Džiugu pranešti apie naujas „airBaltic“ kryptis iš Vilniaus į Dubajų, Kretą, Kijevą, Neapolį ir Santorinį!

DUBAJUS

JAE miestas – ne tik įspūdingi miesto vaizdai, prabanga pulsuojanti kasdienybė ir kitokia šalies pusė. Tai miestas, kuriame atostogos tiek su šeima, tiek su draugais gali tapti nepamirštamu ir ypatingu laiku! Keliaukite į Dubajų ir leiskite sau atsipalaiduoti, pamiršti kasdienybę bei visa galva nerti į poilsio laiką. 

Skrydžiai į Dubajų: Vilnius (Lietuva) – Dubajus (Jungtiniai Arabų Emyratai) 1 persėdimas: Ryga, RIX

Ką veikti Dubajuje? 

Čia pamatyti tikrai yra ką – jau skrendant lėktuvu jums mos Dubajaus palmė, o vėją gaudys garsioji burė – Burj Al Arab. Vos tik atvykę į miesto centrą nenuleiskite akių nuo nekasdieniškų vaizdų – pakelkite akis aukštyn ir pajuskite didingą miesto architektūrą. Dubajų pamils kiekvienas, tiek poilsinių, pažintinių, tiek aktyvių kelionių mėgėjas. Ne paslaptis, kad Dubajaus architektūra neturi sau lygių visame pasaulyje. Burj Khalifa, siekiantis 829 metrus, gali didžiuotis aukščiausio žemės statinio titulu. Tik įsivaizduokite, kokios panoramos atsiveria pasiekus pačią dangoraižio viršūnę. Kad netektų nusivilti nesulaukus savo eilės, bilietu pasirūpinkite iš anksto. Netoli šio didingo objekto, pamatysite unikalųjį, dirbtinai sukurtą ežerą, vakarais turistus sutraukiantį savo žavingais fontanų šokiais.

Būtinai aplankykite puošnumu bei neeiliniu interjeru pagarsėjusį Burj al Arab viešbutį, kuris turi net septynių žvaigždučių įvertinimą bylojantį apie išties tobulai įrengtus apartamentus. Aukso turguje galėsite nusipirkti auksinių dirbinių. Hatta kaime teritorijoje yra kelių tūkstantmečių senumo gyvenvietės, apsuptos patraukliais dykumos ir kalnų peizažais. Būtinai apsilankykite prieskonių turguje ir įsigykite tikrai  autentiškų lauktuvių: cinamono, gvazdikėlių, riešutų ir džiovintų vaisių. Na o patinginiavimui idealus pasirinkimas – Dubajaus paplūdimiai. Atsibodus kaitintis saulėje pasinerkite į naktinį, pilną naktinių klubų ir linksmybių, Dubajaus gyvenimą arba nerkite į vandenyno dugną slepiantį nepakartojamo grožio koralų rifus!

Lankomiausių vietų top: Burj al Arab viešbutis, Burj Khalifa (aukščiausias pasaulio pastatas), Dolphin Bay, Dubai Creek, Dubai Mall (penktas pagal dydį pasaulyje prekybos centras), Dubajaus akvariumas ir povandeninis zoologijos sodas, Dubajaus aukso turgus, Dubajaus fontanai, Dubajaus muziejus, Dubajaus prieplauka, Džumeiros mečetė, Mall of the Emirates, Miracle Garden, Moterų muziejus, Palmių salynas, Ski Dubai, The Green Planet Dubai, Wild Wadi.

KRETA

Didžiausia Graikijos sala išsiskirianti ne tik saulėtais paplūdimiais, spalvingais miesteliais, siauromis vingiuotomis gatvelėmis, bet ir ilgiausiu Europoje Samarijos tarpekliu. Heraklionas, tai Kretos salos sostinė ir tuo pačiu – didžiausias salos miestas bei ketvirtas pagal dydį miestas Graikijoje, dovanojantis ryškią kultūrinę patirtį. Tiesioginiai skrydžiai į Heraklioną, istorinį Kretos miestą, apipintą antikinėmis legendomis apie minotaurus ir senąją civilizaciją. 

Skrydžiai į Kretą: Vilnius (Lietuva) – Kreta (Graikija) 1 persėdimas: Ryga, RIX

Lankytinos vietos Heraklione

Pigūs airBaltic skrydžiai į Heraklioną – puiki proga apsilankyti saulėtame Graikijos kampelyje. Štai sąrašas lankytinų vietų, kurias verta aplankyti:

Knoso rūmai –  senosios Kretos civilizacijos valdovų rūmai. Jie buvo pastatyti apie 1900 m. pr. m. e. Pastatas megarono tipo, pagrindinė statybų medžiaga džiovintos plytos.

Natural History Museum of Crete (liet. Kretos gamtos istorijos muziejus) – buvo įkurtas 1981 m. Čia galima susipažinti su Viduržemio jūros flora ir fauna.

Herakliono arba Venecijos tvirtovė – įspūdingas statinys juosiantis miesto uostą. Tvirtovė buvo pastatyta XIII a., venecijos gyventojams užkariavus šį kraštą.

