Lisabona, gyvybinga Portugalijos sostinė, garsėja spalvingomis gatvėmis, istorine architektūra ir gyvybinga atmosfera. Ant Atlanto vandenyno pakrantės įsikūręs miestas pasižymi turtingu kultūriniu paveldu, kuriame susipina maurų įtaka, viduramžių žavesys ir šiuolaikinė dvasia. Ką aplankyti Lisabonoje, tikrai rasite – miestas garsėja ne tik įspūdingomis vietomis, bet ir gardžiais valgiais, tokiais, kaip varškės pyragėliai bei šviežios jūros gėrybės. 

Tiesioginiai skrydžiai į Lisaboną

Naujiena! Nuo šiol iš Lietuvos (Vilniaus oro uosto) galite tiesiogiai nuskristi į Portugaliją, Lisaboną. Tiesioginis skrydis Vilnius–Lisabona, vykdomas airBaltic avialinijų, jau laukia Jūsų! Kelionė lėktuvu trunka 4 valandas ir 45 minutes. Ieškote bilietų gera kaina? Bilietų rezervacijos sistemoje Skrendu.lt rasite pigius skrydžius rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais. Pasinaudokite proga ir pasilepinkite atostogomis rudenį! Rudens sezonu, kuomet Lietuvoje šiluma jau lieka užnugaryje, Lisabonoje oro temperatūra svyruoja nuo 15 °C iki 25 °C – tai puikus metas tyrinėti miesto lankytinas vietas, mėgautis lauko pramogomis ir ragauti vietinės virtuvės patiekalus.

Lisabonos lankytinos vietos

Svarstote, ką aplankyti Lisabonoje? Portugalijos sostinėje yra daug vietų, atspindinčių jos turtingą istoriją, gyvybingą kultūrą ir nuostabų gamtos grožį. Būtinai aplankykite:

  • Šv. Jurgio pilį – iš šios žymiausios maurų pilies, stovinčios ant kalvos, atsiveria miesto ir Težo upės panorama. Apžiūrėkite jos senovines sienas, bokštus ir archeologines vietas.
  • Beleno bokštą – ši puošni tvirtovė prie Težo upės žiočių yra Portugalijos atradimų amžiaus simbolis. Bokštas laikomas UNESCO pasaulio paveldo objektu.
  • Šv. Jeronimo vienuolyną – šis manueliškos architektūros šedevras yra dar vienas UNESCO pasaulio paveldo objektas. Pasigrožėkite sudėtingais raižiniais ir apžiūrėkite greta esančią Santa Maria bažnyčią.
  • Alfamos rajoną – pasivaikščiokite po seniausią Lisabonos rajoną, garsėjantį siauromis gatvelėmis, spalvingais pastatais ir tradicine fado muzika.
  • Praça do Comércio – ši didinga aikštė, įsikūrusi prie krantinės, yra centrinis miesto taškas. Aikštę puošia elegantiški pastatai, o iš jos atsiveria nuostabūs upės vaizdai.
  • Rossio aikštę – tai šurmuliuojanti aikštė, įsikūrusi pačioje Lisabonos širdyje, apsupta istorinių pastatų, kavinių ir parduotuvių. Nepraleiskite ikoniškosios Rossio traukinių stoties su nuostabiu neomanueliniu fasadu.
  • Chiado ir Bairro Alto – apžiūrėkite šiuos gyvybingus rajonus, garsėjančius naktiniu gyvenimu, žaviomis gatvelėmis, madingais butikais ir jaukiomis kavinėmis.
  • Lisabonos okeanariumą – šis modernus akvariumas, įsikūręs Parque das Nações, yra vienas didžiausių Europoje ir suteikia lankytojams galimybę susipažinti su įvairia jūros gyvūnija.
  • Gulbenkiano muziejų – šiame garsiame muziejuje, įsikūrusiame gražiuose soduose, rasite įspūdingą meno ir artefaktų kolekciją, įskaitant Europos ir Azijos meistrų kūrinius.

Taip pat nepraleiskite progos pasivažinėti legendiniu geltonuoju tramvajumi ir susipažinti su istoriniais Lisabonos rajonais! Atminimui pasidarykite nuotrauką, kuri atrodys kaip iš atviruko!

Lisabonos paplūdimiai

Po lankytinų objektų pažinimo svajojate akmenimis grįstas gatves iškeisti į smėlio pakrantes? Į geriausius Lisabonos paplūdimius galite nuvykti traukiniu. Kelionė į paplūdimius truks mažiau nei per 30 minučių. Jūsų pajūrio nuotykis prasideda Cais do Sodré traukinių stotyje, gyvybingo istorinio rajono širdyje. Atsipalaiduokite, skubėti nereikia, nes traukiniai kursuoja kas 30 minučių. Traukinys, važiuojantis į žavų Kaskaiso miestelį, pravažiuoja pro 20 km ilgio pakrantės ruožą ir sustoja net prie 15 paplūdimių.

Vos pajudėję traukiniu, pasieksite Cruz Quebrada paplūdimį. Tai nedidelis, ramus paplūdimys, puikiai tinkantis pabėgimui nuo miesto šurmulio! Iš paplūdimio atsiveria vaizdas į Težo upę ir aplinkinę pakrantę. Tai maloni vieta atsipalaiduoti, ramiai pasivaikščioti arba surengti pikniką.

Taip pat netoli nuo Lisabonos centro – Caxias paplūdimys. Jis žinomas dėl ilgo smėlėto kranto ruožo ir užburiančių Atlanto vandenyno vaizdų. Iki šio paplūdimio kelionė traukiniu paprastai trunka apie 15–20 minučių. Caxias paplūdimyje, palyginti su kai kuriais populiaresniais regiono paplūdimiais, taip pat vyrauja ramesnė atmosfera. Paplūdimys apsodintas palmėmis, čia gausu vietų, kuriose galėsite atsipalaiduoti ir pasimėgauti saulės spinduliais. Nors nerasite tiek daug patogumų, kaip kai kuriuose didesniuose paplūdimiuose, poilsiautojams yra įrengti dušai ir tualetai. Be to, netoliese yra kelios kavinės ir restoranai, kuriuose galite užkąsti ar atsigaivinti šaltu gėrimu. Caxias paplūdimys patiks tiems, kurie nori pabėgti iš miesto ir atsipalaiduoti prie jūros, tačiau tuo pačiu būti patogioje vietoje, netoli Lisabonos. Skriskite tiesioginiu skrydžiu Vilnius–Lisabona–Vilnius ir patirkite šaunios kelionės nuotykius!