Remiantis turizmo statistika Europoje bei oro uostų duomenimis, Skrendu.lt skelbia 5 PAČIAS populiariausias pigių skrydžių kryptis Europos šalyse trumpiems savaitgalio pabėgimams. Tai – ne tik puiki proga aplankyti savo svajonių šalį, tačiau ir šauni galimybė planuoti laiką trumpam pasprunkant nuo kasdienybės. Taigi, KUR keliaujam savaitgaliui?

Baris, arba Mažieji Maldyvai

Baris – istorijos mylėtojų džiaugsmo oazė. Tai – tūkstančio metų senumo miestas, saugantis tikrus architektūrinius lobius. O jaukios senamiesčio kavinės, įsikūrusios senovinėse, labirintą primenančiose, gatvelėse, kiekvienam leis atsikvėpti ir pasimėgauti tikru itališku espresso kavos puodeliu. Visas šis Apulijos regionas taip pat garsėja balto smėlio paplūdimiais, smaragdo spalvos jūra ir įspūdingo skonio virtuve. Čia vietiniai gyventojai derindami tris pagrindinius elementus – kviečius, daržoves ir alyvuogių aliejų – kuria gomurį džiuginančius skonius. O pamatyti, kaip gaminami tradiciniai makaronai orcchiette, gali tiesiog gatvėje! Tai – sparčiai populiarėjanti kryptis tarp turistų, ieškančių pigios savaitgalio kelionės. Įspūdingu kultūriniu paveldu, istorine dvasia bei žemomis skrydžių kainomis žavintis miestas vilioja atvykti vis daugiau europiečių. Beje, ar žinojote, kad Baryje galite rasti gatvę, pavadintą Lietuvos vardu?

Elegancija tviskantis Paryžius

O kas nesvajoja nukeliauti į vienu iš romantiškiausių tituluojamą miestą Europoje? Tačiau tai – ne tik įsimylėjelių sostinė, bet ir elegancija, kultūrine prabanga ir mada alsuojantis miestas. Vietiniai čia mėgaujasi gyvendami šiuo momentu, dalinasi šypsenomis, savo paslaugumu ir praeivių akis džiugina įspūdingu stiliaus pojūčiu. Unikali bei turtinga prancūzų kalba – taip pat yra vienas iš čia nuvykti viliojančių faktorių. Apie prancūzišką bagetę, macarons ir raguolius (croissants) pasakoti tikriausiai neverta, o prancūziškas vynas – ypač vertinamas geriausių pasaulio ekspertų. Išsinuomoję dviratį ar motorolerį, pigiai ir greitai pažinsite miesto architektūrą, o jais keliaudami Senos upės pakrante, galėsite romantiškai stebėti praplaukiančius laivus. Vis dėl to, kad ir kokį prabangos įspūdį sudarytų šis miestas, nepamirškite, kad į Paryžių siūlomos labai pigios kelionės lėktuvu, taip pat skrydžius galite rasti itin palankiomis datomis.

Amžinasis miestas – Roma

Romantika ir tikru itališku temperamentu bei meile gyvenimui spindinti didingoji Roma. Pietūs jaukiame restorane su atsiveriančiu vaizdu tiesiai į Koliziejų, Trevi fontanas ir Ispanijos laiptai – tai tik kelios iš daugybės vietų, kurias galima aplankyti amžinuoju miestu vadinamoje Romoje. O galbūt savaitgalio kelionės metu užsuktumėte į makaronų muziejų?

Kaip žinote, Roma – vienas iš tų miestų, kuriuos tiesiog PRIVALU aplankyti. Tai miestas, kuris savo žavesio nepraranda jokiu metų laiku, tačiau mažiausi turistų srautai užplūsta vėlyvą pavasarį arba ankstyvą rudenį. Tad jei norite mažiau šurmulio – tai pats tinkamiausias laikas planuoti išvyką. O tai daryti labai patogu – pigios kelionės į Romą vykdomos gana dažnai, todėl nesunku pasirinkti tinkamiausią datą kiekvienam asmeniškai. Jūs keliaujate – o mes sakome „buon viaggio!”.

Žydrosios pakrantės sostinė – Nica

Tikriausiai žinote, kad Prancūzijoje galima rasti ne tik Paryžių ir Eifelio bokštą jame, bet ir daugybę kitų turistus viliojančių bei kvapą gniaužiančių miestų. Žydrosios pakrantės miestas – Nica, įsikūręs Prancūzijos pietuose. Tai – antra pagal populiarumą lankytina vieta šioje šalyje. Greičiausiai jau numanote, kas yra pirmojoje. Vis dėl to, veikti ir pamatyti čia galima daug ką: pradedant pasivaikščiojimu Anglų promenada (La Promenade des Anglais), apsupta amžinai žaliuojančių palmių ir besidriekiančia jūros pakrante, o baigiant, tarytum paveikslas, nuo kalnų viršūnių atsiveriančių panoramų, stebėjimu. Šiltojo sezono vidutinė temperatūra Nicoje – apie 25 °C, o vakarieniauti kavinių lauko terasose galėsite net ir žiemą. Šia kryptimi siūlomos itin pigios kelionės, tad daug galvoti neverta – planuokite savo trumpas savaitgalio atostogas jau dabar!

340 dienų saulės Larnakoje

Jei trumpai savaitgalio išvykai norite pasirinkti tylią bei ramią vietą, galite planuoti kelionę į Larnaką. Nepaisant to, kad Kipro sala daugeliui atrodo ganėtinai triukšminga vieta, šiame mieste laiką praleisti galėsite netrikdomi šurmulio. Viduržemio jūros pakrantėje ir palmių apsuptyje esantis miestas nepaliks abejingų, o praleistas laikas čia tikrai bus ypatingas. O kaip gi kitaip, kai saulė čia šviečia net 340 dienų per metus! Ragaudami tradicinį halloumi sūrį ir mėgaudamiesi pritrenkiančiu vaizdu prie Larnakos ežero, kur migruodami į Pietus nutūpia vieni įspūdingiausių paukščių – flamingai – susikurkite puikias atostogas, net jei jos truks tik keletą dienų. O pigūs, tiesioginiai skrydžiai ir įsimintinos savaitgalio kelionės – kas gali būti geriau ir patogiau?