Juk kartais norisi tiesiog… pabėgti. Tiesa? Išskristi. Išvažiuoti. Nors trumpam! Sakote „brangūs lėktuvo bilietai, brangi šalis, nėra laiko“? Nesutiktume. Juk įspūdžius gaudyti gali ir savaitgalį, o vietoj Romos pasirinkti Tiraną! Padarykite pertraukėlę, išsiruoškite trumpam savaitgalio pabėgimui (angl. „city break“) į pigesnę šalį! O sutaupę galėsite keliauti dar dažniau! Jūsų dėmesiui – itin pigios šalys Europoje!

Panoraminis Kijevo vaizdas

Ukraina, Kijevas

Auksiniais cerkvių ir soborų kupolais bei smaragdiniais stogais šviečiantis Kijevas turistus džiugina ne tik itin patraukliomis kainomis, bet ir pasaulinio garso objektais. Pamatykite UNESCO saugomą Šv. Sofijos soborą – įspūdingą ir vieną seniausių pasaulyje stačiatikių monumentą, pasipuošusį 13 paauksuotų kupolų. Aplankykite į Pasaulio paveldo sąrašą įtrauktą stačiatikių Vatikanu vadinamą Kijevo Pečorų laurą – olų vienuolyną šalia Dniepro upės. Apžiūrėkite Kijevą nuo „Tėvynės“ paminklo, kuris yra aukštesnis už Niujorko laisvės statulą. Pasivaikščiokite Kijevo Monmartru pramintame „Andriivsky Descent“ rajone, pasivažinėkite pasaką primenančiu „Puscha–Voditsa“ tramvajaus maršrutu ir tiesiog džiaukitės kelione!

Tramvajaus maršrutas mišku Kijeve

Kainos Kijeve

Suaugusio bilietas į Kijevo Pečorų laurą – 0,80 Eur
Metro bilietas – 0,16 Eur
Nakvynė 4* viešbutyje – 34 Eur
Pietūs kavinėje – 3,76 Eur

Pigūs skrydžiai į Kijevą

Sibiu, Rumunija

Rumunija, Bukareštas

Rumunija – tarsi laimingas bilietas keliautojams. Ši šalis garsėja Juodosios jūros kurortais, Karpatų kalnais, visų girdėtu Transilvanijos regionu. Jame išvysite įspūdingų pilių ir UNESCO saugomų fortifikuotų bažnyčių bei viduramžių miestelių („Sighisoara“, „Brasov“, „Sibiu“ ir kt.), vienuolynų, kurie ypatingi išorės piešiniais. Net 25 Rumunijos architektūriniai perlai buvo įtraukti į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Argi ne puiki žinia, kad ši šalis dar ir įeina į pigiausių Europos krypčių sąrašą?

Pilis Rumunijoje, Transilvanija

Keliaujant į Rumuniją verta užsukti ir į jos sostinę Bukareštą, kuriame pasitinka platūs, medžiais išpuošti bulvarai, didingi „Belle Époque“ (liet. „Gražioji era“) statiniai, miestui pelnę mažojo Paryžiaus vardą. Lankytinų vietų sąrašas Bukarešte platus: antras didžiausias administracinis pastatas pasaulyje po Pentagono – Parlamento rūmai; „Calea Victoriei“ (liet. „Viktorijos kelias“) – seniausia ir bene žaviausia sostinės gatvė; „Carol I Park“ – vienas gražiausių miesto parkų, pavadintas Rumunijos karaliaus vardu.

Parlamento rūmai, Bukareštas

Kainos Rumunijoje

Suaugusio bilietas į Parlamento rūmus – 5,33 Eur
Metro bilietas – 0,53 Eur
Nakvynė 4* viešbutyje – 40 Eur
Pietūs kavinėje – 2,56–5,38 Eur

Pigūs skrydžiai į Bukareštą

Albanijos kurortas

Albanija, Tirana

Albanija – tarsi kažkur toli ir giliai paslėptas neatrastas lobis. Ši šalis turi tai, kas jūsų kelionę pavers išsipildžiusia svajone. Čia krištoliniai paplūdimiai Adrijos ir Jonijos jūrų pakrantėse, čia Albanijos Rivjera Viduržemio jūros pašonėje, čia vaizdingos kalnų grandinės, žalsvo mėlio upės ir žydri šaltiniai, čia kalnų šlaitais bėgantys miesteliai ir kaimeliai, čia tarsi širdis plakanti sostinė Tirana.

Berat, Albanija

Viešėdami Tiranoje turite aplankyti „Bunk’Art“ – Šaltojo karo bunkerį, kuris virto moderniu istorijos ir šiuolaikinio meno muziejumi, „Et’hem Bey“ mečetę – bene seniausią miesto statinį, Naująjį turgų, traukiantį ne tik unikaliais itališko architektūrinio stiliaus statiniais, bet ir puikiomis kavinėmis, barais, šviežiomis vietinėmis prekėmis. Turite išbandyti ir „Dajti Ekspres“ – kvapą gniaužiančius Tiranos vaizdus atveriantį ilgiausią Balkanuose kabelinio tramvajaus maršrutą. Ar jau laukiate savo kelionės į Albaniją?

Sarandė, Albanija

Suaugusio bilietas į „Bunk’Art“ – 2,39 Eur
Kelionės viešuoju transportu bilietas – 0,32 Eur
Nakvynė 4* viešbutyje – 45 Eur
Sotūs pietūs kavinėje – 4,76 Eur

Pigūs skrydžiai į Tiraną

Rodos, reikia visai nedaug, tik pakeisti aplinką, savo akis pradžiuginti nematytais vaizdais, pavalgyti naujoje kavinukėje, sutikti naujų žmonių ir štai – mes kur kas gyvybingesni, laimingesni ir pailsėję. Keliaukite! Patirkite! Ir tam juk nereikia pilnos piniginės, svarbiausia, jog širdis pažinimu žibėtų!