Mažos gudrybės didelėms kelionėms! Dalinamės patarimais, kurie leis sutaupyti laiko, pinigų ir 100% pasimėgauti atostogomis!

Lagaminas ir diržas – geriausi draugai

Net lagamine išlaikykite marškinių apykaklės formą – įstatykite ten susuktą diržą.

Rezervuokite kraštines sėdynes

Rezervuodami vietas lėktuve dviese, užimkite šonines (prie praėjimo ir prie lango) sėdynes. Greičiausiai niekas viduriniosios nenorės – turėsite daugiau vietos. Jei visgi vidurinioji bus užimta, tiesiog apsikeisite vietomis.

Pamirštas USB lizdas – ne bėda

Turėdami tik USB laidą telefono krovimui, bet ne kištuką rozetei, galite pasinaudoti viešbučio televizoriumi. Jis turės USB jungtį su elektros srove.

Žinokite WiFi slaptažodžius iš anksto

WiFi slaptažodžius viešose vietose (kavinėse, viešbučiuose ir pan.) gauti nesunku, bet kartais nesinori varginti personalo arba jo arti nėra. Slaptažodžiais svečiai dažnai pasidalina Fourquare programėlės komentaruose ar kituose puslapiuose, kur galima palikti komentarus. Sužinokite prisijungimus dar prieš kelionę! Tai gali būti puikus užsiėmimas nuobodžiaujant oro uoste.

Lėktuve nemokėkite už vandenį

Pro apsaugos patikrinimą oro uoste praeikite su tuščiu plastikiniu buteliuku ir jį užpildykite tualete (jei žinote, kad vanduo geriamas). Daug sutaupysite!

Neišlaidaukite suvenyrams

Pasidarykite suvenyrų sąrašą. Daug sutaupysite pirkdami tik tai, ko reikia, o ne tai ką „tikrai rasiu kam padovanoti, bet dar nežinau kam“.

Turėkite paruoštukę

Turėkite savo gyvenamosios vietos adresą ir artimiausio rajono žemėlapį. Dėl visa pikto. Net jei nesate lengvai pasiklystantys. Jei keliaujate su draugais ar šeima, pasirūpinkite, kad tokias paruoštukes turėtų visi.

Valiutą išsikeiskite iš anksto

Keliaudami už eurozonos ribų, turėkite bent nedidelį kiekį vietinės valiutos. Ne tik dėl to, kad valiutos keityklos oro uoste prašo didelių mokesčių, bet kartais nutinka situacijų, kad jos nedirba (pvz. naktį).

Sekite skrydžių būklę

Išties malonu sužinoti apie žymų vėlavimą ne nuvykus į oro uostą, o dar namuose. Daugelis oro uostų leidžia prenumeruoti šią informaciją el. paštu ar trumposiomis žinutėmis. Taip pat galite atsisiųsti skrydžių bendrovės, kurios paslaugomis naudositės, programėlę išmaniajam telefonui.

Įsigykite vietinę SIM kortelę

Svečiuodamiesi šalyje ilgiau nei kelias dienas, apsvarstykite vietinės SIM kortelės pirkimą. Pasidomėkite kainomis – gali būti, kad taip sutaupysite. Ypač jei keliaujate su draugais ir norėsite bendrauti tarpusavyje. Ką kalbėti apie galimybę nuolat turėti interneto ryšį ir pasigirti apie kelionę Facebook puslapyje.

Pasigaminkite pagalvę iš drabužių

Trūksta pagalvės? Turite džemperį su gobtuvu? Suvyniokite jį pradėdami nuo apačios ir sukiškite į gobtuvą. Turėsite pagalvę!

Įsigykite antrą telefono akumuliatorių

Jei jūsų išmaniojo baterija lengvai išimama, o telefoną naudojate fotografavimui, žemėlapiams ir kitiems tikslams, jis gali greitai išsikrauti. Ieškoti kavinės su rozete gali būti sudėtinga. Tiesiog pakeiskite bateriją į jau įkrautą, o naktį pasirūpinkite, kad abi vėl būtų pilnos.Žinote daugiau gudrybių? Pasidalinkite!