Kas tiesa, tas ne melas – atostogų nuotaiką keleiviai pradeda gaudyti lėktuve – jeigu dar kavutės pagurkšnoji ar kokį sumuštinį su šviežiu baziliku užkandi – PASAKA, ne skrydis tarp debesų, ar ne?

Šiandien skleiskim sparnus po Europa, taip pat, pamirškime pigių skrydžių bendroves Ryainair ar Wizzair – mes ir taip nusiėmę skrybėlaites jiems lenkiamės už galimybę skraidyti pigiai bei išlipti it kitoj stotelėj, svetimoj šaly. Tiesa ta, jog keliautojai tampa vis atkaklesni – vien tik skrendu.lt biure ir komandos el.paštuose vis dažniau sumirga klausimas – kokias oro linijas pasirinkti geriausia?

Tai gal, kur pigiausia? Triuškiname mitą. Teko susikaupti, mat paaiškėjo, jog skirtingų avialinijų bilietų kainų skirtumas ne visuomet būna itin didelis, todėl būtent dėl to skraiduoliai ir sukluso: kur skaniau pavalgyti, kur geriau atsipalaiduoti ir kur galima mėgautis nemokamomis vaišėmis? Kas be ko – laimingesnis tas, kuris su saldainiu kišenėj, išlipant iš lėktuvo, mojuos priešais saulę stovintiems skrydžio palydovams!

Giedrą popietę, kol dangų raižę Airbus‘ai ir Boeing‘ai, Skrendu.lt išrinko populiariausias ir mėgiamiausias savo klientų aviakompanijas. Šiandien kortas atveria ekonominės Lufthansa, Turkish Airlines, SAS, Finnair, Air Baltic, Air France, British Airlines, KLM, Aeroflot ir Norwegian oro linijų klasės.

LUFTHANSA

Pradėkime nuo to, jog modernia geltona, mėlyna ir balta spalvomis nusidažiusios avialinijos yra vienos didžiausių Europoje! Keleiviai iš viso pasaulio vertina Lufthansos komfortą ir aptarnavimą, o net ir jie patys nebijo išsikelti griežtų reikalavimų sau: „Aukštų standartų maistas ir gėrimai!“.

Oro linijos siūlo nemokamą maistą bei užkandžius, laisvą šaltų/karštų/alkoholinių bei nealkoholinių gėrimų pasirinkimą, vaikišką meniu, specialų maistą diabetikams, vegetarams. Taip pat, greitą savo pasirinkimą atras net ir labai alergiški žmonės ar keleiviai, su specialiais pageidavimais (pavyzdžiui, dėl religijos). Negana to, po visos šios malonybių puokštės, oro linijos teigia atsižvelgiančios į savo skrydžių maršrutus – ta proga Lufthansa dažnai pasiūlo konkrečios šalies ar regiono virtuvę.

TURKISH AIRLINES

Žaisimingos, kūrybingos ir it kaspinu, raudona spalva besipuošiančios oro linijos net ir ekonominės klasės keleivius vaišina skaniu maistu ir saldžiomis dovanėlėmis skrydžio metu.

Turkish Airlines keleiviams primena, jog specialų maistą dėl religijos, valgymo įpročių ar ligų, klientai gali užsisakyti likus 24 valandoms iki skrydžio. Orlaivio palydovai keliautojams siūlo karštą maistą ir užkandžius, nemokamus gaiviuosius gėrimus, vaišina skania kava ar arbata. Turkish Airlines asortimentas taip pat pripildytas alkoholiniais gėrimais, tačiau verta atsižvelgti, jog skrendant į tam tikrus regionus, alkoholiniais gėrimais neprekiaujama.

Skrandžiai pilni – keleiviai laimingi, O štai net ir orlaiviui besiruošiant tūpti, skrydžio palydovai keleivius maloniai pavaišina turkišku gardėsiu Lukumu (Turkish Delight).

AIR FRANCE

Bonjour! Na, Prancūzija nebūtų France (būtina ištarti prancūzišku akcentu!), jeigu net ir ekonominės klasės keleivių nevaišintų šampanu!

Nemokamas maitinimas oro linijose priklauso nuo skrydžio trukmės. Priklausomai nuo to, keleiviai mėgaujasi užkandžiais arba karštais patiekalais. Viso skrydžio metu Air France palydovai mielai įpils kavos, arbatos ar kitų gaiviųjų bei alkoholinių gėrimų.

BRITISH AIRWAYS

Nei nemokamų užkandžių, nei nemokamų gėrimų. Štai taip ekologiškai prabilo viena mėgiamiausių keliautojų oro linijų.

