Pavasaris Londone yra geriausias laikas pasivaikščioti žydinčiuose miesto parkuose ir soduose, dienai ilgėjant ir šiltėjant mėgautis gatvės maistu ar sudalyvauti smagioje pavasario šventėje. Jei jau seniai norėjote aplankyti šį miestą pirmą arba n-tąjį kartą, planuokite savo kelionę šiam pavasariui, nes, o kodėl gi ne?

Grožėtis Londono pavasariu – į karališkuosius parkus ir sodus

Londonas yra viena žaliausių pasaulio sostinių, paskelbta 2019 m. Nacionalinių parkų miestu. Čia priskaičiuojama daugiau kaip 3 tūkst. parkų, sodų ir žaliųjų erdvių, tad norint pasivaikščioti žydinčiame Londone, rinktis tikrai yra iš ko!

  • Hyde parkas. Pačiame miesto centre esantis didžiausias iš aštuonių karališkųjų (angl. Royal) parkų. Čia žmonės mėgsta maudytis, irkluoti, bėgioti, žaisti lauko žaidimus, jodinėti žirgais.
  • Grinvičo parkas. Seniausias karališkasis parkas, kuriame gali sutikti ten gyvenančių elnių. Nuo Grinvičo kalvos viršūnės atsiveria centrinio Londono ir Temzės panorama.
  • Kew sodai – didžiausias UNESCO saugomas Londono objektas, kurį aplankysite pavažiavę 30 min. nuo centro. Čia išvysite daugiau kaip 60 tūkst. augalų kolekciją, dešimties klimatinių zonų augmeniją, tropinį mišką, vandens lelijų oranžeriją, nuostabiai žydinčias lauko erdves.

Daugiau populiarių parkų: Hampstead Heath, Regent’s, St James’s, Crystal Palace Park ir kt.

Mėgautis maistu iš viso pasaulio po atviru dangumi

Londonas žavus savo kosmopolitiškumu ir įvairove: čia gyvena beveik 8 mln. įvairių tautybių žmonių, kalbama daugiau kaip 300 skirtingų pasaulio kalbų. Londono maisto scena taip pat stebina spalvingumu ir įvairove. Čia gali paragauti kokios tik nori pasaulio virtuvės – nuo britiškos, itališkos ir prancūziškos iki japoniškos, tajų, azijietiškos, indiškos, meksikietiškos.

  • Covent Garden yra miesto erdvė, kurioje rasi daugybę vietų apsipirkti, pavalgyti, o šiltuoju metų laiku kasdien pamatysi gyvus įvairiausių artistų pasirodymus. Garsūs prekiniai ženklai ir turgūs, penkių žvaigždučių restoranai ir visų skoniams prieinamos kavinės ir barai.
  • Kinų kvartale (angl. Chinatown) pajusite Azijos atmosferą, nes čia rasite autentiškų kiniškų parduotuvių, prekybos centrų ir, žinoma, rytietiško gatvės maisto, azijietiškų  restoranų.
  • Borough Market – puiki vieta pavalgyti Londono centre. Tai seniausias maisto turgus mieste, galintis pasiūlyti puikų kavinių, barų, restoranų ir įvairių pasaulio virtuvių gatvės maisto pasirinkimą visomis savaitės dienomis. Daugiau puikaus gatvės maisto galite paragauti meniškumu garsėjančiuose Brick Lane ir Camden turguose.

Grožėtis kultūrų įvairove ir kūrybiškumu

Dar viena puiki proga susipažinti su Londono kultūrų įvairove – apsilankyti čia vykstančiose šventėse, festivaliuose ar kūrybiškas idėjas pristatančiose parodose. Skrendu.lt išrinko keletą populiarių renginių, vykstančių kovą, balandį ir gegužę.

  • Kovo 17 d. ne tik Airijoje, bet ir Londone švenčiama Šv. Patriko diena. Šią dieną gatves užplūsta spalvingi paradai, Trafalgaro aikštėje vyksta nemokami pasirodymai, ore tvyro džiaugsminga nuotaika, ragaujami airiški valgiai ir gėrimai.
  • Balandžio 27 d. Trafalgaro aikštėje vyksta Vaisakhi festivalis. Šią dieną apie 30 tūkst. sikhizmo pasekėjų švenčia Naujuosius metus. Trafalgaro aikštėje vyksta gyvos muzikos pasirodymai, galima paragauti tradicinio maisto, susipažinti su sikų kultūra, menu, kultūriniu paveldu.
  • Gegužės 21–25 d. vyksta didelio dėmesio susilaukiantis RHS Chelsea Flower Show arba Didžioji pavasario paroda, kurios metu garsūs sodo dizaineriai, augalų specialistai ir floristai savo meniniais darbais bei sukurtais gėlių eksponatais džiugina šou lankytojus. Sodo dizaino šventė prilygsta Paryžiaus mados savaitei.

Štai kodėl į Londoną gali užsinorėti dar labiau: skrydis į Londoną neužtruks nė 3 val.; skrydžių į abi puses kainos dažnai būna mažesnės nei pietūs mieste; Pigių skrydžių itin patogu ieškoti Skrendu.lt puslapyje!