne tik smagus užsiėmimas, bet ir labai naudingas. Sunku išvardinti visus jo privalumus, bet mes padarysime pradžią – tęskite jūs. Faktas tik vienas – tai būtina teisingų atostogų veikla!

Nardymas atsipalaidavimui

Visas kūnas atsipalaiduoja, raumenys gali judėti taip laisvai, kaip nori, lengvos bangos švelniai judina kiekvieną sąnarį…ši nesvarumo būklė yra nuostabi! Pridėkime įdomių formų augaliją ir gyvūniją bei keistą garsų pasaulį. Pojūtis kaip kitoje planetoje! Ar gali būti kas labiau atpalaiduojančio, nei džiaugtis žuvelių kompanija ar iš visų pusių apžiūrinėti keistos formos koralą? Šiomis skubėjimo dienomis mums to ypatingai trūksta. Nardykite, jei pavargote nuo streso.

Nardymas sportui

Yrimasis vandeniu yra ypatinga fizinė veikla, nes ji suderina kraujotakos ir jėgos treniruotes, minimaliai apkraudama sąnarius. Prie bendrų jėgos treniruočių prisideda ir nelabai lengvos įrangos kilnojimas. Net jei nardote tik su akiniais ir vamzdeliu, posportuosite kaskart lipdami iš valties ir į ją. Nardykite, jei norite atsikratyti riebalų arba sustiprinti raumenis nekenkdami sąnariams.

Nardymas stipresniems plaučiams

Būdami po vandeniu turime išmokti specialios kvėpavimo technikos, kuri irgi labai naudinga – jos metu deguonį naudojame ypatingai efektyviai. Užsiimdami kitais sportais, sunaudojame apie ketvirtadalį įkvepiamo deguonies. Nardydami jo turime ribotą kiekį, todėl išmokstame jį naudoti taupiau ir įsisavinti didesnį procentą. Nardykite, jei norite sustiprinti plaučius.

Nardymas drąsai

Laiko leidimas po vandeniu, neturint tiesioginio ryšio su įprastuoju deguonies pilnu pasauliu, pradžioje gali atrodyti truputį baugus. Pradėję nuo lengviausios programos, nersite vis giliau, savimi pasitikėsite vis labiau. Nardykite, jei norite tapti drąsesniais.Ar esate plaukioję po vandeniu su akvalangu? Kokie jūsų įspūdžiai? Kodėl tai darote?