Jei planuojate kelionę į vieną iš konservatyvių šalių, kuriose įprasta kuklūs ir itin uždari moterų drabužiai, būtina pasirūpinti tinkama savo kelionės apranga. Taigi, keletas patarimų Jums, kas turėtų atsidurti Jūsų lagamine prieš išsiruošiant į kelionę.

Šalikai ir skaros

Plati skara gali tapti Jūsų „geriausiu draugu“ šios kelionės metu.  Būtinai turėkite bent vieną, o geriau dvi, savo kuprinėje. Galėsite ją naudoti kaip galvos apdangalą, pridengti  pečius ar kojas. Spalvotas skaras derinant  su ilgomis suknelėmis ar kelnėmis  galite sukurti ne tik tinkamą, bet ir stilingą derinį.  Nepakeičiamas pagalbininkas beveik kiekvienoje situacijoje!

Ilga suknelė

Naujausias mados tencencijas galite panaudoti net ir tokios kelionės metu. Ilgas sijonas ar suknelė yra tiesiog tobulas pasirinkimas, žinoma, jei ji nepapuošta gilia iškirpte. Patogu, stilinga ir svarbiausia tinkama konservatyvioms šalims.  Jūsų lagamine tiesiog privalo atsidurti!

Plačios kelnės

Labai gera alternatyva džinsams yra laisvos, lengvos kelnės. Nesinori sijono ar suknelės, o šortų dėvėti negalite? Puikus pasirinkimas kelnės! Kadangi jos itin pralaidžios orui bei nevaržo judesių, puikiai tinka karšto klimato šalyse.

Tunika

Daugumoje konservatyvių šalių būtina uždengti pečius ir rankas, tad kelionėje tikrai pravers lengva tunika, megztukas ar laisvi marškinėliai. Derinkite su sijonais, kelnėmis, dėvėkite net su suknelėmis. Universalus drabužis, padėsiantis jaustis jaukiai. Eksperimentuokite, atraskite savo mėgstamiausius derinius!

Ko nesivežti?

Keliaujant po konservatyvias šalis, vertėtų lagamine neskirti vietos aptemptiems drabužiams. Tamprės, prigludusios kelnės ar marškinėliai gali būti geras pasirinkimas, tačiau jei derinsite juos su ilga tunika. Prigludę drabužiai gali pritraukti nepageidaujamą dėmesį.Net neabejojame, kad keliaujant norisi kuo lengvesnio nešulio. Daugybė sluoksnių drabužių, kurių Jums prireiks šioje kelionėje gali gerokai apsunkinti Jūsų išvyką. Nesivežkite sunkių apdarų. Geriausias sprendimas – pasirinkti lengvų medžiagų aprangą. Ją galėsite nesunkiai sutalpinti net į nedidelį kelioninį krepšį, kai jų nebereikės.   Galiausiai, ko tikrai neturėtų būti Jūsų kelioniniame garderobe – tai sintetinė apranga. Vežkitės natūralių medžiagų, orui pralaidžius drabužius. Dažnai šiose šalyse būna labai karšta, tad natūrali medžiaga leis Jums jaustis gaiviai ir patogiai.Iš pradžių gali atrodyti, kad paisyti visų aprangos taisyklių yra nelengvas uždavinys, tačiau pažvelkite į visą tai kūrybiškai, tikrai verta įdėti šiek tiek pastangų, kad galėtumėte pažinti  neatrastus pasaulio kampelius! Pagrindinė aprangos taisyklė  – tai uždengti pečiai, bei kelnės ir sijonai dengiantys kelius.Jau teko lankytis vietose, kur itin svarbu paisyti aprangos kodo? Pasidalinkite patirtimi!