Niekaip negalite nuspręsti, ką padovanoti artimiesiems Kalėdų proga? Norisi nustebinti ir sugalvoti kažką originalaus? Kelionė gali būti nuostabi Kalėdų dovana. Tai ne tik dovana – tai naujos patirtys ir nuotykiai! Nesvarbu, ar tai būtų jaukus poilsis miško namelyje, saulės vonios balto smėlio paplūdimyje, ar dar neatrasto senamiesčio tyrinėjimas – padovanota kelionė gali būti nepaprastai ypatinga ir įsimintina! Be to, tai suteikia šventiniam sezonui papildomo jaudulio ir laukimo! Įsivaizduokite, kaip Jūsų artimiausieji atidaro paslaptingą voką su skrydžio bilietais, dovanų kuponu ar kelionės planu. Tai apgalvotas ir prasmingas būdas parodyti dėmesį ir dėkingumą už buvimą šalia. Be to, atotrūkis nuo įprastų materialių dovanų ir galimybė sukurti brangių akimirkų yra daug vertingiau ir liks atmintyje net ir prabėgus šventėms. Pažintinę ar poilsinę kelionę padovanosite savo mylimiausiems? 

Norite padovanoti kelionę į egzotiškąją Aziją? Rinkitės Tailandą, Bankoką! Bankokas yra dinamiškas miestas, siūlantis unikalų tradicinių ir modernių patirčių derinį. Yra daug aspektų, kurie vilioja keliautojus iš visų pasaulio šalių į Bankoką! 

  • Kultūrinis turtingumas. Bankoke yra nuostabių šventyklų, tokių, kaip Wat Pho ir Wat Arun, kuriose galite apžiūrėti išskirtinę architektūrą ir susipažinti su Tailando kultūra bei istorija.
  • Gatvės maisto rojus. Bankokas garsėja gardžiu gatvės maistu. Nuo Pad Thai iki Tom Yum sriubos – miesto gatvės prekystaliai siūlo nepamirštamą kulinarinį nuotykį.
  • Upių kruizai. Plaukiant laivu Chao Phraya upe, galima pamatyti miestą iš kitokios perspektyvos. 
  • Kultūriniai šou. Tradiciniai tajų šokiai, muzika ir pasirodymai suteikia ypatingą patirtį. Pavyzdžiui, ,,Siam Niramit siūlo įspūdingus Tailando meno ir kultūros pasirodymus.

Esate sužavėti pasakojimų apie Portugaliją ir norite padovanoti kelionę į Madeirą? Madeiros sala – nuostabi vieta su daugybe lankytinų objektų, dėl kurių verta čia keliauti! Būtinai išbandykite:

  • Žygius pėsčiomis ir užsiėmimus lauke. Saloje yra puikių galimybių lauko pramogų entuziastams. Nesvarbu, ar mėgstate žygius pėsčiomis, važinėjimą kalnų dviračiais, ar skraidymą parasparniais, Madeiroje gamtos mylėtojams siūlomos įvairi veiklos.
  • Unikalios virtuvės šedevrus. Madeiros virtuvė – nuostabus portugališkos ir vietinės įtakos mišinys. Paragaukite tradicinių patiekalų, tokių, kaip espetada (ant grotelių kepti mėsos iešmeliai) ir garsiojo Madeiros vyno.
  • Pajūrio miestelių tyrinėjimą. Atraskite žavingus pakrantės kaimelius, pavyzdžiui, Camara de Lobos ir Porto Moniz. Šiose vietovėse galima susipažinti su vietiniu gyvenimu ir išvysti nuostabius vandenyno vaizdus.

Ispanijos salos skamba kaip puiki idėja atostogoms? Rekomenduojame Tenerifę! Šią patrauklią salą verta aplankyti dėl daugybės priežasčių:

