Vykstate į Londoną pirmą kartą? Žinome kaip sunku atsirinkti, ką aplankyti per tas kelias dienas – pagundų tiek daug, o laiko mažai. Todėl pakalbinome po dviejų metų į Lietuvą grįžtantį Daivarą apie jo mėgiamiausias vietas Jungtinės Karalystės sostinėje. Štai sąrašas:

Barai, naktiniai klubai

Fabric LondonLegendinis Londono naktinis klubas Islingtono pietuose, duris atvėręs dar 1999-aisiais – didžiulis industrinis požemis, renovuotose Metropolitan Cold Stores patalpose, tiesiai prieš Smithfields mėsos turgų. Idėja – ateini atlikėją išgirsti, ne pamatyti, todėl DJ būdelės ir šokių aikštelės gali atrodyti kiek netikėtose pozicijose. Nuolat varijuoja pasaulio klubų TOP 5, keisdamas pozicijas. Viskas britiško supratimo „underground“ muzikos rėmuose: penktadieniai – drum & bass, bass, dubstep, šeštadieniai – house ir techno, o sekmadieniai – pusę dekados trunkantis Wetyourself, vienas spalvočiausių vakarėlių londone.

Corsica StudiosSavo atmosfera ir šviesos stygiumi kiek primena legendinį Vilniaus klubą „Satta“. Tamsūs ir šviesesni elektronikos eksperimentai už Elephant & Castle stoties. Šiai vietai visiškai tinka pasakymas, kad auksas ir purve žiba. Būtina aplankyti sekmadieniais nuo 6 ryto iki 3 popiet vykstančias Jaded dūzges.

Number 90Greitas ir jaukus pabėgimas iš miesto centro į kažkada industrinį, dabar kūrybininkų užiminėjamą Hackney Wick, kuris jau krikštijamas naujuoju Shoreditch. Aplinka sukuria aurą baro preciziškam paprastumui.

Apsipirkimas

Camden MarketŠiek tiek atskira respublika, kurioje gali praleisti visą dieną. Nuo pasaulio virtuvių iki pasaulio klastočių. Didžiausiais Londone, kainos turistinės, bet aplinka, pasirinkimas ir buvusių arklidžių sienos ant Regents kanalo krantų – būtina aplankyti vieta.

Bricklane Sunday Market„Vintažininkų Sodoma ir hipsterių Gomora“. Daugybė smulkmenų už padorias kainas. Šalia – Brikleino padėvėtų rūbų alėja. Vaikinams nerekomenduoju eiti su damomis – užtruksite.

Muziejai, galerijos

Tate ModernModernaus meno meka Londone. Picasso, Rothko, Hirstas ir pati galerija buvusioje jėgainėje ant Temzės kranto.

SaatchiLondono Manhetene, Kensingtone, įsikūrusi reklamos genijaus galerija dedikuota šiuolaikiniam menui. Jei tik akys ieško ko kreivo – ten tikrai ras.

Museum of ScienceGabaritais ir ekspozicijom vienas įdomiausių muziejų. Istorija, mokslas ir technologijos sukergtos po vienu stogu.

Taip pat labai rekomenduoju sudalyvauti Shoreditch street Art tour ir Jack the Ripper ekskursijose. Tai yra kažkas tokio!!

Viešasis transportas

Pigiausia ir patogiausia važinėti su metro, nusipirkus „Oyster“ kortelę uz 5£ ofise. Prieš išvykstant ją galima grąžinti ir atsiimti neišnaudotus pinigus joje ir net pačius 5£.

Taksi, ypač juodieji „black cab“ – labai brangūs. Jei automobilis labai reikalingas, atsisiųskite programėles telefonui „Addison Lee“ arba „Uber“

Geriausia programėlė susigaudyti mieste – „Citymapper“. Privaloma.

Ačiū Daivarui už rekomendacijas! O gal ir jūs turite mėgiamiausių Londono vietelių, kurios nepaminėtos sąraše? Pasidalinkite!