Lyginame dvi dideles skrydžių kompanijas: turkų Turkish Airlines ir rusų Aeroflot. Tai dvi stiprios, daugybę skrydžių į JAV ir Aziją siūlančios avialinijos.

Bilietų kainos

Aeroflot siūlo kiek žemesnes kainas. Paskutiniu metu daug keleivių skrenda su jais, nes bilietai išties gerų kainų. Jei planuojate skristi atostogauti į Turkiją, Turkish Airlines, žinoma, pasirinkimas dažniausiai geresnis kainos atžvilgiu. Tačiau neužmirškite patikrinti Aeroflot akcijų net skrisdami į Turkiją.

Bagažas

Leidžiamas rankinis bagažas abiems vienodas (8kg, tačiau nėra labai griežtos kontrolės). Registruojamo bagažo leidžiami kiekiai: Aeroflot – 23kg, Turkish Airlines – 30kg. Turkai taip pat taiko kiek mažesnį mokestį už viršsvorį, žymiai pigesni ir papildomi bagažo vienetai. Beje, su Turkish Airlines skrisdami Turkijos viduje, už papildomą bagažo vienetą mokėsite tik 3€.

Krypčių pasirinkimas

Turkų linijos siūlo kiek daugiau krypčių, tačiau dalis jų ne tokios populiarios ir mums aktualios. Žinoma, Aeroflot bus geriausias pasirinkimas skrendantiems į Rusiją, o Turkish Airlines – ilsėtis Turkijoje.

Aptarnavimas

Šią temą reikėtų pradėti tuo, kad Europos keleiviai Turkish Airlines yra išrinkę mėgiamiausiomis oro linijomis. Tam yra ne tik subjektyvių, bet ir objektyvių priežasčių: Turkai visada maitina (net ir trumpuose skrydžiuose), lėktuvai patogesni, statistiškai mažiau vėlavimų ir atidėjimų, yra lankstesni. Kadangi abi oro linijos yra reguliariujų skrydžių kategorijos, abi kompanijos investuoja į gerą aptarnavimą, komfortą ir malonias keleivių emocijas.Jei esate patyrę įdomių istorijų su kuria nors kompanija, pasidalinkite komentaruose.

Maitinimas

Turkijos oro linijose maitinimas įskaičiuojamas visada, taip pat niekada nėra problemų užsakyti vegetarišką maistą. Aeroflot kompanija dažniausiai maitina tik ilgųjų skrydžių metu t.y. virš 6 valandų, turi kiek ribotesnį meniu. 

Bilietų keitimas

Turkish Airlines yra lankstesni: vidutinės klasės bilietai turi daugiau galimybių keisti, mažiau baudų už įvairias korekcijas. Tačiau iš esmės abi kompanijos turi skirtingas bilietų kategorijas ir pigiausieji (perkami dažniausiai) įprastai yra pigesni už jiems taikomus duomenų keitimo (skrydžio data, kaina ir t.t.)  mokesčius.

Gyvūnų ir kito nestandartinio bagažo gabenimas

Abi oro kompanijos lanksčios – priima ir nestandartinį bagažą, ir sporto inventorių. Leidžia skraidinti gyvūnus.

Atstovybės

Turkų oro linijos turi atstovybę Vilniaus oro uoste, o Aeroflot biuras – Vilniaus centre. Taigi esant nesklandumams, su abiejų kompanijų atstovais galėsite susisiekti ir spręsti problemas, tačiau Turkish Airlines bus arčiau jūsų.

Akcijos

Aeroflot, skrendant į Aziją, dažnai taiko akciją – leidžia paimti papildomą bagažo vienetą nemokamai. Pasidomėkite prieš užsakydami bilietus.

Jei skrendate didelį atstumą ir Turkijoje persėdimas trunka ilgiau nei 10 valandų, gausite nemokamą nakvynę su pervežimu. Skrendant verslo klase, apgyvendinimą gausite net už 7 valandų laukimą. Žinoma, pasiūlymas galioja tik jei nėra ankstesnių skrydžių. Taip pat, jei pertrauka tarp skrydžių ilgesnė už 6 val. ir yra dienos metu (9:00 – 18:00), gausite nemokamą ekskursiją po Stambulą (žinoma, su pervežimais).

Aeroflot ir Turkish Airlines yra gan panašios oro linijos, kurių kiekviena turi savo privalumus. Nors turkų linijos ir turi daugybę apdovanojimų, kviečiame visada pasidomėti ir rusų pasiūlymais.