British Airways baigė nemokamo maisto ir gėrimų erą trumpo nuotolio skrydžiams ekonominės klasės keleiviams. British Airways teigia, kad toks jų sprendimas bus naudingas aplinkai, mažės atliekų, mat daugelis nesuvalgytų užkandžių po skrydžių būdavo tiesiog išmetami.

Šiuo metu, skrendant su šiomis oro linijomis, kava ar karštu šokoladu keleiviai mėgautis gali už kiek daugiau nei 2 svarus, o štai salotomis – už kiek daugiau nei 3 svarus.

SAS Scandinavian Airlines

Turbūt net ir dabar pakėlus akis į dangų galėtumėm išvysti po Lietuvos padangę skriejantį SAS lėktuvą.

Dažnai Vilniuje tupiantys Scandinavian Airlines orlaiviai ekonominės klasės keleivius vaišina nemokama kava arba arbata. Tačiau skrendant įsigijus SAS Plus programą, klientai gali mėgautis ne tik nemokamais gėrimais, bet ir nemokamu maistu.

AEROFLOT

Didžiausią Rusijos oro linijų bendrovę visai neseniai teko išbandyti ir skrendu.lt komandos nariams. Tenka pripažinti – ši skrydžių bendrovė savo keleiviais pasirūpinti moka!

Taip pat, priklausomai nuo skrydžio trukmės, Aeroflot savo keleivius vaišina lengvais užkandžiais (sumuštiniais, sveikuoliškais batonėliais ir vaisiais) arba karštais patiekalais. Gėrimus orlaivyje taip galima gurkšnoti nemokamai, tačiau vėlgi, skrendant tam tikrais maršrutais, alkoholiniais gėrimais aviakompanija neprekiauja.

FINNAIR

Suomių oro linijos nemokamo maisto orlaivyje nesiūlo, visas užkandžių bei karštų patiekalų kainas galima rasti jų internetiniame žurnale.

Tačiau keleivius, skrendančius į ir iš Skandinavijos ir Baltijos šalių, įskaitant Lenkiją ar Sankt Peterburgą, Finnair oro linijos vaišina nemokama kava, arbata, vandeniu ar sultimis.

KLM Royal Dutch Airlines

Seniausiai pasaulyje gyvuojanti aviakompanija susilieja su dangaus žydryne ir suteikia išskirtinį dėmesį savo keleiviams – po Europą skraidantis KLM nemokamai keleivius vaišina karštais ir gaiviaisiais gėrimais, įskaitant sultis, vyną, alų. Taip pat, priklausomai nuo skrydžio trukmės ir išvykimo laiko, keliautojai gali mėgautis teikiamais nemokamais užkandžiais (šviežiu sumuštiniu ar suktinukais) bei karštais patiekalais.

Skrendant ilgiau nei 45 minutes, oro linijos jus sutiks su saldžia staigmena ir pikantišku užkandžiu; jeigu skrydžio trukmė siekia daugiau nei 120 minutes, KLM orlaivyje keleiviai gali išbandyti nemokamus, įvairių skonių sumuštinius; perkopiant 120 minučių limitą, virš debesų skrendančio lėktuvo įgula siūlo karštą patiekalą ir saldų stalą.

NORWEGIAN ir AIRBALTIC

Dažniausiai į Skandinavijos šalis kylančios oro linijos Norwegian ir itin klasišku įvaizdžiu pasižyminti aviakompanija AirBaltic, deja, neturi ką pasiūlyti ekonominės klasės keleiviui, keliančiam sparnus į Europą. Skrendu.lt klientai juokauja, jog bent jau Norwegian vaišina nemokamais saldainiais! Visgi – šios oro linijos pasižymi naujomis inovacijomis, pastarojoje yra net wifi! IT karta, tai gal ir nereikia tada mums to maisto?

Svarbu paminėti, jog kiekviena oro linija turi tam tikrų išimčių, taisyklių, susitarimų, tradicijų, todėl detalesnės informacijos (turint galimybę rinktis oro linijas) skatiname ieškoti oficialiuose aviakompanijų puslapiuose.

Skrendu.lt komandos narių darytos apklausos rodo, kad visgi svarbiausiu aspektu keliautojams išlieka bagažo vežimosi galimybė. Tačiau malonus rūpestis, gardi nemokama kava ir skanus pyragėlis ankstų rytą tikrai praskaidrintų nuotaiką, ar ne?

Linkime puikių ir įsimintinų skrydžių!