Prancūzijos Rivjera, dar vadinama Žydrąja pakrante, yra nuostabi vieta įdomioms atostogoms! Pakrantė pasižymi žavingu kraštovaizdžiu – žydru vandeniu, smėlėtais paplūdimiais ir vaizdingais miesteliais. Čia vyrauja šiltos vasaros ir švelnios žiemos, todėl ištisus metus galima mėgautis saulės spinduliais. Prancūzijos Rivjera turi turtingą kultūrinį paveldą, kuriam įtaką padarė skirtingos civilizacijos (graikai, romėnai), o pastaruoju metu – tokie menininkai, kaip Pikaso ir Matisas. Visame regione galima apžiūrėti istorines vietas, muziejus ir meno galerijas. Regionas nuo seno siejamas su prabanga ir spindesiu. Nuo prabangių jachtų uostuose iki aukščiausios klasės parduotuvių ir gurmaniškų restoranų ši vietovė dvelkia rafinuotumu. Nepraleiskite progos sudalyvauti ir kultūriniuose renginiuose – tai išskirtinė patirtis! O kaip planuoti kelionę, norint pamatyti kuo daugiau regiono perliukų? Žemiau pateikiame rekomenduojamą atostogų planą. Skrydžiai į Žydrąją pakrantę vykdomi iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų.

Marselis

Kelionę pradėkite nuo skrydžio Vilnius–Marselis. Be abejonės, Jus domina miesto lankytinos vietos. Marselis, vienas seniausių Prancūzijos miestų, siūlo daugybę unikalių lankytinų vietų ir renginių. Aplankykite Vieux Port (Senąjį uostą). Šiame istoriniame uoste galite stebėti, kaip atplaukia ir išplaukia žvejų laivai, pasivaikščioti pakrante ir pasimėgauti šviežiomis jūros gėrybėmis viename iš daugelio restoranų. Nuo Notre-Dame de la Garde bazilikos, stovinčios ant kalvos, atsiveria miesto panorama, Marselio ir Viduržemio jūros vaizdai. 

Ieškote įdomesnių patirčių, kad kelionė išliktų ilgam? Ką pamatyti, kad į Marselį norėtųsi sugrįžti vėl ir vėl? Sudalyvaukite Marseille Jazz des Cinq Continents – šis kasmetinis džiazo festivalis suburia muzikantus iš viso pasaulio ir rengia koncertus bei pasirodymus įvairiose miesto vietose. Marselio tarptautinis kino festivalis vykdo kino peržiūras, premjeras ir specialius renginius Marselio kino teatruose. 

Kasis

Susipažinę su Marseliu, kitos dienos rytą pradėkite nuo kelionės automobiliu arba traukiniu link Kasio – vaizdingo pakrantės miesto. Leiskitės į žygį pėsčiomis po Kalankos nacionalinį parką ir susipažinkite su įspūdingomis kalkakmenio uolomis bei paslėptais paplūdimiais. Tai populiari žygių, maudymosi ir plaukiojimo valtimis vieta. Pačiame Kasyje apžiūrėkite žavingas gatveles ir apsilankykite vietiniame turguje – paragaukite regioninių skanėstų. Nepamirškite atsipalaiduoti paplūdimyje ir pasimėgauti jūros gėrybių vakariene besigrožint uostu. Tai nepakartojama! 

Monakas

Keliaukite iš Kasio į Monaką automobiliu arba traukiniu – užtruksite apie 3 val. Monake aplankykite Princo rūmus. Tai Monako princo oficiali rezidencija, kurioje siūlomos ekskursijos – čia galite apžiūrėti prabangius kambarius, sužinoti apie Monako istoriją ir stebėti sargybos pasikeitimo ceremoniją. Apžiūrėkite Egzotiškąjį sodą (Jardin Exotique). Šiame botanikos sode saugoma didžiulė egzotinių augalų kolekcija, įskaitant kaktusus ir sukulentus. Iš sodo atsiveria kvapą gniaužiantys Monako ir Viduržemio jūros vaizdai.