  • Įvairūs kraštovaizdžiai. Tenerifė pasižymi nepaprasta kraštovaizdžio įvairove – nuo vulkaninės kilmės vietovės aplink Teidės kalną iki sodrių, žalių slėnių ir vaizdingų pakrančių. Ši įvairovė suteikia galimybę užsiimti įvairiomis skirtingomis veiklomis ir tyrinėti vietoves.
  • Paplūdimiai kiekvienam skoniui. Nesvarbu, ar mėgstate auksinio smėlio paplūdimius pietuose, ar juodo vulkaninio smėlio paplūdimius šiaurėje, Tenerifėje rasite paplūdimių pagal savo skonį. Playa de las Américas ir Playa Jardín – tai tik keli salos pakrančių įvairovės pavyzdžiai.
  • Tenerifės Santa Kruzo karnavalas. Keliautojams, mėgstantiems šventes ir nuotaikingas iškilmes, būtina sudalyvauti šiame karnavale! Tai vienas didžiausių ir iškilmingiausių karnavalų pasaulyje, kuriame vyksta paradai, skamba muzika ir demonstruojami puošnūs kostiumai.
  • Saulėtas oras ištisus metus. Tenerifėje visus metus vyrauja švelnus ir malonus klimatas. Nesvarbu, ar kelionė vyks vasarą, ar žiemą, dėl pastovaus oro sala yra patraukli bet kuriuo metų laiku.

O galbūt vilioja tolimasis Egiptas? Hurgada, Marsa Alamas, Šarm el Šeichas ar Kairas? Egiptas – tai žavinga vieta su turtinga istorija, nuostabiais kraštovaizdžiais ir daugybe kultūros vertybių. Štai kelios priežastys, kodėl verta aplankyti Egiptą:

  • Senovės istorija ir archeologiniai stebuklai. Egipte yra keletas žymiausių pasaulio archeologinių vietovių, įskaitant Gizos piramides, Sfinksą ar Karalių slėnį. Šių senovės stebuklų tyrinėjimas įsimins ilgam!
  • Kruizai Nilo upe. Kruizai leidžia pamatyti Egipto gamtos grožį, aplankyti istorines šventyklas ir susipažinti su tradiciniu gyvenimo būdu upės pakrantėse.
  • Raudonosios jūros kurortai. Raudonosios jūros pakrantė siūlo pasaulinio lygio nardymo galimybes. Ryškūs koraliniai rifai, skaidrus mėlynas vanduo ir įvairi jūrų gyvūnija paverčia šią vietą tikru rojumi vandens entuziastams!
  • Egipto virtuvė. Pasimėgaukite egiptietiškos virtuvės skoniais – nuo tradicinių patiekalų, tokių, kaip kušari ar falafeliai, iki aromatingų prieskonių, naudojamų vietiniams patiekalams gaminti. Maistas – gardus šalies įtakos įvairovės atspindys.

Lengvai ir greitai pasiekiama Italija taip pat verta dėmesio! Roma, Riminis, Milanas ar Venecija? Išsirinkti tikrai nebus paprasta… Italija – tai istorijos, meno, kultūros ir gamtos grožio lobynas! Italija patraukli dėl šių aspektų:

  • Menas ir architektūra. Italijoje saugomi didžiausi pasaulio meno ir architektūros šedevrai. Šalies kultūros paveldas – nuo renesanso meno iki antikinių griuvėsių.
  • Istorinės įžymybės. Romos forumas, pasviręs Pizos bokštas ar Panteonas. Kiekvienas objektas pasakoja apie turtingą Italijos istoriją ir indėlį į civilizaciją.
  • Kulinariniai malonumai. Italų virtuvė visame pasaulyje garsėja gardžiais skoniais ir regioniniais patiekalais. Pasimėgaukite makaronais, picomis, ledais ir puikiais vynais, pažindami įvairiausius, burnoje tirpstančius Italijos skonius.
  • Romantiška atmosfera. Italijos miestai ir kraštovaizdžiai dvelkia romantika. Pasiplaukiojimas gondola Venecijoje ar lėtas pasivaikščiojimas istorinėmis Romos gatvėmis įstrigs atmintyje ilgam!
  • Šiltas svetingumas. Italai garsėja maloniu būdu ir svetingumu. Tikėtina, kad mėgaudamiesi nuoširdžiu vietinių gyventojų draugiškumu, pasijusite tarsi šeimos nariai.

Kelionių krypčių pasirinkimas be galo didelis. Kelionė, padovanota kaip Kalėdinė dovana, be abejonės maloniai nustebins kiekvieną – juk nauji įspūdžiai yra neįkainojami! Kelionės planavimo malonumą palikite artimiesiems, padovanokite jiems galimybę išsirinkti lėktuvų bilietus. Tai itin paprasta padaryti su Skrendu.lt dovanų kortele – vos keli mygtuko paspaudimai ir pasirinktos sumos dovanų kortelė per keletą minučių atkeliaus Jūsų el. paštu. Dovanokite įspūdžius! 

Įsigyti Skrendu.lt dovanų kortelę galite čia  >>