Šiaurės Italija – tai regionas, garsėjantis įvairialypiu kultūriniu paveldu, kvapą gniaužiančiais kraštovaizdžiais ir kulinariniais malonumais. Gyvybinguose Italijos miestuose rasite unikalių istorinių vietų, pasaulinio lygio meno ir mados pavyzdžių. Šiaurės Italija taip pat garsėja puikiais vynais, gurmaniška virtuve ir didingomis Alpėmis, kur galima slidinėti ir patirti puikius nuotykius gamtoje. Ar žinojote, jog pagrindinius regiono perliukus galite aplankyti keliaudami traukiniu?

Turinas

Kelionę po Šiaurės Italiją pradėkite nuo skrydžio Vilnius–Turinas. Tiesioginiai skrydžiai į Italiją, vykdomi Ryanair avialinijų, įsigyjami labai prieinamomis kainomis! Ką aplankyti Turine tikrai rasite! Keliaukite į žymųjį Mole Antonelliana, kuriame įsikūręs Nacionalinis kino muziejus. Pakilkite stikliniu liftu į viršų ir pasigrožėkite miesto panorama. Toliau keliaukite į centrinę Turino aikštę (Piazza Castello). Grožėkitės didinga Palazzo Reale ir Palazzo Madama architektūra. Kelionės metu būtinai paragaukite vietinių patiekalų – agnolotti makaronų, bagna cauda arba vitello tonnato. Ekskursija po Turino karališkuosius rūmus (Palazzo Reale), kadaise buvusius Savojos rūmų rezidencija, paliks Jus be žado! Prabangios salės ir karališki apartamentai nepalieka abejingų. 

Milanas

Išvykę iš Turino traukiniu, Milaną pasieksite vos per valandą! Turistinę dieną Milane pradėkite apžiūrėdami žymiąją Milano katedrą (Duomo di Milano). Užlipkite į terasą ant stogo ir pasigrožėkite panoraminiais vaizdais. Nueikite ir į Santa Maria delle Grazie bažnyčią – ten išvysite Leonardo da Vinčio šedevrą ,,Paskutinė vakarienė. Pasivaikščiokite žaviomis Breros rajono gatvelėmis, kuriose gausu meno galerijų, parduotuvėlių ir jaukių kavinių. Užeikite į Breros pinakotekos muziejų ir apžiūrėkite įspūdingą italų meno kolekciją. Vakarą praleiskite tyrinėdami Sforcų pilį – istorinę tvirtovę ir kultūrinį kompleksą. Pilies muziejai, sodai ir kiemeliai verti Jūsų dėmesio! 

Genuja

Iš Milano keliaukite traukiniu į Genują. Užtruksite apie 2 valandas. Apsilankykite Genujos akvariume (Acquario di Genova), viename didžiausių visoje Europoje, ir susipažinkite su įvairia jūros gyvūnija. Pasivaikščiokite siauromis Genujos istorinio centro (Centro Storico) gatvelėmis – galėsite grožėtis viduramžių architektūra, spalvingais pastatais ir žaviomis aikštėmis. Nepraleiskite progos pamatyti ir Palazzi dei Rolli – UNESCO pasaulio paveldo objektą, kurį sudaro keletas didingų rūmų, kadaise naudotų atvykstantiems didikams apgyvendinti. Kai kurie rūmai yra atviri lankytojams ir juose rengiamos ekskursijos. Vakarą praleiskite vaikščiodami prie jūros, vaizdingame Boccadasse rajone. Ši vieta žavi savo spalvingais namukais, mažais žvejų laiveliais ir kerinčia atmosfera!

Bolonija

Iš Genujos į Boloniją laukia šiek tiek ilgesnė kelionė. Pažintį su Bolonija pradėkite pagrindinėje Bolonijos aikštėje Piazza Maggiore. Pasigrožėkite žymiuoju Neptūno fontanu ir nuostabia supančių pastatų architektūra. Atraskite istorinę Bolonijos arkikatedrą, kuri kadaise buvo pagrindinis Bolonijos universiteto pastatas. Grožėkitės didingu anatomijos teatru ir gausiai dekoruotomis salėmis. Pasivaikščiokite po Mercato di Mezzo – istorinį Bolonijos maisto turgų. Paragaukite vietinių skanėstų, pavyzdžiui, parmigiano reggiano sūrio, prosciutto ir balzamiko acto. Jei turite laiko ir domitės menu bei istorija, apsvarstykite galimybę apsilankyti muziejuose, pavyzdžiui, Bolonijos nacionalinėje meno galerijoje (Pinacoteca Nazionale di Bologna) arba Bolonijos modernaus meno muziejuje (MAMbo).

Triestas

Iš Bolonijos vykite į Triestą. Miestas Jus džiugins istorija, kultūra ir nuostabiais pakrantės vaizdais. Pasivaikščiokite pakrantės promenada ir pasigrožėkite Adrijos jūros vaizdais bei elegantiškais miesto pastatais. Apžiūrėkite San Giusto pilį, esančią ant kalvos – nuo jos atsiveria stebuklingas vaizdas į miestą! Taip pat apsilankykite ir pilies muziejuje – jame eksponuojami Triesto istorijos ir archeologijos eksponatai. Nepraleiskite ir dar vieno Triesto perliuko – Piazza della Borsa – istorinės aikštės, garsėjančios žavia architektūra ir šurmuliuojančia atmosfera! 

Venecija

Vos dviejų valandų kelionė traukiniu ir Jūs jau Venecijoje! Pasivaikščiokite iki Rialto tilto – vieno žymiausių Venecijos paminklų. Grožėkitės Didžiojo kanalo vaizdais ir apžiūrėkite netoliese šurmuliuojantį Rialto turgų. Pasinaudokite proga išbandyti tipišką Venecijos patirtį – paplaukiojimą gondola vaizdingais miesto kanalais. Venecijos rajonai, tokie, kaip Dorsoduro, Cannaregio ar Castello privalo būti aplankyti kelionės metu! Pasiklyskite siaurų gatvelių labirintuose ir pakeliui atrasite dar daugiau įdomių vietų. Vertinantiems meną čia tikrai patiks – Venecijos meno galerijos ir muziejai supažindina lankytojus su Ticiano, Tintoretto ir Canaletto šedevrais. Sąrašas, ką aplankyti Venecijoje, tikrai nesibaigia ties čia! 

Skrydžiai iš Venecijos

Pažintinę kelionę traukiniu po Šiaurės Italiją galite užbaigti Venecijoje. Lėktuvų bilietų platformoje Skrendu.lt galite rasti tiesioginius skrydžius labai geromis kainomis! Skrydis Venecija–Vilnius kryptimi užtruks vos apie 2 valandas. Nieko nelaukite ir įsigykite bilietus – Jūsų laukia šauni kelionė Italijoje!