Visai nesvarbu, ar kita jūsų kelionė bus laisvalaikio, ar keliausite verslo reikalais, rekomenduojame peržiūrėti ir pasinaudoti šiuo paprastu, bet labai naudingu kelionės pasiruošimo sąrašu. Įsitikinkite, jog esate ne tik tinkamai pasiruošę, bet ir pasirūpinote būtiniausiais dalykais.

Keliaukite protingai ir saugiai naudodamiesi šiuo kontroliniu sąrašu. Straipsnio pabaigoje pateikiame naudingų nuorodų bei aktualios informacijos rinkinį, jog viską rastumėte vienoje vietoje.  

1.

Patikrinkite patikimus informacijos apie sveikatą šaltinius, tokius kaip Pasaulio sveikatos organizacija (PSO). Taip pat rekomenduojame pasitikrinti Europos Komisijos sukurtą interaktyvų įrankį keliautojams „Re-open EU”. Svarbu, kad jūs patys nuspręstumėte keliauti ar ne.

2.

Patikrinkite kelionių rekomendacijas. Svarbiausia dėmesį atkreipti į šalyje, į kurią vykstate, taikomus apribojimus ir draudimus keliautojams iš Lietuvos ar kitos valstybės, iš kurios planuojate keliauti.

Ieškokite tokių taisyklių kaip saviizoliacija atvykus/grįžus, nebūtinųjų kelionių apribojimai, privalomųjų dokumentų, tokių kaip vizos, pasikeitimai, taip pat prieš kelionę privalomų pildyti formų ar dokumentų. Reguliariai atnaujinamas rekomendacijas pasitikrinkite URM: keliauk.urm.lt

3.

Atkreipkite dėmesį į tuo metu galiojančią skrydžio/kelionės atšaukimo ar keitimo politiką bei su tuo susijusius mokesčius. Skirtingų oro linijų nuostatos gali skirtis, rekomenduojama konsultuotis su patikimu Skrendu.lt bilietų ekspertu. 

Konsultuojame telefonu +370 5 208 0000 arba el.p. [email protected]

Pr-Pn 8:00-20:00, Št-Sk 10:00-18:00.

4.

Jei jau turite kelionių draudimą, peržiūrėkite, kas numatyta jūsų draudimo apsaugoje. 

Prieš kiekvieną kelionę rekomenduojama apsidrausti medicininių išlaidų, nelaimingų atsitikimų draudimu, taip kelionės metu išvengsite rūpesčių bei nenumatytų išlaidų. 

Užsisakykite telefonu +370 5 208 0000 arba rašykite [email protected] 

Pr-Pn 8:00-20:00, Št-Sk 10:00-18:00.

5.

Iš anksto įsitikinkite, kad kelionės metu suplanuotoms veikloms netaikomi apribojimai, o aplankyti planuojami objektams atviri ir veikia. Galimus apribojimus ir/ar draudimus įvertinkite iš anksto.

6.

Svarstykite galimybę keliauti ten, kur aplink gyvenamąją vietą gražiausias vietas galėsite apvažiuoti automobiliu. Taip kelionėje ne tik pamatykite daugiau, bet ir išvengsite kelionių viešuoju transportu. 

7.

Į kelionę pasiimkite asmenines apsaugos priemonės, įskaitant veido kaukę,  dezinfekcinį skystį, vienkartines pirštines. 

8.

Susipažinkite su pasirinktų oro linijų ir/ar paslaugų tiekėjų taikomomis švaros, higienos saugumo ir kitomis viruso plitimo prevencinėmis priemonės.

9.

Jei turite klausimų ar norėtumėte konsultacijos dėl užsakymo kviečiame susiekti su Skrendu.lt skryžio ekspertais. 

Konsultuojame telefonu +370 5 208 0000 arba el.p. [email protected]

Pr-Pn 8:00-20:00, Št-Sk 10:00-18:00.

