Jau penktą savaitę Skrendu.lt biuras išsisklaidęs iš pradžių po visą Vilnių, o dabar – jau visą Lietuvą, su kiekviena diena bando turizmui padovanoti ir įkvėpti kuo daugiau pozityvių atradimų.

Žinoma, kūrybinės turizmo gaivinimo dirbtuvės veikia kiekvieno iš mūsų namuose, su lengvos rutinos prieskoniu, tačiau Skrendu.lt komandos nariai – ištvermingi ir sunkumų nebijantys žmonės, sunkiu laikotarpiu dovanojame šypsenas vieni kitiems nuotoliniu būdu, keletą siunčiame ir jums primindami, kad viskas bus gerai, mes dirbame ir ruošiamės, jog lėktuvams vėl pakilus į dangų, visi galėtų leistis į savo svajonių atostogas!

Dalinamės Skrendu.lt komandos mintimis ir kasdieniais darbo iš namų iššūkiais.

Sigita – Skrendu.lt pigiųjų skrydžių ekspertė

Esu pigių oro linijų skrydžių ekspertė Sigita, galiu patvirtinti, kad turizmo srityje didesnio darbymečio nei dabar turbūt nesu mačiusi. Džiaugiuosi galėdama karantino metu dirbti namie ir nesijaudinti dėl blogo oro ar papildomo laiko pasiruošti darbui bei nuvykti iki jo.

Kadangi lieka papildomo laiko, kuris yra neįkainojamas mums visiems, galiu išpildyti mažus norus, kuriems iki šiol nebuvo laiko: perskaityti knygą, išsikepti svajonių desertą, pasinaudoti turimu bėgimo takeliu bei ramiai, neskubant suplanuoti mažas keliones ateičiai.

Nepamirškite, mes tikrai vieną dieną vėl keliausime!

Rugilė – Skrendu.lt naujienlaiškių siuntimo specialistė

Vis dar besitęsiantis karantinas iš esmės pakeitė mano kaip darbo sąlygas ir aplinką. Kadangi jau dirbame tik nuotoliniu būdu išvykau dirbti į sodybą, pamaniau, kad tai puiki proga daugiau laiko praleisti gryname ore. Čia yra didelis kiemas, pro kambario, kuriame dabar laikinai dirbu, langus matosi jau pradedantis žydėti sodas.

Kiekvieną dieną baigusi darbus išeinu pasivaikščioti į mišką arba pasidžiaugti pavasariškos saulės spinduliais, supdamasi hamake, gurkšnojant mėgstamą mėtų arbatą. Įsitikinau, kad leidžiant laiką lauke ne tik lengviau atsipalaiduoti, bet ir įkvėpimo naujiems darbams daugiau!

Ir nors jau spėjau priprasti prie tokios darbo dienos, visgi pagaunu save galvojančią kaip pasiilgau ėjimo į darbą, susitikimo su kolegomis ir skanių desertų valgymo pietų pertraukos metu. O juos aš mėgstu labai!

Iveta – atvykstamojo turizmo ir sporto renginių koordinatorė

Prisipažinsiu, kol gyvenome įprastu tempu, ankstyvą rytą keliantis neretai susimąstydavau, kad darbas iš namų turbūt būtų labai smagus, tačiau prasidedant penktai karantino savaitei, galiu drąsiai pasakyti ne, jau mielai keliaučiau į darbą biure.

Miego atžvilgiu yra pliusų, keliuosi beveik 1,5 val. vėliau, bet turiu griežtą taisyklę – darbo dieną pradėti 8:00 val. Tiesa, man asmeniškai darbo krūvis sumažėjo, priešingai nei kai kuriems mano kolegoms, tačiau dabar yra laiko skirti smulkesniems darbams, kuriuos anksčiau atidėliodavau.

Kaip ir biure, taip ir namuose po poros darbo valandų turiu kavos pertraukėlę, neretai su desertu, šiandien pertraukėlės metu keliuosi į Prancūziją ir smaližiauju krembriule desertu.

Rasa – įmonės senbuvė

Pirmosios streso dienos ir bemiegės naktys buvo sutelktos greitiems sprendimams, ypatingos situacijos vertinimui ir pasekmių analizei. Covid-19 sukrėtimas yra didžiausias smūgis profesionalaus turizmo istorijoje.

Prasidėjus penktai karantino savaitei, darbo rutina pagaliau stojo į savo vėžias. Namai tapo dviejų sūnų mokykla, restoranu, kino sale, sporto klubu ir man tai pradėjo labai patikti! Nors turizmo likimas pasaulyje vis dar yra nežinomybėje, kasdieniniuose darbuose jau leidžiu sau daugiau džiazo ir svajonių, kad netrukus vėl keliausime.

Ala – buhalterė

Esu buhalterė, o skaičių žmonėms darbo užtenka ir per karantiną. Šiuo metu buhalteriams pats darbymetis dėl audito ir finansinių ataskaitų.

Visai neblogai karantino metu dirbti namuose. Nereikia gaišti laiko pakeliui į darbą ir namo, o tai reiškia, kad rytais galima ilgiau pamiegoti. Bet labiausiai darbu iš namų patenkinta mūsų Bonia, nes šeimininkai daugiau laiko praleidžia su ja.

Andrius – poilsinių kelionių ekspertas

Ne viskas pasiekiama iš namų, todėl kartais tenka pasibalnojus plieninį žirgą skrieti iki biuro. Atrodo, kad laikas sustojo ir Baltic Tours durys neatsidaro. Klystate. Gyvenimas verda ir jūsų atostogos yra trumpam užrakintos.

Gyvenimas pasikeitė, nes išeiginį kostiumą, kuriuo pasidabindavau kartą metuose per įmonės šventę plaukiant baidarėmis, dabar dėviu nuolat. Įsikibęs į paspirtuko vairą, įsivaizduoju, kad esu beveik lėktuvo pilotas. Taip jaučiuosi, nes mano brangūs keliautojai ir toliau galvoja apie atostogas, pavyzdžiui, rudenį arba kitais metais.

Nuovargis niekur nepabėgs, bet atostogos gali. Siūlau saugiai ir atsakingai keisti savo atostogas į vėlesnį laikotarpį tomis pačiomis arba bent jau panašiomis sąlygomis. Svarbi sąlyga – jokių piniginių operacijų. Apie tai ne vienam esu sakęs, norėčiau jums siūlyti atostogas ir negalvoti apie pinigus. Siunčiu visiems pasitikėjimo, geranoriškumo ir šypsenų veiduose. Nėra taip blogai, tik reikia pagalvoti aplink, kiek vieni kitiems esame svarbūs ir reikalingi!

Aleksandra – Skrendu.lt reguliariųjų skrydžių bilietų ekspertė

Esu reguliariųjų skrydžių bilietų ekspertė Aleksandra. Trečią savaitę dirbu iš namų.

Nesidažau.

Atsakinėju klientų laiškus, keičiu bilietus, pildau prašymus grąžinimui. Pasiilgau kolegų, biuro ir naujų bilietų pardavimo. Pastebėjau, kad dirbant iš namų labiausiai padaugėjo kavos sąnaudos.

Tiek apie mane.

Nekantriai laukiame viruso ir karantino pabaigos, kasdien kiekvieno iš mūsų kelionių ugnelė vis labiau plieskiasi, tikime, kad jūsų taip pat.

Mes ir vėl keliausime! O dabar tobulas metas apie tai svajoti ir planuoti.

Susipažink su dar daugiau Skrendu.lt komandos narių ir nuotolinio darbo užkulisiais!