Viduramžių pilys, patrauklūs miestai, kurortai ir auksiniai paplūdimiai. Istorija, puikus maistas ir idiliški peizažai – visa tai Portugalijoje. Turizmas šioje šalyje plečiasi kasmet, tad turistai neaplenkia ir keliauja susipažinti su šalimi. Kelionė į Portugaliją puikus pasirinkimas tiek norintiems pailsėti, tiek keliaujant pažintinės kelionės tikslais. Taigi, ką pamatyti ir ką aplankyti Portugalijoje? Mes siūlome apžvelgti populiariausius lankytinus objektus ir vietas šioje šalyje.

TOP 5 lankytinos vietos

1. Portugalijos sostinė Lisabona

Istorinis miestas, kuriame saulė šviečia 290 dienų per metus, o temperatūra retai nukrenta žemiau +15°C laipsnių šilumos. Lisabonoje jausitės saugiai klajodami dieną ar naktį, joje rasite viešbučių ir restoranų, atitinkančių kiekvieno skonį bei biudžetą. Kainos Portugalijos sostinėje prieinamos kiekvienam. Lisabona yra viena iš pigiausių lankytinų sostinių Europoje. Būtinai užsukite į muziejus: keraminių plytelių ekspoziciją išvysite Nacionaliniame plytelių muziejuje, su laivų statybos raida ir navigacijos prietaisais susipažinsite Jūreivystės muziejuje. Mieste aplankykite į Se katedrą, Baleno bokštą, tikru architektūros šedevru laikomą Jeronimo vienuolyną. Atraskite Lisaboną, autentikos kupiną miestą, kuriame senieji papročiai ir spalvinga istorija susilieja su kultūrinėmis pramogomis ir aukštųjų technologijų naujovėmis.

2. Ponta da Piedade

Ponta da Piedade – kyšulys su uolienomis palei Lagoso miesto pakrantę, Algarvės regione. Ši vieta viena iš garsiausių turistų lankomų vietų Portugalijoje. Tai vaizdingiausia Algarvės pakrantės atkarpa. Įmantrių formų uolos suformuoja čia fantastiškus skardžius, stulpus, natūralias arkas ir vartų labirintus.

3. Porto

Porto miestas yra laikomas antru pagal dydį Portugalijos miestu. Panašumų tarp Porto ir Lisabonos yra tikrai nedaug – jie abu yra netoli pakrantės, turi gana atgrasias kalvas. Abu miestai visiškai skirtingai, tačiau tuo pačiu ir labai žavūs. Porto miesto senamiestis – atima žadą kiekvienam. Senamiestis išsidėstęs stačiame Doro slėnio šlaite. Nuo upės jo terasos matyti kaip ant delno: nuo spalvingų Ribeiros kvartalų apačioje iki liekno grakštaus Klerigušo (angl. dos Clerigos) bažnyčios. Senamiesčio panoramoje išsiskiria santūrios romaninės katedros pastatas. Per Doro upę miesto centre nutiesti du ažūriniai metaliniai gražuoliai tiltai.

4. Batalijos (Batalha) vienuolynas

Šis ekstravagantiškas vėlyvosios gotikos architektūros vienuolynas yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Puikus dominikonų vienuolynas mažame miestelyje Batalha, centrinėje Portugalijos dalyje, yra ne tik nacionalinė šventovė, bet ir vienas geriausių gotikos architektūros pavyzdžių Europoje. Įspūdingiausios yra pagrindinės durys, apsuptos daugiau nei 100 statulų, vaizduojančių Kristų, apaštalus, daugybę šventųjų, evangelistų, pranašų, angelų ir įvairių kitų Biblijos veikėjų.

5. Alfama

Tai seniausias Lisabonos rajonas, išsidėstęs didelės kalvos šlaite. Namai čia buvo pastatyti ant uolėto grunto, rajonas nukentėjo per katastrofinį 1755 m. žemės drebėjimą. Tai tarsi kaimas mieste, kurį vis dar sudaro siauros gatvelės, mažos aikštės, bažnyčios ir nubaltinti namai su plytelėmis išklotomis plokštėmis. Kaltiniai geležiniai balkonai, papuošti gėlių vazonais, džiūstančiais skalbiniais ir narveliuose gyvenančiais paukščiais. Rajonas pasižymi viena įdomia savybe, kurią reikia patirti. Geriausias būdas pažinti šį Lisabonos rajoną yra šiek tiek pasimesti (ko išvengti beveik neįmanoma) ir klaidžioti grožintis puikiais tarsi iš atviruko vaizdais. Kalno papėdėje yra romaninė panaši į pilį katedra. Kalvos viršūnę vainikuoja galinga Šv. Jurgio pilis, nuo kurios sienų atsiveria puikūs vaizdai į visą miestą.

