Ar jau pradėjai tyliai svajoti apie keliones, jas planuoti ir paslapčia ieškoti įkvėpimo būsimiems nuotykiams? O gal norisi daugiau sužinoti, ko gali išmokti kelyje?

Paklausykite penkių įkvepiančių ir keliauti pasirinkusių žmonių istorijų. Visos jos skirtingos, tačiau turi tą pačią aistrą – kelionės.

1. Kitra Cahana – Žvilgsnis į gyvenimą kelyje

Nuo mažų dienų Kitra Cahana svajojo pabėgti ir gyventi laisvai ir nevaržomai. Atrodo neįmanoma? Baisu? Kvaila?

Kitra Cahana ​puik​ ​dokumentikos fotografė,​ mano kitaip.​ ​Keliaudama po Jungtines Amerikos Valstijas ji fiksuoja​ panašų kelią pasirinkusi​ų​ žmonių, keliaujančių autostopu bei klajoklių gyvenimus. Laisvė, ir nesibaigiančios istorijos tapo jos kasdienybe.

2. Taiye Selasi – Neklauskite iš kur aš esu, klauskite, kur gyvenu

Ar kada pagalvojote, ką atsakote žmonėms, kurie klausia, “iš kur jūs”? Dažniausiai – tai miestas ar šalis, kurioje gyvenate ar gimėte.

Taiye Selasi žvelgia giliau ir mano, jog ne šalis ir tuo labiau ne miestas, bet patirtis jūsų aplankytuose miestuose augina ir formuoja žmogų. Ji sako, kad žmogus priklauso ne šaliai, o kultūrai, ir panašumų turime daugiau nei galėjome įsivaizduoti.

3. Lexie Alford – Jauniausias pasaulį apkeliavęs žmogus – gyvenimo pamokos

Lexie Alford viso pasaulio valstybes apkeliavo sulaukusi vos 21 m., ji tapo jauniausiu, kada nors tai padariusiu, žmogumi. Skamba lyg svajonė, tačiau toks nuotykis turi ir neigiamą pusę. Keliaudama mergina susidūrė su daugybe iššūkių, pradedant neužtikrintumu, baigiant rimtomis sveikatos problemomis. Pasak jos atsiminimuose išlikę iššūkiai yra vertingiausia, ką gavo keliaudama.

Mergina pabrėžia, kad kelionė jai yra ne tik gražios nuotraukos, įdegis ir pliusiukas aplankytų valstybių sąraše. Tai patirtis, įgūdžiai ir naujos pažintys.  

4. Jenni Chang and Lisa Dazols – LGBT gyvenimas visame pasaulyje

Pora  Jenni Chang ir Lisa Dazols suprato, jog ne visur pasaulyje LGBT teisės yra vienodos. Savo kelione per skirtingus pasaulio žemynus, pora siekė parodyti, kokie iššūkiai kyla LGBT bendruomenės bei supažindinti ir papasakoti jų istorijas.

5. Dame Ellen MacArthur – Burlaiviu aplink pasaulį

Dama Ellen MacArthur dalinasi istorija, kaip svajonę apiplaukti pasaulį ji pavertė realybe. Kelionės metu moteris patyrė ir nuostabių, ir be galo sunkių akimirkų. Stiprūs vėjai, bangos, audros, bei kvapą gniaužiantys saulėlydžiai. Neeiline patirtimi dalinasi moteris. 

Ši kelionė buvo ne tik jos svajonės išsipildymas, Dama Ellen MacArthur teigia, kad kiekvienas iš mūsų galime pakeisti pasaulį ir suteikti galimybę išpildyti ateities kartų svajones. 

Kelionės yra ne tik tai, ką iš jų pasiimame, kelionės yra tai, ką po jų galime duoti kitiems: viltį, žinias, atsiminimus, istorijas.

Nenustokite keliauti.