Nerimaujate dėl artėjančių švenčių? Pasirūpinkite dovanomis iš anksto, o tuo pačiu aplankykite gražiausius Europos miestus! Štai sąrašas didžiausių kalėdinių mugių, į kurias labai rekomenduojame nuvykti:

Briuselis

Ypač pigiai pasiekiama Belgijos sostinė kasmet organizuoja vis didesnę Kalėdų mugę. Ant 240 stalų 2 km gatvėje rasite meno dirbinius, rankdarbius, maistą ir gėrimus. Nuėję šį maratoną, gatvės gale nudžiugsite aptikę Šv. Katerinos aikštę, kur pasigrožėsite kalėdinėmis dekoracijomis, nuostabiu apšvietimu, o pailsėję sušilsite čiuožykloje.

Praha

Šį gotikinės architektūros gerbėjų pamiltą miestą per Kalėdas rekomenduojame aplankyti visiems. Žymusis astronominis laikrodis tampa stebuklingos žiemos pasakos centru. Vaikus nudžiuginsite tradiciniais mediniais žaisliukais, o draugams išrinksite krištolo, stiklo ir keramikos dirbinių. Kol šildysitės pagal tradicinį receptą paruošta tradicine čekiška trauktine „Becherovka“, mažieji galės pasidžiaugti zoologijos sodu.

Niurnbergas

Daugelis sako, kad tai didžiausia ir įspūdingiausia Europos mugė. Ypatingą atmosferą sukuria tikras vokiškas gluhwein’as, imbieriniai sausainiai ir skrudinti migdolų riešutai. Nenuostabu, kad šis renginys taip mėgiamas visoje Europoje – jis vyksta jau 400 metų! Atskiroje zonoje vaikai ras atrakcionus, o netoli jų – visą „kelionę aplink pasaulį“ su daugybės šalių tradiciniais šventiniais suvenyrais.

Kataloniškieji Kalėdų turgūs turi visai kitą atmosferą, nei vokiško stiliaus.

Barselona

Dažnai lankotės kalėdinėse mugėse ir norite ko nors naujo? Kataloniškieji Kalėdų turgūs turi visai kitą atmosferą, nei vokiško stiliaus. Čia nerasite nei karšto vyno, nei imbierinių sausainių. Tačiau Barselonoje Kalėdos – svarbi šventė, kurios metu visi vaikai dovanų gauna „Caga Tió“ – draugiškąją malką su besišypsančiu veideliu. Mieste organizuojamos dvi pagrindinės mugės: Fira de Santa Llúcia (priešais Barselonos katedrą) ir Fira de Nadal a la Sagrada Familia (priešais garsiąją Šventosios Šeimos katedrą).

Oslas

Per Kalėdas visa Norvegijos sostinė pavirsta didele muge. Kavinės siūlo imbierinius sausainius ir tradicinius kepinius. Žinoma, pagrindinėse aikštėse rasite daugybę dovanų, meno dirbinių ir skanumynų. Vaikams labiausiai patiks Kalėdų Senelio dirbtuvės, kur jie galės pamatyti, kaip gaminamos ir pakuojamos dovanos.Tai tik penketas gražiausių Europos mugių, tačiau savitą šiltą atmosferą kuria beveik kiekvienas miestas ir miestelis. Dauguma didžiųjų sostinių turi ne po vieną, o kelias vietas, kuriose prekiaujama tradiciniais suvenyrais. Paklausinėkite vietinių – gali būti, kad toliau nuo centro nutolusios mugės bus mažesnės, bet pasiūlys tik vietiniams skirtą atmosferą ir dar originalesnių dovanų!