Skrendate į Romą? Šis miestas garsus ne tik nuostabia architektūra bei pašėlusiais vairuotojais, bet ir pirštus nusilaižyti priverčiančia virtuve. Italų virtuvės paslaptis – paprasti receptai ir aukščiausios kokybės produktai. Štai 8 patiekalai, kurios būtina paragauti:
Pasta carbonara
Klasikinis makaronų receptas, paruoštas su aukščiausios kokybės produktais pakylės jus iki dangaus!
Tiramisu
Turbūt žinomiausias Itališkas desertas, Romoje gaminamas tik iš geriausio maskarponės sūrio. Be abejonės, geriausia su puodeliu stipraus espresso.
Gelato
Ledai su šokolado gabaliukais, pistacijomis, uogomis, mėtomis, sausainiais, citrina ir visais kitais įmanomais priedais. Užėję į didesnę gelateria pasimesite nuo skonių įvairovės. Teks išsirinkti iki trijų ledų skonių, nes daugiau per vieną kartą nesuvalgysite. O, kad gyvenime tik tokios problemos!
Pica
Atminkite, kad Romoje egzistuoja dvi picų rūšys. Viena, kurią galima pavadinti „pietų pica“, kuri iškepta visada šilta laikoma didelėse skardose. Ateini į kavinę, bedi pirštu į patikusią, ją atpjauna, pasveria ir susimoki. Greitas ir patogus maistas. Kita – „vakarienės pica“, kuri kepama tik medžiu kūrenamose krosnyse, kurios užkuriamos tik vakare. Tai mums labiau įprasta apvalios formos, tačiau daugybę kartų skanesnė, nei dažniausiai Lietuvoje valgoma pica plonu ir traškiu padu.
Gnocchi
Gnocchi (tariame „nioki“) – tai mažyčiai miltiniai virtinukai, patiekiami su skaniaisiais ar išskirtiniais padažais, kurių įvairovė turbūt nusileidžia tik makaronų priedams. Jei bijote eksperimentuoti, nesuklysite pasirinkę pomidorų, sūrio ir bazilikų padažą – tikra itališka klasika!
Bruschetta
Dar vienas skubančių italų gatvės maisto pavyzdys. Tai šviežios duonos (keptos šįryt!) skrebutis su keliais šlakais aukščiausios kokybės alyvuogių aliejumi, česnaku ir keliais, bet ypač kruopščiai atrinktais stambiai kapotais priedais.
Carciofi
Carciofi – artišokų žiedai įvairiuose patiekaluose. Tai labiau sezoninis skanėstas, kuriuo visa Italija kvepia pavasarį.
Filetti di Baccalà
Filetti di Baccalà – tešloje kepta menkė. Kažkas panašaus į angliškuosius fish and chips. Bet neapsigaukite – tik paragavę įvertinsite, koks turtingas ir skanus gali būti šis patiekalas, gaminamas iš nuoširdžiai ir kruopščiai atrinktų produktų!Pabaigai norime pasidalinti patarimu: daugelyje Romos barų darbo dienos ankstyvais vakarais (dažniausiai nuo 18 iki 21 valandos) vyksta aperitivo – laikas, kai užsisakę nors vieną alkoholinį gėrimą (arba sumokėję nedidelį fiksuotą mokestį), galėsite nuo specialaus užkandžių stalo valgyti kiek norėsite. Sočiai neprisikirsite, tačiau tai puikus būdas paragauti daug skirtingų skanėstų už labai nedidelę kainą. Tik nepatingėkite pasivaikščioti po daugiau kavinių ir apžiūrėti, ką jie siūlo. Arba paklauskite vietinių jų mėgiamiausių vietelių!