Planuodami kalėdinę kelionę tikimės, kad tai bus nepaprastas, kupinas šventinės nuotaikos ir jaukumo nuotykis. Per Kalėdas juk nesinori niekur skubėti ir nerimauti! Pristatome keletą paprastų patarimų, tam kad Jūsų šventinė kelionė būtų kuo malonesnė! Susipažinkite.

Pasidomėkite orų prognozėmis

Skirtingose šalyse oras Kalėdų metu gali būti labai nevienodas. Tam, kad nebūtumėte nemaloniai nustebinti nuolatinio lietaus ar didelės pūgos, visada prieš išvykdami patikrinkite orų prognozes. Turėdami visą informaciją galėsite ne tik suplanuoti lagamino turinį, bet ir apgalvoti galimas pramogas! Geriausia, jei šalies klimatu pasidomėtumėte dar prieš įsigydami bilietus, tokiu būdu galėtumėte nuspręsti ar tikrai norite praleisti žiemos šventes būtent toje šalyje.

Suplanuokite pramogas

Net neabejojame, kad Kalėdų laikotarpiu visuose pasaulio miestuose vyksta nemažai šventinių renginių: koncertai, mugės, spektakliai, specialios muziejų parodos ir daugybė kitų. Visi jie sutraukia ne tik vietinius gyventojus, bet ir miesto lankytojus. Ruošdamiesi kelionei pasidomėkite vykstančiais šventiniais renginiais, jaukiais restoranais, išsirinkite tuos, kuriuos labiausiai norėtumėte aplankyti ir, jei yra galimybė, pasirūpinkite bilietais ar rezervacijomis iš anksto, kol jų neišgraibstė kiti! Nereikės stovėti ilgose eilėse ir būsite užtikrinti, kad Jūsų kelionės planų nesugriaus netikėtumai.

Apgalvokite kelionės biudžetą

Dar kartą planuokite! Ne kartą minėjome, kad maloni ir rami kelionė yra planuotojų palydovė, tai galioja ir kalbant apie kelionės biudžetą. Leidžiantis į išvyką, o ypač jei ji numatoma Kalėdų metu, tikrai verta apskaičiuoti galimas išlaidas ir jas paskirstyti. Šventiniu laikotarpiu taip ir norisi pasilepinti, paragauti visų vitrinose matomų skanėstų ar įsigyti žaviai kaspinu aprištą dovanėlę. Paieškoję galite rasti daugumos viešbučių, kavinių, muziejų ir kitų pramogų kainas, taigi nuspręskite kiek galėsite joms skirti ir apskaičiuokite preliminarų būsimos kelionės biudžetą. Šiek tiek pridėkite nenumatytoms išlaidoms ir tikrai išvengsite nuolat galvoje kirbančios minties, kad išleidžiate per daug. Rami kelionė garantuota!

Kalbėkitės

Nebūtina aklai sekti numatyto plano ir stengtis įgyvendinti kiekvieną kelionės punktą. Kalėdos yra buvimo kartu, ramybės ir šypsenų metas, todėl kalbėkitės ir klausykite vieni kitų. Galbūt vietoje muziejaus lankymo visi mieliau vakarą leistumėte su vyno taure, žiūrint smagų filmą? Išsakykite savo mintis ir norus bei paraginkite tai daryti savo artimuosius, išvengsite nemalonių bei nuobodžių akimirkų ir kalėdinių nusivylimų. Būkite kartu ir džiaukitės kelione visi!

Neskubėkite

Kalėdos nėra maratonas, kurio metu turite aplankyti kuo daugiau muziejų ir nueiti dešimtis kilometrų. Džiaukitės kalėdine miesto atmosfera ir draugų bei artimųjų kompanija. Bendraukite, dalinkitės įspūdžiais ir neverskite savęs eiti apžiūrėti parodos, jei norite jaukioje kavinėje išgerti dar vieną puodelį kavos. Padovanokite sau galimybę laiką leisti taip, kaip Jūs norite!Per Kalėdas teko lankytis svečioje šalyje? Pasidalinkite mintimis, kaip suplanuoti tobulą kalėdinę išvyką!