Naudingos nuorodos ir informacija keleiviams dėl Covid-19

 

Jūsų patogumui dalinamės naudinga informacija bei nuorodomis, kad pasiruošimas kelionei būtų kuo paprastesnis ir lengvesnis. 

Informacija apie Keliones ES – Re-open EU

Europos Sąjungos valstybės atveria sienas. Į tai reaguodama Europos Komisija sukūrė interaktyvų įrankį keliautojams „Re-open EU”. 

Svetainė veikia itin paprastai:

  1. Įrašote šalies, į kurią norite vykti, pavadinimą.
  2. Jums pateikiama praktinė informacija apie šalyje dėl koronaviruso pandemijos taikomas visuomenės sveikatos ir apsaugos priemones.

Informacija pateikiama ir lietuvių kalba. Tai interaktyvi priemonė suteikianti daug naudingos ir aktualios informacijos, norint užtikrintai ir saugiai planuoti keliones ir atostogas Europoje. 

Pasitikrinkite čia:

URM: Keliaukime saugiai

Rekomenduojame atsisiųsti „Keliauk saugiai“ programėlę, kurioje patogiai, greitai ir lengvai savo telefone sužinosite URM skelbiamas rekomendacijas bei atvykimo sąlygas visoms pasaulio valstybėms! 

Programėlę galite atsisiųsti čia: 

Programėlėje rasite ne tik interaktyvią kelionių atmintinę, bet ir reguliariai atnaujinamą kontrolinį sąrašą net 224 paskirties vietoms, tad kelionei pasiruošite be vargo.

IATA skelbiama informacija

Norėdami sužinoti naujausią informaciją apie koronavirusinės infekcijos įtaką kelionėms, oro transportui taikomas saugumo užtikrinimo priemones  bei viruso prevencijos veiksmus visame pasaulyje sekite IATA – International Air Transport Association (Tarptautinė Oro Transporto Asociacija) skelbimas naujienas. 

IATA skelbiamos naujienos:

Naudingos nuorodos: 

Primename, kad keleivių, darbuotojų ir visuomenės sauga bei sveikata yra svarbiausia – visos skrydžio operacijos yra vykdomos pagal oficialių valstybės institucijų pateiktas rekomendacijas. 

Aktualią Užsienio reikalų ministerijos skelbiamą informaciją keliaujantiems rasite čia:

Aktualią informaciją apie Covid-19 galite rasti čia:

Privalomą formą*, kurią būtina užpildyti atvykus į Lietuvą, galima pildyti elektroniniu būdu čia:

*Tai Lietuvos Respublikos nustatyta privaloma saugumo priemonė dėl COVID-19 

ULAC informacija apie Covid-19 rasite čia:

Naujausią LR sveikatos apsaugos ministerijos skelbiamą informaciją rasite čia:

Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijas rasite čia:

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro rekomendacijas rasite čia:

Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos skelbiamą konsulinę informaciją rasite čia:

Atvykus į oro uostą

Lietuvos oro uostuose: 

  • Į išvykimo terminalą gali patekti tik keleiviai, turintys bilietą ar įlaipinimo kortelę, arba ketinantys oro uoste įsigyti skrydžio bilietą.
  • Į išvykimo terminalą gali patekti tik tie keleiviai, kuriems termovizijos metu nebus nustatyta pakilusi kūno temperatūra.
  • Visiems vyresniems nei 6 m. keleiviams oro uoste privaloma nuolat dėvėti apsaugines veido kaukes, išskyrus oro uoste esančiose kavinėse ir restoranuose.
  • Į atvykimo terminalą nuo šiol galima patekti be apribojimų. 
  • Išvykimo terminale nuo birželio 17 d. galioja Šengeno ir ne Šengeno erdvės. 
  • Visiems atvykstantiems keleiviams vykdoma pasienio patikra.
  • Rekomenduojama laikytis saugaus atstumo, nesibūriuoti, reguliariai plauti ir dezinfekuoti rankas. 
  • Oro uoste esantys paviršiai reguliariai valomi dezinfekcinėmis priemonėmis.

Papildoma Vilniaus oro uosto informacija: