Portugalų virtuvė labai turtinga, kiekvienas Portugalijos regionas turi išskirtinius patiekalus. Čia virėjai tikrai išradingi, sugeba paruošti net kelis skirtingus patiekalus, nors ingredientai, rodos, vienodi. Nepamirškite, kad čia maistas – malonumas, todėl mėgaukitės juo. Pristatome Jums 6 patiekalus, kuriuos turėtumėte paragauti nuvykę į Portugaliją.
Bacalhau
Žuvies mėgėjai tikrai liks sužavėti portugalų taip mėgiamais menkių patiekalais. Čia ji ruošiama pačiais įvairiausiais būdais: kepama, troškinama, sūdoma ir net vytinama. Tikrai atrasite mėgiamiausią skonį. Nenusivilsite paragavę troškintos menkės „Bacalhau“ su turkiškais žirneliais. Skanaujam!
Caldo verde
Dievinantys sriubas turėtų išbandyti „Caldo verde“. Tai garsiausia šalies sriuba. Ji yra verdama iš bulvių ir lapinių kopūstų, svogūnų ir česnakų. Daržovės – išverdamos nedideliame vandens kiekyje, paskui sutrinamos plaktuvu. Taip gaunama tiršta masė, kuri tampa viena iš tradicinių portugalų sriubų.
Moliuskai
Moliuskai yra tikras nacionalinis portugalų valgis. Aromatingi smulkinti svogūnai, ryškiaspalvė kaliandra, pomidorų griežinėliai apliejami baltuoju vynu ir verdami puode susijungią į tobulą skonių harmoniją ir puikiai talkina midijoms bei jūrų moliuskams. Ar nesakėme, kad ši šalis tikras rojus, mėgstantiems jūros gėrybes?
Feijoada
Vienas iš tradicinių portugališkų patiekalų, kuris daugumos restoranų valgiaraščiuose užima svarbią vietą – tai senovinis pupelių troškinys su brandinta jautiena arba kiauliena. Puikiai suderinti produktai, tobulos proporcijos ir nepakartojamas patiekalo aromatas privers išalkti net ir ką tik pavalgiusį. Leiskite „Feijoada“ pavergti Jūsų dieną!
Piri piri
Turbūt jau numanote, ką slepia šis žasmingas pavadinimas. Užsisakę „Piri piri“, tikrai galite tikėtis aštraus patiekalo! Piri piri yra vadinami nedideli, aštrūs raudonieji pipirai. Įprastai Portugalijoje taip apibūdinami du patiekalai: aštri vištiena su daržovėmis ir aštrios tigrinės krevetės, patiekiamos su salotomis. Būtinai pasiklauskite padavėjo, kurio patiekalo tikėtis, tačiau neabejojame, verta išbandyti abu!
Polvo a lagareiro
Tikriems gurmanams siūlome paragauti „Polvo a lagareiro“. Šis patiekalas ruošiamas verdant ir skrudinant aštuonkojį, kuris vėliau patiekiamas alyvuogių aliejuje kartu su karštomis bulvėmis. Atrodo tikrai viliojančiai!
Portugališkas vynas
Nors vynas – ne patiekalas, tačiau negalime jo neįtraukti į šį sąrašą, kadangi Portugalija – vynų šalis. Garsiausi vynai – madera ir portveinas. Kaip virtuvės šefai, taip ir vyndariai, derina paprastumą ir išradingumą, tradicijas ir naujoves. Portveinas – saldus, dažniausiai raudonas, stiprus vynas. Gėrimo skiriamasis bruožas – konjako prieskonis, tad paragavę tikrai pajusite šio vyno išskirtinumą! Panašu, kad Portugalijoje bus patenkintas net išrankiausias! Ragavote tikrų portugališkų patiekalų? Pasidalinkite!