Daugelio pamilta ir svajonėse gyvenanti Barselona, kurioje kartą pabuvojus norisi grįžti vėl ir vėl. Unikalūs architektūros stebuklai, draugiški saulės spinduliai ir čionykščių veidai, užburiantis miesto šurmulys bei nesibaigiantys atradimai, visa tai – Barselonoje! Dar neteko lankytis kerinčioje Ispanijos sostinėje? Apžvelkime, nuo ko reikėtų pradėti atvykus.

Sagrada Familia bažnyčia

Unikalus žymaus architekto Antoni Gaudí šedevras, tapęs Barselonos simboliu ir vienu lankomiausių turistinių objektų visame mieste. Turbūt nėra nė vieno turisto, kuris atostogų metu Barselonoje neįsiamžintų Sagrada Familia bažnyčios didybėje. Ne paslaptis, jog bažnyčia vis dar statoma ir galutinai užbaigti planuojama tik 2026 metais, kuomet sukaks šimtosios Antoni Gaudí mirties metinės. Kiekvienas norintis pamatyti kerintį stebuklą, gali tai padaryti nemokamai, tačiau trokštantiems patekti į vidų, kainuos 15 eurų. Džiugi žinia ta, kad pinigai surinkti už bilietus keliauja į bažnyčios statybos fondą, tad po dešimtmečio grįžus į Barseloną galėsit didžiuotis, jog prisidėjote prie Sagrada Familia bažnyčios išpuoselėjimo.bigstock-Sagrada-Familia-Barcelona-87110006

Magiškasis fontanas – The Font Mágica Fountain

Dar viena lankomiausių Barselonos vietų kasmet sulaukianti 2,5 mln. lankytojų, įsivaizduojate? Magiškasis fontanas ne veltui gavęs šį pavadinimą, stebėkite margą pasirodymą, kurio spalvos, muzika ir gyvybingas vandens šokis tiesiog pakerės! 1929 m. pastatytą fontaną galima stebėti kiekvienam nemokamai, vasaros metu jis džiugina ketvirtadieniais-sekmadieniais, žiemos – penktadieniais ir šeštadieniais, nepraleiskite progos pajusti fontano burtus.

Pablo Picasso muziejus

Visame pasaulyje garsus tapytojas savo jaunystę praleidęs būtent Barselonoje leis susipažinti su nepakartojamais kūriniais įsikūrusiame Pablo Picasso muziejuje. Nors garsiausių tapytojo darbų čia nerasite, tačiau bus kur akis paganyti, mat muziejuje eksponuojama unikali 4000 darbų kolekcija. Nekantraujantiems išvysti meno šedevrus, bilietus į muziejų rekomenduojame įsigyti iš anksto, nes patikėkite, eilė rikiuojasi ilga… Gera žinia, jog muziejų galima aplankyti nemokamai, kiekvieną pirmą mėnesio sekmadienį, tereikia apsišarvuoti kantrybe.

Las Ramblas gatvė

Žymioji pėsčiųjų gatvė Barselonoje niekuomet nebūna tuščia ir tik ja žygiuojant galima išgirsti Barselonos širdies plakimą. Ne veltui sakoma, jei nepraėjai Las Ramblas gatve – nebuvai Barselonoje. Štai kaip įsimintiną gatvę yra įvertinęs garsus ispanų poetas Federico García Lorca: „Tai vienintelė gatvė pasaulyje, kuri norėčiau, jog niekuomet nesibaigtų“, ar jau įsitikinote kad pražygiuoti Las Ramblas gatve svečiuojantis Barselonoje būtina?shutterstock_229614361

FK Barselona muziejus ir Camp Nou stadionas

Turbūt kone kiekvieno futbolo aistruolio svajonė apsilankyti įspūdingame futbolo klubo „Barselona“ stadione ir išvysti jaudinančias varžybas. Jei atostogų Barselonoje metu varžybos nevyksta, nenusiminkite, į pasakišką stadioną galite patekti ir kitu būdu! Galite įsigyti bilietą į ekskursiją po stadioną ir muziejų, kuris suaugusiam kainuos 23 eurus.

Barrio Gotico kvartalas

Gotikinis Barselonos kvartalas įsikūręs miesto senamiestyje, besididžiuojantis puošniomis bažnyčiomis, muziejais ir jaukiomis apsipirkimų vietelėmis, o kerų šiam kvartalui suteikia romėnų laikų sienos. Gatvelės čia išties siauros, tad klaidžioti po jas galėsite tik pėsčiomis, pajusite tikrąją Barrio Gotico kvartalo dvasią.

Guell parkas

Vienas artistiškiausių Antoni Gaudi darbų, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Parkas primenantis lyg miestelį iš pasakos, kuriame pastatai suręsti iš saldainių. Margaspalvė aplinka sukuria dievišką atmosferą, o smalsumu žibančios akys laksto iš vienos parko pusės į kitą. Pagrindinė architekto idėja buvo pastatyti privatų karališką kaimelį su 60 namų, tačiau planai nepavyko, o po Antoni Gaudi mirties jo šeima padovanojo parką miestui, į kurį norint patekti reikės susimokėti 7 eurus.Ispanija Barselona shutterstock_101032684

Casa Mila

Barselona išties garsėja įspūdingos architektūros pastatais, o didelį indėlį tam davė jau ne kartą minėtas Antoni Gaudi. Modernistinio stiliaus pastatas Casa Mile pramintas ir įprastas vadinti La Pedrera, išvertus į lietuvių kalbą reiškiantis karjerą. Itin rekomenduojama nusipirkus bilietą ir aplankyti butą esantį septintąjame pastato aukšte, kamuoja smalsumas? Nedvejokite ir ruoškite 20 eurų bilietui. Mieste aptiksite ir daugiau kvapą gniaužiančių žymiojo architekto pastatų, fiksuokite akimirkas!

Montjuic kalnas

Pakilus ant Montjuic kalno laukia ne tik kerintis Barselonos peizažas, bet ir nuostabūs parkai, turtingą istoriją menantis fortas ir nuotaikingas ispaniškas kaimelis Poble Espanyol de Barcelona. Kaimelis lyg architektūrinis eksperimentas buvo sukurtas 1929 m., vaizduojantis ispanų skirtingų architektūrinių stilių gausą. Dabar kaimelis džiugina įvairiausiomis kavinukėmis, restoranais, suvenyrų krautuvėlėmis, naktiniais klubais, koncertais ir kultūriniais renginiais. Jokiu būdu nepraleiskite flamenko!bigstock-Traditional-Flamenco-Dresses-A-80910095

Tibidabo kalva

Tai lyg ramybės oazė itin tinkama piknikui gamtoje ir atsipalaidavimui. Pažintinis takas atveriantis pasakiškus vaizdus leis mėgautis atostogų akimirkomis Barselonoje, o viršūnėje įsikūrusi jauki Sagrat Cor bažnytėlė draugiškai mos kviesdama užeiti._________________________Net neabejojame, kad jau degate nekantrumu vykti į spalvingąją Barseloną, dar kartą sugrįžti į užburiančią atmosferą. Mėgaukitės Barselonos svetingumu ir papildykite lankomiausių vietų sąrašą!