Atostogas planuojate praleisti paplūdimiuose, mėgaujantis karšta vasaros saule, vandeniu ir nepakartojamu vaizdu? Kurortai siūlo daugybę pramogų ir garantuoja įsimintinas atostogas, tačiau kaip patirti geriausias paplūdimio atostogas ir išvengti nemalonių netikėtumų? Susipažinkite.

Planuokite iš anksto

Iš pirmo žvilgsnio beveik visi paplūdimių kurortai atrodo vienodai, tačiau, geriau susipažinus su jų siūlomomis pramogomis, galite nustebti kokie jie iš tiesų skirtingi. Taigi, visų pirma, apgalvokite kokių atostogų norite. Atsakykite sau, koks Jūsų atostogų tikslas? Norite susipažinti su nauja kultūra ar tiesiog ilsėtis nuostabiame paplūdimyje? Galbūt norėsite patirti išskirtinių pojūčių nardydami ar kaituodami? Savo vakarus įsivaizduojate kaip ramų poilsį viešbučio kambaryje ar triukšmingą naktinio miesto gyvenimo tyrinėjimą? Apgalvoję būsimų atostogų detales, galėsite išsirinkti kurortą, atitinkantį visus Jūsų poreikius – tam tikrai verta skirti šiek tiek laiko.

Pasiruoškite

Nenuostabu, kad keliaudami atostogauti į paplūdimio kurortą ten ir praleidžiate daugiausiai laiko. Tam, kad jos netaptų nemaloniu prisiminimu, būtina iš anksto pasiruošti galimoms saulės ir karščio “paslaugomis”. Atrodytų, neverta nei sakyti, kad kepuraitės, kremai nuo saulės ir vanduo yra būtini paplūdimio atributai, tačiau dažnai pamirštami skubančių ir išsiblaškiusių atostogautojų. Prieš keliaudamį į paplūdimį įsitikinkite, kad Jūsų krepšyje nieko netrūksta, kad galėtumėte apsisaugoti nuo kaitrios saulės.

Leiskite vaikams pramogauti

Jei keliaujate į paplūdimį su vaikais, leiskite ir jiems džiaugtis atostogomis, žaisti ir dūkti – tik pasirūpinkite jų saugumu. Jei Jūsų mažieji nori nuolat mirkti vandenyje, įsigykite nedidelį pripučiamą baseiną, kurį pripildę šiek tiek vandens galėsite laikyti šalia savo gultų ir taip nuolat stebėti savo mažylį.Vaikai taip pat labai mėgsta įvairius paplūdimio žaislus, kuriuos, už gana nemažą mokestį, galėsite išsinuomoti savo viešbutyje. Tačiau pakeliui į viešbutį galite užsukti į parduotuvę ir tikrai nebrangiai įsigyti paplūdimio rinkinį vaikams. Sutaupysite nemažai pinigų, galiausiai besibaigiant kelionei galėsite juos padovanoti kitai šeimai.Galiausiai, keliaudami į paplūdimį pasiimkite su savimi ryškų skėtį, kuris Jūsų kelionės metu padės vaikams nepasimesti. Palakstę aplink, jus suras net ir tankiausiai nugultame paplūdimyje. Džiaukitės atostogomis Jūs ir leiskite pramogauti savo mažiesiems – yra daug būdų tai daryti saugiai!

Mažos gudrybės

Ne paslaptis, kad keletas kambarių viešbutyje būna kiek geresni už kitus – galbūt šiek tiek erdvesni ar gražesniu vaizdu pro langą. Pasistenkite būti malonūs su registratūros personalu. Kai kurie keliautojai sako, kad atvykę į viešbutį ir pasakę, jog ši kelionė jų šeimai tikrai ypatinga ir svarbi, dažniausiai atostogas praleižia nuostabiame kambaryje. Gal verta pabandyti?Jei keliausite į populiarų paplūdimio miestelį, paieškokite savo viešbutyje ar restoranuose įvairių lankstinukų. Dažnai juose galite rasti nuolaidų bilietams į lankytinus obejktus ar restoranus, tad galite sutaupyti nemažai savo kelionės biudžeto.Keliaudami į paplūdimį pasiimkite savo rankšluosčius, kuriuos galėsite pasitiesti ant gulto. Kadangi dauguma poilsiautojų naudojasi baltais viešbučio rankšluosčiais, Jūsų kėdės bus nesunkiai pastebimos ir grįžtant iš vandens neteks ilgai žvalgytis, kurios gi kėdės buvo Jūsų.

Alternatyvoms – taip!

Jei dievinate paplūdimio atostogas, tačiau dabar neturite galimybės jomis pasimėgauti, nereikia nuleisti rankų, tiesiog ieškokite alternatyvų! Paieškokite kurortų prie ežerų, jie tap pat turi nuostabius smėlio paplūdimius, gausybę kitų pramogų, tikrai nėra prastesni nei žymiausi kurortai ir dažnai būna gerokai pigesni už tuos, prie vandenyno. Tad ieškokite!