Šv. Mino katedra – svarbiausia graikų ortodoksų bažnyčia Kretoje. Didinga Herakliono katedra buvo statoma nuo 1862 iki 1895 metų. Poreikis pastatyti šią bažnyčią iškilo todėl, kad senoji Šventojo Mino katedra buvo labai maža ir tikintieji augant Kretos ir Herakliono populiacijai netilpdavo į bažnyčią mišių metu. 

Karteros. Į Heraklioną verta keliauti ne vien dėl įspūdingų istorijos ir kultūros paminklų, bet ir paplūdimių. Karteros paplūdimys yra ta vieta, kurioje malonu praleisti popietę saulės atokaitoje. Nuo Herakliono miesto centro nutolęs apie 8 km.

Oras Kretoje 

Kretoje vyrauja Viduržemio jūros klimatas, pasižymintis sausomis, karštomis vasaromis bei švelniomis, drėgnomis žiemomis. Saloje lepina maloniausias klimatas visoje Graikijoje. 

Kretos paplūdimiai

Bali paplūdimys. Bali paplūdimys gavo pavadinimą dėl savo nuostabaus grožio ir panašumų į Indonezijos salų paplūdimius. Tai viena geriausių vietų plaukiojimui.  Šis paplūdimys įsikūręs 30 km i pietus nuo Retimno miesto ir 43 km į vakarus nuo Herakliono.

Falassarna paplūdimys. Falassarna paplūdimys yra apdovanotas kaip geriausias paplūdimys Kretoje ir buvo nominuotas kaip vienas geriausių Europoje. Nuo Chanijos miesto nutolęs apie 60 km. Šis paplūdimys pasižymi puriu auksiniu smėliu ir labai skaidriu, tačiau truputį vėsesniu jūros vandeniu. 

Episkopi paplūdimys. Episkopi paplūdimys yra 3,5 kilometro ilgio ir nuo Retimno kurorto nutolęs vos 14 kilometrų. Šiame paplūdimyje galima rasti viską: restoranų, kavinių, barų, nardymo mokyklų. Tai nuostabi vieta pailsėti bei aktyviai praleisti laiką.

Kedrodasos paplūdimys. Kedrodasos paplūdimys yra labai populiarus tarp gamtos mylėtojų. Čia nerasite nei barų, nei restoranų, atvykstantys turistai į šį paplūdimį mėgaujasi ramuma bei pėdų terapiją primenančia akmenuota pakrante. Tai puiki vieta tiems, kurie mėgsta ekstremalų sportą, kadangi vėjas šiame paplūdimyje – dažnas svečias.

KIJEVAS

Pigūs skrydžiai į Kijevą – milijoninę Ukrainos sostinę, išsidėsčiusią abiejuose Dniepro upės krantuose. Niekam ne paslaptis, jog Kijevas yra seniausias Rytų Europos miestas, alsuojantis neblėstančia kultūra: teatrai, parkai, gausybė masyvių paminklų, senos siauros gatvelės bei auksiniai bažnyčių ir vienuolynų kupolai.

Kelionė į Kijevą palieka nuostabius įspūdžius! Miesto architektūra, spalvos, parkai ir muziejai susipina į jaukų poilsį Ukrainos sostinėje. Pamatyti tikrai yra į ką! Atostogų metu susipažinkite su šalies tradicijomis bei seilę varvinti verčiančiais sočiais ukrainietiškais patiekalais.

Tiesioginiai skrydžiai į Kijevą: Vilnius (Lietuva) – Kijevas (Ukraina) 

Ką veikti Kijeve?

  • Aplankykite Kijevo aviacijos muziejų;
  • Pasivaikščiokite nacionaliniame botanikos sode;
  • Atraskite ramybę meniškoje Kijevo alėjoje; 
  • Nusikelkite į praeities įvykius Černobylio muziejuje;
  • Užsukite į vieną seniausių pasaulyje Šv. Sofijos soborą;
  • Operos ir baleto teatre pažiūrėkite spektaklį;
  • Užsukite į mikrominiatiūrų muziejų;
  • Pakvėpuokite grynu oru ir pasivaikščiokite Andriejaus gatvėje.

Kainos Kijeve

Maisto kainos. Pragyvenimas šioje šalyje yra gana pigus. Pagrindinis patiekalas paprastoje kavinėje jums atsieis apie 4 €; vakarienė dviems, vidutinio lygio restorane (trijų dalių) apie 17 €. 

Taksi ir viešojo transporto kainos. Jei norite visur vaikščioti pėsčiomis, tai šiame mieste atlikti bus labai lengva ir paprasta. Vienkartinis bilietas viešajame transporte kainuoja 0.13 €;  mėnesinis bilietas viešajame transporte kainuoja 6.60 €; taksi įsėdimo kaina 1.15 €; taksi 1 val. laukimo kaina 1.98 €.