TOP 3 Portugalijos paplūdimiai

1. Marinha

Marinha paplūdimys yra vertinamas kaip vienas iš dešimties gražiausių paplūdimių Europoje. Marinha įlanką supa vaizdingos aukštos uolienos, vandenyje taip pat yra atskirų akmeninių blokų. Ši vieta ištisus metus labai mėgstama turistų, kurie čia traukia pasižvalgyti į nepaprastai gražius vaizdus. Nuo centrinės paplūdimio dalies galite vaikščioti palei vandenyną ir atsidurti vienoje iš mažų, jaukių įlankų, esančių visai šalia jos. Čia taip pat galite nardyti! Povandeninis gyvenimas leidžia pamatyti įvairių rūšių žuvis, jūrų žvaigždes ir kitus vandenyno gyventojus.

2. Falesia

Praia da Falesia reiškia „uolų paplūdimys“ ir manoma, kad tai vienas gražiausių paplūdimių visame pasaulyje! Su auksiniu smėliu, skaidriu vandenynu, stulbinančiomis raudonomis uolomis. Paplūdimys ramus, tad atpalaiduojantis poilsis – garantuotas. Čia galima išsinuomoti gultus ir saulės skėčius.

3. Praia de Dona Ana

Vienas geriausių paplūdimių Lagose – tai Praia de Dona Ana, esantis atokiau nuo miesto centro. Lagosas įsitaisęs vienoje didžiausių pietinės pakrantės įlankų. Jis garsėja savo skaidriu vandeniu ir įspūdingomis uolomis. Tai vienas iš labiausiai fotografuojamų paplūdimių.

TOP 3 viešbučiai Portugalijoje

1. Lux Lisboa Park

Šis 4 žvaigždučių viešbutis su moderniu fasadu įsikūręs už 10 minučių kelio pėsčiomis nuo garsiosios Markizo de Pombalio aikštės, šalia kurios yra metro stotis. Viešbučio registratūra dirba visą parą, visose patalpose veikia nemokamas belaidis internetas. Garsui nepralaidūs numeriai įrengti elegantiškai ir skoningai: interjere vyrauja subtilūs atspalviai, grindys medinės. Kiekviename numeryje yra oro kondicionierius, svetainės erdvė ir kabelinės televizijos kanalus rodantis plokščiaekranis televizorius.

2. Hotel Miradouro

Šis autentiškas, 7-ojo dešimtmečio stiliaus viešbutis įsikūręs už 800 metrų nuo garsiosios Rua de Santa Catarina gatvės. „Miradouro“ svečiai kviečiami apsilankyti panoraminiame restorane, iš kurio atsiveria nuostabūs Porto centro vaizdai. Viršutiniame aukšte įrengtame restorane ruošiami įvairūs portugališki ir tarptautiniai valgiai. Viešbutyje taip pat veikia 2 barai, iš vieno jų atsiveria įspūdingi vaizdai. Svečiams siūlomi 11–13 aukštuose įrengti gražaus interjero numeriai, kuriuose tvyro tikra 1960-ųjų metų atmosfera – sudėtos unikalios plytelės ir išklijuoti autentiški tapetai. Visuose kambariuose yra palydovinius kanalus rodantys televizoriai ir mini barai.

3. Sao Rafael Atlantico

Iš ypatingai modernaus 5 žvaigždučių komplekso „Sao Rafael Atlantico“ atsiveria jūros vaizdai, svečiai gali išeiti tiesiai į São Rafael paplūdimį, paplaukioti 2 šildomuose uždaruose baseinuose, lankytis didžiuliame SPA centre ir degintis gultais apstatytoje terasoje. Šviesiuose ir erdviuose „Sao Rafael Atlantico“ numeriuose įrengtos atskiros terasos, iš kurių atsiveria vandenyno ar didelio sodo vaizdai. Švelniais atspalviais dekoruoti numeriai apstatyti minimalistinio stiliaus baldais. Vonios kambariuose rasite stiprios srovės dušus ir nemokamus higienos reikmenis. Visuose numeriuose veikia nemokamas belaidis internetas.

Orai Portugalijoje

Portugalijos orai – vieni tinkamiausių šiltoms ir malonioms atostogoms prie Atlanto vandenyno krantų. Vidutinė oro temperatūra Portugalijoje vasaros sezonu svyruoja nuo 25-30 laipsnių šilumos, o žiemos metu – 13-16 laipsnių šilumos. Tai neprilygsta Lietuvos žiemoms, kuomet čia oro temperatūra nukrenta gerokai žemiau 0.  Portugalijos orai gali būti ir niūrūs – čia atplaukiantys pilki debesys atneša lietų, todėl keliaujantiems į Portugaliją patariame pasirūpinti ir tinkama apranga bei avalyne.

Oro uostai

  1. Lisbon PT Airport oro uostas LIS
  2. Francisco Sa Carneiro oro uostas OPO
  3. Airport oro uostas FAO
  4. Madeira oro uostas FNC
  5. Coimbra oro uostas CBP
  6. Setubal oro uostas XSZ
  7. Viseu oro uostas VSE
  8. Vila Real oro uostas VRL
  9. Covilha oro uostas COV
  10. Braga oro uostas BGZ

Karantinas nepradangins noro keliauti! Portugalija – saugi šalis, šiltai priimanti turistus. Jūsų laukia pigūs lėktuvų bilietai ir skrydis Vilnius-Portugalija. Atostogos bei nepakartojami įspūdžiai čia garantuoti!

Visi skrydžiai Vilnius – Portugalija >>