Skrendu.lt komandos narei ir kelionių entuziastei Aušrinei Amerika per dvi savaites spėjo padovanoti kiek daugiau nei 2500 mylių nepakartojamų vaizdų. Tai vieta, kurią prisiminus apima maloni nostalgija ir besąlygiškas noras sugrįžti vėl. Juk tiek daug dar liko nepamatyta!

Tikriausiai visi kartais susimąstome apie savo svajonių šalį. Vietą, kuri primintų rojaus kampelį ir vis kviestų sugrįžti ar net pasilikti. Kažkam tai gali būti mažytė sala, dar ne taip gausiai lankoma turistų, o gal atvirkščiai – didžiulė valstybė, talpinanti milijonus gyventojų.
Viena iš tokių vietų yra AMERIKA. Šalis, turinti 50 valstijų. Arba, kitais žodžiais tariant – Svajonių Žemė, kurioje telpa viskas.

Dėl didžiulių atstumų tarp miestų patogiausia yra išsinuomoti automobilį ir neskubant keliauti po gražiausias vietas. Nepasigailėsite. O dabar, tegul šis pasakojimas tampa jūsų kelionės maršruto pradžia. Šiandien keliausime po saulėtąją Kaliforniją, dykumos karalienę Nevadą ir užburiančią Arizoną bei garsiuosius kanjonus. Pasirengę?

Angelų miestas iš aukštai

Ne paslaptis, kad antras pagal dydį JAV miestas Los Andželas panašesnis į kino filmą nei į realybę. Išdidžiai stovintis Holivudo užrašas kalno viršuje stebi miestą ir tarsi moja kiekvienam atvykstančiam, o šlovės alėja kviečia pasivaikščioti garsiomis žvaigždžių plytelėmis, įspaustomis į šaligatvio grindinį palei 15 kvartalų besitęsiantį Holivudo bulvarą.

Negalima nepaminėti ir Grifito parko, nuo kurio ne tik puikiai atsiveria miesto panorama, bet ir dalis Ramiojo vandenyno pakrantės, o pasisukus šiek tiek į šoną – pastebėsite žymųjį ,,Hollywood‘‘ užrašą. Parke taip pat yra įsikūrusi Grifito observatorija, Amerikos vakarų muziejus bei Los Andželo zoologijos sodas. Kuo ši vieta dar įdomi? Čia dažnai vyksta filmavimai, tad – galbūt jums pasiseks ir savo akimis pamatysite naujai iškeptą klipą!

Kalifornijos saulė Venecijos paplūdimyje

Pramogų čia apstu, todėl belieka tik rinktis ar su banglente gaudyti Ramiojo vandenyno bangas, ar gražinti figūrą paplūdimyje su svarmeninis ir treniruokliais. Pučiant lengvam amerikietiškam vėjeliui čia galima tiesiog pabėgioti ar pasivažinėti su riedlente.

Dar neaplankei Paryžiaus? Keliauk į Las Vegasą!

Galima sakyti, kad nuodėmių miestu vadinamame Las Vegase nukopijuota viskas, kas pasaulyje yra įspūdingiausia. Čia rasite ne tik Venecijos kanalus, plaukiančias gondolas, Laisvės statulą ir amerikietiškus kalnelius. Praeiti pro šalį neleis stovintis eifelis ir subtiliai skambanti prancūziška muzika. Tikras Paryžius, be abejonių!

Šiame mieste laiko geriau pernelyg neskaičiuoti, nes galva ir taip suksis nuo nesibaigiančių pramogų sūkurio, o miražas tai ar realybė, suprasite tik po kurio laiko išvykę iš Las Vegaso, kai Nevados dykuma jūsų akyse nustos banguoti.

Didysis kanjonas – vieta, kuri užgniauš kvapą kiekvienam

Skrendu.lt komandos narių asmeninės patirties, galima pasakyti, jog noras pamatyti didingąją Kolorado plynaukštę dažnai tampa pagrindine priežastimi čiupti skrydį ir nieko nelaukus leistis į kelionę po Ameriką. Ar verta? Neverta, o PRIVALOMA! Atsiveriantis vaizdas užburia taip, kad iš grožio suspaudžia širdį… Nuotraukos kalba išsamiau už bet kokius žodžius, o paragauti kanjonų didybės norėsis vėl ir vėl. Uolienų spalvos nuolat kinta priklausomai nuo apšvietimo ir dienos meto, o besileidžiant saulei peizažas tiesiog atima kvapą. Svarbu nepamiršti, kad netoliese yra ir daugiau, nemažiau įspūdingų – Siono, Antilopės bei Glen kanjonų, tačiau norint viską išsamiai apžiūrėti vienos dienos bus per mažai.

