Ruduo – nepaprastų galimybių metas. Kai mintyse vis dar gausu vasaros atostogų prisiminimų, o negatyvių minčių galvoje – nulis, galima pradėti keltis naujus asmeninius tikslus.

Rudenį oras tampa palankesnis darbui, o siela trokšta naujų išbandymų. Tai puiki proga užsiimti savęs tobulinimu! Vienas sėkmingiausių būdų užsiimti saviugda – pasinerti į turiningą kelionių veiklą. Šio rudens dėmesio centre – vieni žymiausių operos teatrų!

La Scala – Milano pažiba

Visi menui prijaučiantys žmonės yra girdėję apie klasikų klasika laikoma La Scala teatrą Milane. Nors teatras pastatytas 1778 m., iki šių dienų yra laikomas lyderiu. Pastato išorė nėra smarkiai išsiskirianti iš kitų, šalia esančių Italijos architektūrinių stebuklų, tačiau prabanga tviskantis vidus ilgam įsirėš į atmintį.

Šį teatro sezoną atidarys režisierės Liliana Cavani pastatyta opera ,,Ali Baba ir 40 plėšikų“ (ALI BABA E I 40 LADRONI). Garsi Rytų pasaka parašyta apie protingos žmonos Morgantinos įtaką savo vyrui Ali Baba, kuris, su jos pagalba, sugebėjo įveikti 40-imties plėšikų gaują.

Jeigu labiau mėgstate baletą, šio sezono pradžią vainikuos klasiką tapusi ,,Bajaderė“ (LA BAYADÈRE). Choreografė Yuri Grigorovich nuostabiai pateikia publikai kaip atrodo meilės kaina. Itin emocingas ir ryškus pasirodymas privers ir juoktis ir verkti.

La Scala teatro repertuarą rasi ČIA! 

Teatras La Scala taip pat parduoda bilietų rinkinius, kuriuos įsigijus Jūs gaunate apgyvendinimą netoli esančiuose 2* viešbučiuose! Nepamirškite, kad puikius bilietus greitai išperka!

Pigūs bilietai į Milaną ČIA! 

Vienos Operos Teatras

Jau beveik pustrečio šimtmečio vadinama klasikinės muzikos centru – Viena – menui nėra abejinga. Viena – vienas svarbiausių operos turizmo taškų Europoje. Čia yra net 3 operos teatrai, orientuoti į skirtingus žmonių norus: Liaudies teatre rodomos operos bei operetės, Vienos teatre galima pamatyti kūrinius nuo pat baroko epochos iki nūdienos, o didžiausias bei svarbiausias Vienos kultūrinis stebuklas – Valstybinis operos teatras. Kadangi šalyje opera yra itin vertinama, nėra ko stebėtis, kad teatras atrodo kaip tikri rūmai!

Teatro sezono pradžią Vienos operos teatras pradės su įspūdinga bei visame pasaulyje žinoma G. Bizet opera ,,Karmen“ (CARMEN), režisierius – Franco Zeffirelli.

Baleto gerbėjus šio sezono pradžia nudžiugins romantiniu ,,Žizel” (GISSELE). Begalinės meilės vedama Žizel patiria skaudų mylimojo pykti ir miršta. Jos siela, kartu su kitomis panašaus likimo sielomis, susivienija ir kerštauja rafinuotais būdais – šokdamos. Choreografė Elena Tschernischova gali džiaugtis puikiu pastatymu, nes tai vienas populiariausių baletų istorijoje.

Vienos teatro repertuarą rasi ČIA!

Šis teatras gali nudžiuginti ir itin pigiais stovimais bilietais, kurie kainuoja vos 3-4 eurus! Tiesa, šių bilietų reikia laukti porą valandų prieš spektaklį gyvoje eilėje.

Pigūs bilietai į Vieną ČIA! 

Paryžiaus Nacionalinis Operos Teatras

Šį teatrą nesunku pastebėti iš toli – auksu žibančios skulptūros, rafinuotas dekoras privers stabtelti net tuos, kuriems teatras nėra itin aktualus. Išorė – kone tik pusė grožio. Teatro vidus yra tikra prabangos kupina puokštė, kurią išvydus, turbūt, atvėps žandikaulis. Akis čia glamonėja neaprėpiamas grožis – lankytojai tikina, kad apsilankyti čia tiesiog privaloma!

Naująjį sezoną teatras pradeda su kūrybine grupe! Choreografė Martha Graham yra pasiruošusi nustebinti publiką, kaip tobulai įvaldytas kūnas geba susijungti su Visata. Šioje scenoje modernaus šokio atstovė iš Amerikos pasirodys pirmą kartą ir yra pasiryžusi mažų mažiausiai pakviesti Jus į kelionę laiku.

Nepamirškime operos ir prisiminkime legendą apie Tristaną ir Izoldą. Čia režisierius Peter Sellars Jums pateiks savitą legendos (TRISTAN UN ISOLDE) realizavimą. Pamatyti – būtina!

Paryžiaus teatro repertuarą rasi ČIA! 

Šio teatro kainų politika išties yra labai patraukli: į spektaklius galite patekti vos už 20 eurų!

Pigūs bilietai į Paryžių ČIA!

Oslo Nacionalinis Operos Teatras

Didžiausias kultūros centras Norvegijoje – Nacionalinis operos teatras, pastatytas 2008- aisiais. Teatras įsikūręs ant Oslo fiordo kranto ir visapusiškai atrodo labai moderniai. Dėmesį ypač patraukia nuožulnus teatro stogas, kuris atrodo it paniręs į vandenį. Nors teatras pasižymi minimalistiniu dizainu, atrodo itin jaukiai.

 

Teatras naująjį sezoną pradeda simboliškai – su vasaros uždarymo koncertu. Šis koncertas – lyg atgaiva klasikos mėgėjams, nes programoje skambės žymių kompozitorių (W.A.Mozart, J. S. Bach, R. Wagner,..) kūriniai. Taip pat, teatras siūlo puikų būdą susipažinti su vietine kultūra, tai baletas – ,, Up Close With The Norwegian“. Šio pasirodymo metu yra matomi susipynę du šokio stiliai – modernusis ir klasikinis. Visą pasirodymą atlieka geriausi vietos šokėjai, o pasirodymo pabaigoje žiūrovai yra kviečiami ant scenos su jais susipažinti. Teatro repertuaras ypatingas tuo, jog čia nėra siūloma itin daug klasikinių kūrinių, užtat leidžiama menininkams eksperimentuoti.

Oslo teatro repertuarą rasi ČIA!

Šiame teatre prieš kiekvieną pasirodymą Jūs galite peržvelgti 30-ties minučių pristatymą, kuris vaizdžiai papasakos tai, ką matysite pasirinktoje operoje ar balete.

Pigūs bilietai į Oslą ČIA! 

Kelionės į teatrus – ne tik puiki galimybė pamatyti dėmesio vertus pasirodymus, bet ir susipažinti su miestu. Tai – puiki investicija – keliauk su Skrendu.lt!