Pastaruoju metu daug keliaujantiems turėtų būti labai svarbi ir vertinga informacija apie laikiną Vilniaus oro uosto uždarymą rekonstrukcijai.

Tai – pagrindinis ir didžiausias šalies oro uostas, tad didžioji dalis skrydžių yra vykdomi būtent iš jo. Tačiau kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos metu skrydžiai bus perkeliami į Kauno oro uostą. Dėl šios priežasties keleiviams natūraliai iškyla daugybė klausimų. Taigi, mes jums atsakome: kas, kaip, kodėl ir kuriam laikui.

Perkeliami skrydžiai

Vilniaus oro uostas (VNO) veiklos nevykdys 2017 m. liepos 14 d. – 2017 m. rugpjūčio 17 d. Tuo metu daugelis skrydžių, anksčiau vykdyti Vilniuje, bus vykdomi iš / į Kauno oro uostą (KUN). Tam kauniečiai ruošiasi kurdami papildomą infrastruktūrą, siekiant pagerinti keleivių aptarnavimo kokybę. Kauno oro uoste bus laikinai įrengta ilgalaikio automobilių stovėjimo aikštelė bei du – atvykimo ir išvykimo – terminalai.

Lėktuvas danguje

Atvykimas į Kauno oro uostą

Iki šiol Vilniaus oro uosto paslaugomis besinaudojusiems keleiviams ar tiems, kuriems yra tiesiog patogiau pasiekti Vilniaus miestą, dabar labai svarbu prieš kelionę susidėlioti atvykimo į Kauną maršrutą bei laiką.

Automobiliu

Patogiausias ir bene greičiausias būdas – į oro uostą atvykti nuosavu automobiliu bei pasinaudoti stovėjimo aikštelių siūloma paslauga, kuri, būtina žinoti – bus mokama. Tačiau tai puikus sprendimas vertinantiems laiką ir komfortą, nes kelionė iš Vilniaus truks tik apie valandą.

City Bee

Alternatyva neturintiems automobilio – City Bee paslauga. Kauno oro uoste rasite stotelę, kurioje galėsite palikti nuomotą automobilį, o kelionė kainuos iki 20 €.

Ollex greituoju autobusu

Galima rinktis ir Ollex greitąjį autobusą, kursuojantį tarp Vilniaus miesto ir Kauno oro uosto. Jo tvarkaraščiai yra suderinti su skrydžių laikais, tad pasirinkus jums palankų išvykimo laiką, maža tikimybė, kad oro uoste teks ilgai laukti savo skrydžio. Kelionės trukmė apie 1 val. 30 min., o kaina – 10 € į vieną pusę.

Autobusu / traukiniu

Norintiems pigiausio kelionės iš Vilniaus į Kauną varianto, siūlome rinktis paprastą autobusą ar traukinį. Kelionė kainuos maždaug 6 € ir truks iki 1 val. 30 min. Tiek nuo Kauno autobusų, tiek nuo geležinkelio stočių, iki pat oro uosto veža 29 maršruto autobusas, kuris papildomai kainuos 0.80 €. Autobusų bei traukinių tvarkaraščius galima rasti internete bei tokiu pat būdu rekomenduojama įsigyti ir bilietą, kad užtikrintumėte sau vietą transporto priemonėje.

Vyras traukinių stotyje

SVARBU

Net jei tiksliai apskaičiavote, kiek laiko prireiks vienu ar kitu būdu nuvykti iš Vilniaus į Kauno oro uostą, visuomet prie kelionės trukmės pridėkite dar bent kelioliką minučių. Juk niekada nežinote, kokios bus eismo sąlygos, ar viešasis transportas atvyks laiku, o galbūt oro uostas bus perpildytas išvykstančiųjų ir teks stovėti ilgose patikros eilėse.

Vis dėlto tikimės, kad šios trumpalaikės permainos nesukels daug streso ar rūpesčių, o oro uosto aptarnavimo personalas profesionaliai suvaldys didžiulius keliaujančiųjų srautus. Įdomu, kokie skrydžiai perkeliami į Kauną? Pigių skrydžių pasiūlymų ieškok ČIA