NEAPOLIS

Skrydžiai į Neapolį: Vilnius (Lietuva) – Neapolis (Italija) 1 persėdimas: Ryga, RIX

Savaitgalis picos tėvynėje – Neapolyje. Būtent šiame mieste ir gimė pica, tad lankantis čia privalote paragauti jos nors kartą! Neapolis – išskirtinis kontrastų miestas galintis pateikti daug staigmenų. Miestas užburs savo neįtikėtinais maisto atradimais, gardžia kava ir įspūdinga architektūra. Nors Neapolio pavadinimo reikšmė ir yra „naujas miestas“, nesuklyskite, tai vienas seniausių Italijos miestų, alsuojantis istorija bei gyvybe. Neapolio istorija prasidėjo jau nuo bronzos amžiaus, tai yra viena iš seniausių nuolat apgyvendintų vietų Žemėje. Miestas turi didžiausią senamiesčio rajoną Europoje ir daugiau istorinių bažnyčių nei bet kuris kitas pasaulio miestas! Neapolyje yra daugybė  turistams lankomų vietų, dažnai paslėptų už triukšmo ir kasdienio gyvenimo chaoso. Beje, šis miestas įsikūręs Vezuvijaus ugnikalnio papėdėje – vien tai skamba neįtikėtinai! 

Ką veikti Neapolyje?

Neapolio nacionalinis archeologijos muziejus yra viena iš geriausių vietų, kur galima pamatyti meno kūrinius ir artefaktus, atsiradusius nuo Vezuvijaus kalno išsiveržimo 79 m po Kr. 

Spaccanapoli gatvė, ją puošia kitos ilgos ir siauros gatvelės, o susiliejusios su istoriniu Neapolio centru, lankytojams suteikia įdomius pasivaikščiojimus.

Pasivaikščiokite po UNESCO paveldui priklausantį Neapolio senamiestį;

Vezuvijaus ugnikalnis yra vos už 15 km nuo moderniojo Neapolio miesto ir yra labai populiarus tarp miesto lankytojų.  Vezuvijus yra vienas iš  pavojingiausių ugnikalnių pasaulyje. 

L’Antica Pizzeria Da Michele picerija įsikūrusi istorinėje miesto dalyje, ji buvo garsi dar gerokai prieš pasirodžius filmui  Valgyk, melskis ir mylėk, kuriame vaidino ir pati Julia Roberts. Daugiau kaip šimtmetį gyvuojanti  Da Michele  pelnė reputaciją už geriausią picą Italijoje.

Paklaidžiokite po San Gennaro katakombas.

SANTORINI

Skrydžiai į Santorinį: Vilnius (Lietuva) – Santorini (Graikija) 1 persėdimas: Ryga, RIX

Santorini sala, tai stulbinančio grožio sala, kurią daugelis keliautojų atpažįsta iš baltais ir mėlynais stogeliais nusėtos Oia miesto panoramos. Tačiau ši sala savyje talpina kur kas daugiau nei estetiškas miesto kraštovaizdis: stūksančios uolos apsvaigins atsiveriančiu vaizdu į Egėjo jūrą, priešistorę menantys archeologiniai radiniai atskleis istorijos paslaptis, o šiuolaikinės ir tradicinės Graikų virtuvės derinys bus tikra šventė jūsų gomuriui.

Oras Santorini saloje: malonūs orai Santorini saloje leidžia šiltai atostogauti nuo balandžio iki pat lapkričio. Vidutinė oro temperatūra karščiausią mėnesį siekia 26°C šilumos, o jūros vandens temperatūra rugpjūtį pakyla net iki 25°C.

Santorini paplūdimiai

Dėl vulkaninių uolienų Santorinio paplūdimiuose yra retų atspalvių smėlis, nuo rožinės iki juodos. Štai keli nuostabūs Santorinio salos paplūdimiai:

Kamari – garsiausias, vaizdingiausias ir ypač populiarus tarp poilsiautojų Santorini paplūdimyje.

Raudonasis yra neįprasčiausias, egzotiškiausias Santorinio paplūdimys. Savo vardą pelnęs dėl tamsiai raudonų uolų ir tokios pat spalvos smėlio pakrantėje.

Perisa yra didžiausias, patogiausias ir labiausiai lankomas Santorini paplūdimys. Čia pailsėti atvyksta ne tik turistai, bet ir vietiniai gyventojai.

„Perivolos“ yra vaizdingas paplūdimys su vulkaniniu smėliu.

Vlichada – ilgas, nepakartojamos panoramos apsuptas paplūdimys padengtas pilku vulkaniniu smėliu, kurį  vadina marsietišku. Viskas dėl įspūdingų, stačių, aukštų uolų, kurios sujungtos su pilkai juodu smėliu sukuria neįtikėtiną vaizdą.

Eros – vienas jaukiausių paplūdimių Santorinyje, kur galima mėgautis privatumu ir atsipalaiduoti nuostabioje gamtoje. Dar žinomas kaip Lovers arba Sweethearts paplūdimys. 

Daugiau airBaltic krypčių iš Vilniaus ieškokite Skrendu.lt puslapyje.