Planuodami naują kelionę susimąstome: kokia bus jos trukmė, kokiu transportu būtų patogu vykti, kaip patogiai pasiekti kelionės tikslą? Vis dėlto, ne visuomet galimybės leidžia pasirinkti mūsų trokštamą kelionės būdą vien dėl PERSĖDIMŲ.

Šiandien pasaulyje yra vykdoma daug ir įvairių tiesioginių skrydžių, tačiau ne visur galime nuvykti greitai ir tiesiogiai, o kartais skrydžio kaina tiesiog neatitinka mūsų planuojamo biudžeto. Belieka kelios išeitys: keliauti sausumos transportu arba pasirinkti skrydžius su persėdimais. Tačiau ar automobiliu galime nukeliauti į Havajus ar Naująją Zelandiją? Atsakymas visiems aiškus.

Dažnai nutinka taip, kad trokštame aplankyti šalis, kurios nėra pasiekiamos ranka. Taip nutiko ir mūsų kolegei Redvitai, ji nepabijojo ir ryžosi vykti į Portugaliją aplankydama net 3 valstybes! Taigi, kodėl į keliavimą su persėdimais reikia žvelgti iš teigiamos pusės? Toks keliavimas turi kur kas daugiau pliusų, nei minusų, – sako Redvita.

Daugelio nuomone, skrendant su persėdimu, yra gaištamas laikas – trinamės oro uoste, ten išleidžiame daug pinigų maistui, nuobodžiaujame. Viskas priklauso nuo žmogaus – jei į persėdimą žvelgiate pozityviai – visada rasite tinkamą veiklą, kuri, daugeliu atveju, taps persėdimo miesto apžiūra!

Į Portugaliją keliavome išties ilgokai. Ir pirmyn, ir atgal teko keliauti su persėdimais, nes nėra jokių tiesioginių skrydžių iš Lietuvos į Portugaliją (na, išskyrus skrendant Charter’iu – Small Planet Airlines tam tikru metų laiku skraidina į Madeirą ir Faro, tačiau norint keliauti, reikia įsigyti visą kelionės paketą). Mes pasirinkome aplankyti Lisaboną, nes Skrendu.lt svetainėje radau itin pigius skrydžius. Jie buvo pigūs, nes skrydžiai – ilgos trukmės, ilgais persėdimais.

Skrydis į Portugaliją iš viso truko net apie 22 valandas, naktį laukėme Frankfurto oro uoste, atgal – 28 valandas, todėl naktį teko praleisti Beauvais miestelyje, jaukiuose svečių namuose bei turėjome galimybę pažinti apylinkę. Skamba kaip beprotystė? – Tikrai ne! Tą pačią dieną planavome nuvykti ir į Paryžių, kuris buvo apytiksliai už 100 km. nuo oro uosto.

Tad, kokie gi privalumai, keliaujant netiesioginiais skrydžiais?

– Kelionės su persėdimais padeda lengviau išsipildyti svajonėms. Jeigu svajojate iš Lietuvos nukeliauti į JAV ar Australiją, vargu ar tai pavyks padaryti greičiau ir patogiau, nei lėktuvu. Ir nesvarbu kokia bus skrydžio trukmė.

– Kelionės su persėdimais – ĮDOMIOS! Įsivaizduokite: keliaujate į Niujorką ir jūsų persėdimas trunka 16 valandų, kurias praleisite Amsterdame. Ar nebūtų smagu dieną pasivaikščioti Amsterdamo mieste, išgerti kavos senamiestyje, pasigrožėti architektūra?

– Kartais keliauti netiesiogiai – PIGIAU. Kodėl? Nes tokiais atvejais, neretai tenka pasinaudoti pigių oro linijų bendrovių paslaugomis.

– Tokios kelionės neretai suteikia patirties. Ateityje keliautojams tampa lengviau orientuotis oro uostuose. Be to, juose leisti laiką ganėtinai įdomu: atrandi laiko ilgiems pašnekesiams prie kavos ar net naujų draugų, kurie išėję nusipirkti sumuštinio paprašo, kad pasaugotum daiktus.


Ir dalykas, kurio nederėtų pamiršti jokiam turistui – svarbiausia nusiteikti pozityviai! Bet kokia patirtis atneša kažką naujo ir netikėto. Ir tai neišvengiama, jeigu norite, kad jūsų kelionė būtų įdomi ir įsimintina.