Kelionė į Meksiką jau ilgą laiką mėgstama Šiaurės Amerikos gyventojų atostogų vieta. Meksika taip pat tampa vis populiaresnė tarp turistų iš Europos, norinčių mėgautis nesibaigiančia saule, nuostabiu peizažu, egzotika, balto smėlio paplūdimiais, o kur dar stulbinančiai turtingas kultūros paveldas.. Meksikos senovės actekų ir majų vietovės bei istoriniai kolonijiniai miestai, yra tokie svarbūs, kad daugelis jų buvo įvardyti kaip UNESCO pasaulio paveldo objektai, norint užtikrinti, kad jie išliks nepakitę ateinančioms kartoms. Įdomu tai, tokios vietos kaip: Guanajuato, Chichén Itzá ir Uxmal, dažnai yra tokios pat populiarios kaip tradicinės paplūdimio atostogų vietos, pilnos vakarėlių ir naktinio gyvenimo: Kankunas, Tulumas ir Playa del Carmen.
Visą kelionės patirtį papildo turtinga šalies kultūra, įspūdingi vietiniai žmonės bei likusi įtaka iš Ispanijos, pradedant šalies kulinariniais sugebėjimais ir baigiant gyvybingomis muzikos ir šokių tradicijomis. Meksikoje tikrai yra ką aplankyti! Šalyje gausu įvairios floros ir faunos, kadangi ji išplitusi visose klimato zonose, apimančiose sausringas dykumas ir vešlius atogrąžų miškus. Taigi, pasinerkite į egzotiškus Meksikos ritmus. 

Maistas

Meksika turi turtingą kulinarijos virtuvę, kurioje maistas yra svarbi kultūros ir tradicijų dalis. Manoma, kad autentiškas meksikietiškas maistas atsirado iš majų indėnų – klajoklių medžiotojų, kurių maistas dažniausiai buvo laukiniai medžiojami gyvūnai, tropiniai vaisiai ir pupelės. Šioje šalyje svarbiausias produktas – kukurūzai, iš kurių ruošiamos paprastos tortilijos, šventiškas alus, saldžiai įdaryti garuose troškinti kukurūzai tamales. Tipiškas Meksikoje valgomas patiekalas yra „tacos“: kukurūzų blyneliai, įdaryti mėsa, raudoni, geltoni ir žali čili, svogūnai ir pomidorai. Mėsa gali būti vištiena arba jautiena, ir, be abejo, tai yra vienas iš tarptautiniu mastu žinomų Meksikos patiekalų.

Kainos

Meksikos kurortai – vieni iš labiausiai mėgstamų pasaulyje. Tolimieji skrydžiai skrendant už Europos ribų, žinoma kažkiek brangesni, tačiau šiek tiek paieškojus, galima rasti tikrai labai gerų pasiūlymų! Viešbučiai ir nakvynės namai Meksikoje siūlo platų pasirinkimą kainos ir kokybės santykiu. Kaina priklauso nuo to kokį apgyvendinimo tipą pasirinksite, ar su maitinimu viskas įskaičiuota, ar ekonomišką. Maistas ir gėrimai gali būti labai pigūs, jei daugiau dėmesio skirsite gatvių prekystaliams, įvairiems turgeliams, tačiau jei geresnių restoranų kainos gali būti aukštesnės, ypač tų kurie yra kurortuose, turintys meniu anglų kalba. Na, bet laimei, dauguma dalykų, kuriuos rekomenduojame nuveikti Meksikoje yra nemokami arba visai nebrangūs. Skrydžiai Vilnius – Meksikas vykdomi ir karantino laikotarpiu, tai gali būti jūsų šansas turėti nepamirštamas, egzotiškas vasaros atostogas.

Klimatas

Geriausias laikas aplankyti Meksiką yra sausuoju metų laiku nuo gruodžio iki balandžio, kai praktiškai nelyja, tai puikus metas keliauti su šeima ar antra puse. Vėsiausi mėnesiai yra nuo gruodžio iki vasario, nors sausuoju laikotarpiu oro temperatūra vidutiniškai gali siekti +28 °C laipsnių. Drėgnasis sezonas prasideda pietuose gegužės mėnesį ir tęsiasi iki spalio. 

Lankytinos vietos

Tulumas – majų civilizacijos miesto liekanos, tai gerai įtvirtinta vietovė, kurią nuo jūros saugo natūralus aukštas skardis, o nuo žemyno – net 8 metrų storio siena. Vienas svarbiausių senojo Tulumo pastatų yra Freskų šventykla, kur buvo garbinama Veneros deivė. Tai populiari Meksikos atostogų vieta Karibų jūroje, siūlanti daugybę pramogų ir nuotykių lankytojams. Paplūdimiai čia dieviški su nuostabiu baltu smėliu ir palmėmis, turkio spalvos mėlyna jūra, įspūdingomis lagūnomis, upėmis, povandeniniais urvais ir įspūdingomis archeologinėmis vietomis. Naktinio gyvenimo mylėtojams Tulumas turi daugybę pasirinkimų: nesvarbu, ar mėgstate gyvą muziką, ar paplūdimio didžėjus, ar Karibų salsa ritmus. Jei nuspręsite vykti į miesto centrą, galėsite rinktis iš plataus muzikos pasirinkimo, pritaikyto įvairiems skoniams.

Nuostabios gamtos, vakarėlių ir istorijos mėgėjams tikrai patiks Plaja del Karmen miestas. Kadaise apsnūdęs žvejų kaimelis, dabar aktyviai lankomas turistų. Čia daug barų ir prabangių viešbučių, dauguma įrengti autentišku, meksikietišku stiliumi, šiek tiek kitaip nei rasite Kankune. Dieną keliaukite į paplūdimį, o naktį pasivaikščiokite La Quinta (pagrindinė miesto pėsčiųjų gatvė). Mieste taip pat rasite Meso-Amerikos barjerinį rifą, antrą pagal ilgį koralų rifą pasaulyje. Tai stebuklinga vieta vandens pramogų mylėtojams.

Kankunas – tai kitas kurortinis miestas pietryčių Meksikoje, traukiantis karštos saulės pasiilgusius turistus. Kankuno miestas yra oficiali vakarėlių sostinė Meksikoje, tačiau čia yra ir daugiau dalykų, kuriuos reikia nuveikti be vakarėlių! Kankuno centre galima iš arčiau prisiliesti prie vietinės kultūros, paragauti gardaus gatvės maisto, apsilankyti nedidelėse parduotuvėse bei pasivaikščioti žaliuojančiose parkuose. Kankuno centras (dar žinomas kaip Ciudad Cancun) yra pagrindinis vietinių gyventojų rajonas. Na, ir žinoma, nardymas tai veikla, kurios negalite praleisti lankydamiesi Kankune. Rekomenduojame aplankyti povandeninį muziejų  arba MUSA. 500 skulptūrų buvo sukurta iš medžiagų, kurios skatina koralų rifų plėtrą. Pramogų čia netrūksta, todėl ką veikti per šias atostogas, tikrai rasite.

Nepaisant sezono Lietuvoje, atostogos Meksikoje pasitinka su saulėtais orais tiek vasarą, tiek žiemą. Palmių pilni paplūdimiai, gražiausios pakrantės, egzotiški vaisiai, čili prieskoniais pagardinta virtuvė, nuo žmonių knibždėte knibždantys miestai, spalvingos fiestos… Net neabejojame, kad Meksika užburia visus!

Visi skrydžiai Vilnius – Kankunas >>