Norisi daugiau nežemiškų vaizdų? Aplankykite karščiausią vietą planetoje!

Kad sausiausias ir žemiausias JAV parkas yra neįtikėtinai vaizdingas, suprasite dar net neįvažiavę į Mirties slėnį, o kvapą gniaužianti kaitra neleis abejoti, kad ši vieta dar yra ir karštai pražūtinga, kaip ir pats pavadinimas. Negyvenama teritorija sukūria nykų, tačiau tuo pačiu ir kontrastingą peizažą, su visą kelią tolumoje lydinčiais kalnais. Sustoti pavaikštinėti po suskeldėjusią žemę ir nedideles stepes norėsis tikrai ne kartą, tačiau po kojomis atidžiau pasižiūrėti nepakenktų, nes smėlynų barškuolė čia nėra labai retai užklystantis svečias. Ir nors vieta yra labiau paslaptinga nei svetinga, tuo ji vilioja ne tik aukso ieškotojus, bet ir nuotykių pasiilgusius turistus.

Važiuokite su vėjeliu, garsiausiu Amerikos keliu!

Tikriausiai daugelis yra bent kažką girdėję apie Route 66 kelią, o kai kurie net juokiasi, kad jeigu juo nevažiavai, tai Amerikoje taip ir nebuvai. Kaip ten bebūtų, garsusis kelias vaizduojamas kaip garbės ir laisvės simbolis, skambantis dainose ir rodomas filmuose. Legendinis, net kelių motina vadinamas greitkelis yra nusidriekęs per 8 JAV valstijas, todėl jis labai mėgstamas keliautojų, kurie nori pamatyti tikrąją Ameriką ir pajusti jos dvasią. Senos užeigos, nebeveikiantys moteliai ir pavieniai kaimai bei užkandinės įsirėžia į atmintį labai ilgam. Tad jei esate ištroškę naujų potyrių – čiupkite Harley Davidson ir skriekite į laukinius Vakarus. Manote, kad nuotykiai tuo ir baigiasi? Labai gali būti, kad pakelėje sutiksite ramiai žingsniuojantį indėną, kuris primins, į kokią valstiją atklydote.

Milžinų žemė ir juodosios meškos

Kalifornijos valstijoje, Siera Nevados kalnuose yra įsikūręs nacionalinis sekvojų parkas, saugantis didžiąsias mamutmedžių giraites. Čia galima pamatyti ne tik įspūdingo dydžio medžius, tolumoje matomas apsnigtas kalnų viršūnes, bet ir…juodąsias meškas!

Kolibrių sparnelių plasdenimas ir tikroji Kalifornijos saulė

Debesis veriančios palmės, žydras vandenyno vanduo, audringos bangos ir vesterno laikus menantis senamiestis – sveiki atvykę į pietinį Kalifornijos miestą! Tiesiai prie sienos su Meksika įsikūręs San Diegas džiugina puikiu klimatu ir saulėtais orais visus metų laikus, todėl ir augmenijos bei gyvūnijos čia galima išvysti gana egzotinės.

Domiesi aviacija ir myli lėktuvus?

Be puikių paplūdimių ir naktinio gyvenimo San Diege stūkso garsusis ,,USS Midway’’ didžiausio XX a. Amerikos lėktuvnešio muziejus. Ant įspūdingo dydžio denio stovi žymiausi amerikiečių lėktuvai, o smagiausia tai, kad į kiekvieną galima užlipti nusifotografuoti arba dar geriau – sukioti vairalazdę ir pasijusti kaip tikram pilotui!

Tai ne šiaip muziejus, tačiau perteiktas tikriausias to meto karių gyvenimas, kuris jus pasitiks vos įlipus į lėktuvnešį. Tarkim, užėję į virtuvę išgirsite lėkščių barškėjimą ir matysite įvairius patiekalus, o kitame kambaryje – kareiviui – manekenui gydytojas atlieka sudėtingą operaciją. Bet tai tik keli pavyzdžiai, o nepasiklysti šiame milžine padės esančios rodyklės.

Ir čia tik lašelis to, kokius prisiminimus Jungtinės Amerikos Valstijos dovanoja kiekvienam atvykstančiam.
Apie šią didingą valstybę būtų galima rašyti dar ilgai, tačiau pats metas ieškoti pigių bilietų ir įsitikinti tuo patiems! Gyvenimas per trumpas vien tik svajoti, o Amerika per didelė, kad kelionę į ją būtų galima atidėlioti! Bilietų į Los Andželą ieškok čia!