Monake ištisus metus vyksta įvairūs renginiai – nuo aukšto lygio sporto varžybų iki kultūros festivalių ir prabangių socialinių susitikimų. Kasmet gegužės mėnesį rengiamos Monako Didžiojo Prizo lenktynės yra vienos prestižiškiausių „Formulės 1“ lenktynių pasaulyje. Monako gatvės virsta jaudinančia lenktynių trasa, pritraukiančia entuziastus iš viso pasaulio! Ar žinojote apie Monako jachtų parodą? Tai vienas svarbiausių pasaulyje superjachtų renginių, vykstančių rugsėjo mėnesį. Parodoje demonstruojamos įspūdingos prabangios jachtos, naujausios jūrinės technologijos.

Kanai

Toliau iš Monako keliaukite į Kanus. Traukiniu arba automobiliu Kanus pasieksite per 1 valandą. Pasivaikščiokite žymiąja pakrantės promenada (Promenade de la Croisette), apsodinta palmėmis. Kanų paplūdimiuose galite šildytis saulėje, maudytis turkio spalvos vandenyje arba užsiimti vandens sportu, pavyzdžiui, plaukioti irklentėmis, vandens motociklais ar paskraidžioti parasparniais. Populiariausi paplūdimiai yra Plage de la Croisette ir Plage Macé. Ne paslaptis, jog Kanai – keliautojų, mėgstančių apsipirkinėti, rojus! Kanuose yra daugybė butikų, dizainerių parduotuvių ir specializuotų parduotuvių. Eikite į Rue d’Antibes – ten rasite aukščiausios klasės mados prekių, o Rue Meynadier – vietinių produktų.

Norite kultūrinės patirties? Neabejotinai garsiausias Kanų renginys – kasmet gegužės mėnesį vykstantis Kanų kino festivalis. Festivalis iškilmingai pristatyti naujus filmus pritraukia kino kūrėjus, aktorius  ir kino entuziastus iš viso pasaulio. Vasarą vyksta tarptautinis Kanų fejerverkų festivalis – virš Kanų įlankos leidžiami įspūdingi fejerverkai. Paprastai festivalis rengiamas liepos–rugpjūčio mėnesiais, o savo pirotechnikos įgūdžius demonstruoja profesionalų komandos iš viso pasaulio.

Nica

Iš Kanų automobiliu arba traukiniu pasieksite Nicą vos per pusvalandį. Svarstote, ką pamatyti Nicoje? Šis žavus miestas siūlo keliautojams pamatyti įvairių lankytinų vietų. Užkopkite į Pilies kalną (Colline du Château) ir pasigrožėkite Nicos ir aplinkinės pakrantės panorama. Į viršūnę galite pakilti pėsčiomis arba pakilti liftu – čia taip pat rasite viduramžių pilies griuvėsių, vešlių sodų ir krioklių. Apsilankykite Villa Ephrussi de Rothschild. Šioje nuostabioje viloje išvysite prabangų interjerą, sodus ir panoraminius Prancūzijos Rivjeros vaizdus.

Kiekvienais metais vasario mėnesį rengiamas Nicos karnavalas – viena didžiausių karnavalo švenčių pasaulyje. Šventėje vyksta spalvingi paradai ir gyvi gatvės pasirodymai, pritraukiantys tūkstančius lankytojų iš viso pasaulio. Jei Nicoje lankotės liepos mėnesį, sudalyvaukite Nicos džiazo festivalyje. Renginys rengiamas nuo 1948 m. – tai vienas seniausių džiazo festivalių! Keliose miesto scenose koncertuoja garsūs muzikantai ir pasirodo nauji talentai. Tiesioginis skrydis Vilnius–Nica – tai galimybė aplankyti vieną  populiariausių miestų Prancūzijoje.

Skrydžiai iš Nicos

Nuostabią kelionę Prancūzijos Rivjeros keliais galite užbaigti Nicoje. Kryptimi Nica–Vilnius galite skristi tiesiogiai su airBaltic avialinijomis. Lėktuvų bilietai pačiomis geriausiomis kainomis įsigyjami bilietų rezervacijos sistemoje Skrendu.lt. Nepraleiskite progos sutaupyti – paskutinės minutės pasiūlymai, akcijos ir kitos nuolaidos yra Jūsų šansas keliauti pigiau!