Dažnai girdime, jog neva keliauti vienam be linksmos draugų kompanijos yra liūdna ir nuobodu, o kur dar galimi pavojai bei vienatvės jausmas. Bet argi mintis, jog turėsite visišką laisvę planuoti savo laiką dar neįtikina krautis lagamino?

Leistis į kelionę vienam nėra jau taip pavojinga, jog verčiau derėtų likti namuose ir praleisti tokį puikų gyvenimą keičiantį nuotykį! Skrendu.lt komanda Jums papasakos, kodėl jau pats metas leistis į savarankišką kelionę!

Užteks kasdien šildytis patogioje komforto zonoje

Įneškite į savo kasdienybę daugiau spontaniškumo. Išėjimas iš komforto zonos moko būti savarankiškesniems net stresinėse situacijose. O kur dar džiaugsmo verta akimirka, kai galime didžiuotis, kaip drąsiai susidorojome su sunkumais! Šis išbandymas garantuotai praturtins Jūsų įdomių patirčių bagažą, o išaugęs pasitikėjimas savimi įkvėps naujiems iššūkiams.

  Išnaudokite progą pabūti vieni, skirdami laiką tik sau

Kelionė vienam yra nuostabus laikas pailsėti nuo mobiliųjų telefonų ekranų bei internetinės erdvės ir pasimėgauti malonia ramybe. Juk atvykę į svečią šalį mes daug mieliau skubame pažinti vietinių gyventojų kultūrą, grožėtis įstabiomis architektūros detalėmis, tyrinėti miesto gatvelių. Atsiriboję nuo virtualaus šurmulio, Jūs pažadinsite savo vidinį smalsuolį, pasiryžusį patirti smagiausius kelionės momentus!

 Mėgaukitės visiška laisve

Juk kaip dažnai erzina, kuomet visą kelionės laiką reikia prie ko nors derintis, ieškoti kompromisų, sprendžiant kada ir kokias vietas kiekvienas norėtų aplankyti. Visa tai galima pamiršti keliaujant solo. Nes keliaudami vieni Jūs pats sau esate laiko planavimo karalius: ar nuspręstumėte pasimėgauti knygos skaitymu parke, aplankyti vietinių prekeivių maisto turgelį ir leistis į pažintį su virtuvės skonių įvairove, važinėtis dviračiu dar nepažįstamomis vietovėmis, o galbūt tiesiog pasiklausyti gatvės muzikantų pasirodymų.

Pasiruoškite praplėsti savo draugų ratą!

Patikėkite, keliaudami vieni Jūs net nespėsite pasijusti vieniši. Nuolat būsite apsupti daugybės žmonių, ar tai būtų tokie patys savarankiški keliautojai, turistai, ar, žinoma, patys vietos gyventojai. Pakeliui sutikti žmonės pasidalins patarimais, papasakos savo kelionės istoriją ir įkvėps patiems tęsti savąją. Tad būkite smalsūs ir nebijokite eidami gatve jų užkalbinti. Pasiteiraukite maršruto krypties, sužinokite jaukią vietinę kavinukę, siūlančią įdomiausių vietinių patiekalų įvairovę.

Nepamirškite pasinaudoti galimybe išbandyti įvairių turų bei grupinių užsiėmimų, pažintinių ekskursijų pėsčiomis po senamiestį kitų keliautojų draugijoje.

Beje, vietiniai gyventojai labai vertina atvykėlius, kurie stengiasi užmegzti pokalbį jų gimtąja kalba, tad kodėl gi neišmokus keletą paprastų frazių vietine kalba? Išbandykite! Svarbiausia, nepamirškite praktikuoti auksinės taisyklės – šypsena yra nuostabiausia ir visiems geriausiai pažįstama kalba!

Nedrįstate? Norime Jums patarti!

Jeigu tai Jūsų pirmoji savarankiška kelionė, jaučiatės nedrąsiai, esate pasimetę tarp begalės kelionių pasiūlymų ir nenorite patirti per didelio kultūrinio šoko, tuomet siūlome tęsti pažintį su Europos miestais. Taip Jūs išvengsite ir didesnio kalbos barjero, mat dauguma vietinių tikrai šnekės anglų kalba, o čia vietos sau rasti gali tiek atsidavę egzotinės gamtos ir saulėlydžių mylėtojai, tiek keliautojai besižavintys miestų architektūra. Ar tai būtų:

  • žydintis Amsterdamas,
  • kerinti Barselona,
  • niekad nemiegantis Berlynas,
  • o galbūt žavingoji Roma
  • ar istorinė Praha

Tai miestai, kuriuose yra tiesiog nesuskaičiuojama galybė naujų potyrių, daugybę autentiškų istorinių pastatų, modernių architektūros šedevrų. O kur dar įspūdingas Norvegijos gamtos grožis, kalnuotoji Škotija ar Islandijos ledynai! Tad tik nuo Jūsų pačių priklausys, kuri kryptis bus naujų potyrių bei atradimų vieta.

Tikime, jog Jūs jau pakeliui į šį nuostabų savęs išbandymą! O jei dar kiek dvejojate, Skrendu.lt komanda Jums pasiruošusi padėti.