Žemų kaštų Ispanijos oro linijų bendrovė Vueling nuo šiol – ir Lietuvos sostinėje Vilniuje. Kaip pranešama, šios avialinijos skraidins maršrutu Vilnius-Barselona (El Prat) vieną kartą per savaitę – trečiadieniais. Numatoma pigius skrydžius vykdyti iki rugsėjo 28 d.Vilnius-airport.lt duomenimis, skrydžiai prekyboje pasirodė jau nuo birželio pabaigos. Vieno lėktuvo bilieto kaina – nuo 49.99 EUR. Iki šiol į Barseloną buvo skraidinama Ryanair ir Wizzair žemų kaštų oro linijomis, tačiau skrydžių paklausai išaugus net 16,7%, prisijungia ir ispanų Vueling. Remiantis 2014 m. statistika, į Barseloną per metus išvyko net 75,000 keleivių. Skelbiama, jog pirmuoju Vueling reisu iš Vilniaus oro uosto į Barseloną išskrido daugiau nei 100 keliautojų.

BARSELONA-SKRISTI-PIGUUUBarselona, Ispanija, prieplauka

Norinčių keliauti į Barseloną skaičius sparčiai didėja, todėl džiugu, jog skraidūnų poreikį mėgautis Ispanija dabar tenkins net trys oro linijų bendrovės. Būtina pridurti, jog aviakompanija Vueling taip pat siūlo ir patogią jungiamų skrydžių galimybę: galima komfortabiliai pasiekti Malijorka, Alikantę, Ibizą, Bilbao, Sevilija, Tenerifę bei kitus Pietų Europos miestus, į kuriuos kol kas tiesioginių skrydžių iš Lietuvos sostinės Vilniaus – nėra.

Barselona-piguIspanija, Barselona, 2014 metai

Skrendu.lt žiniomis Vueling lėktuvai iš Barselonos (El Prat) oro uosto į Vilnių išskrenda vėlų vakarą – 23.30 val., o iš Vilniaus į Barseloną skrenda ankstų rytą – 5.00 val. Oro uostas nuo Barselonos centro yra nutolęs vos 13 km, o susisiekimas – ypač patogus taksi, autobusu ar traukiniu. Šiuo metu oro linijų bendrovė džiaugiasi galinti kelionių entuziastams pasiūlyti skrydžius net 380 skirtingų krypčių, į 42 pasaulio šalis. Vueling glaudžiai bendradarbiauja su British Airways, Iberia, Qatar Airways ir Corsair.Žemų kaštų ispanų oro linijos Vueling buvo įkurtos 2004 m. ir per 2014 metus aviakompanijos paslaugomis pasinaudojo net 17,2 mln. keleivių.