Italija – šalis, turtinga gamtos grožiu, nuostabiais žmonėmis, profesionaliu futbolu bei kvapnia virtuve. Kiekvienas atvykęs į šią pietų Europos valstybę patiria aistrą, susipažįsta su mada ir išragauja įvairiausių skonių vynų. Italija garsėja sniegu padengtomis viršukalnėmis, kuriose renkasi slidinėjimo entuziastai, saulėta Adrijos jūra, kurios žydrynėje atsipalaiduoja ramybės išsiilgę poilsiautojai ir istoriniu paveldu. Norėdami aplankyti šią šalį, keliautojai dažniausiai renkasi viešbučius, kurie yra prie pat jūros, šalia miesto centro bei gali pasiūlyti „viskas įskaičiuota“ maitinimo tipą. Tačiau Italijoje galima atrasti kur kas žavesnių nakvynės variantų apsistojant visai savaitei.

Tuscany Equestrian Resort, Sarteanas

Jei Jus žavi kalvotos apylinkės, levandų laukai ir ieškote atokesnės vietos nuo miesto šurmulio, tuomet Tuscany Equestrian Resort yra skirtas būtent Jums. Sarteano miestelyje įsikūrusiame viešbutyje, iš kurio atsiveria įspūdingi sodo vaizdai, yra restoranas, baras, sezoninis lauko baseinas ir terasa. Kiekviename kambaryje yra vonia, oro kondicionierius, plokščiaekranis televizorius bei šaldytuvas.

Jei jaučiate poreikį atsipalaiduoti ir pabėgti nuo negatyvių minčių, viešnagės metu galėsite užsukti į čia esantį SPA centrą, išbandyti sveikatingumo paslaugas, įskaitant treniruoklius ir sukūrinę vonią.

Tai puiki vieta poroms, kurios trokšta praleisti romantišką vakarą, su vyno taure rankose, besigardžiuojant itališku sūriu ir besiklausant melodingos, itališkos muzikos.

Šis viešbutis – idealus pasirinkimas 6 naktų viešnagei. Įspūdingos panoramos, viešbučio siūlomos SPA centro paslaugos, malonus aptarnavimas, erdvus kambarys su plačia dvigule lova ir kiti patogumai dviems žmonėms tekainuos apie 900 eurų savaitei su visais mokesčiais.

Camping Baia Saraceno, Palau

Svajojate apie nuošalesnę vietą, kurioje dienas galėtumėte praleisti gražiuose paplūdimiuose, gėrėtis nuostabia gamta ir tuo pat metu neišgąsdinti savo piniginės? Atvykite poilsio į Camping Baia Saraceno kempingą, esantį Italijos mieste Palau. Poilsiavietė įsikūrusi prie pat Punta Nera paplūdimio ir vos už 600 metrų nuo miesto centro. Šiame neįprastame viešbutyje yra baras, restoranas, kuriame patiekiami tradiciniai patiekalai bei nedidelė parduotuvė. Jei yra poreikis – automobilį galėsite parkuoti nemokamoje stovėjimo aikštelėje.

„Baia Saraceno“ – vasarnamiai ir mobilūs nameliai. Juose yra įrengti atskiri arba bendri vonios kambarėliai, o kai kuriuose nedidukės virtuvėlės viduje arba lauke. Jei kurį vakarą nuspręsite savarankiškai nesigaminti maisto, galėsite užsukti į šalia esantį viešbučio restoraną, kuriame būsite priblokšti vietinės virtuvės skonių, tiek pusryčių, tiek pietų, tiek vakarienės metu. Be to, jei esate tikras picų mėgėjas, ši vieta suteiks daug džiaugsmo, ir jums, ir jūsų skrandžiui.

Kempingas turi keletą pramogų. Viena iš jų yra pamokėlės plaukiant kajakais. Beje, šias valteles galima ir išsinuomoti. Svečiai tiesiai iš Palau uosto gali plaukti keltu į Madalenos salyną, kurį supa krištolinis, skaidrus ir švarus jūros vanduo.

Norint apsistoti tokioje neįprastoje vietoje, jums neprireiks didelių išlaidų. Kaina už 6 naktų apgyvendinimą dviems tesiekia vos 250 eurų. Tad griebkite pasiūlymą, kol kempingas dar turi laisvų vietų.

Secret Mountain Retreat Valle Cannobina, Orasas

Ar kada nors svajojote, jog vieną rytą atsikėlus pro langą galėsite išvysti kalnus snieguotomis viršūnėmis? Ir ar kada nors pagalvojote, jog tą patį rytą nusiprausti galėsite ne po įprastu dušu, o po kriokliu? Taip! Visa tai realu apsistojant Oraso miestelyje įsikūrusiame viešbutyje Secret Mountain Retreat Valle Cannobina.

Ši vieta yra puikus pasirinkimas gamtos mylėtojams. Teritoriją supa įspūdingi aukšti Alpių kalnai, tankūs miškai bei nuostabūs vandens telkiniai. Norint pasiekti patį viešbutį automobilį reikia palikti Oraso kaimelyje ir tuomet 40-50 minučių keliauti kalnų takeliais.

Jei nusprendėte šiek tiek pailsinti kojas, paskaityti mėgstamą knygą ar tiesiog pasigrožėti itališka gamtos panorama, tai galite padaryti apartamentuose įrengtoje terasoje arba sode.

Tokios apgyvendinimo vietos kaina už 6 naktis – apie 270 eurų dviems asmenims.

Be to, viešbutis yra už 54 km nuo Milano Malpensos oro uosto. Tiesioginiu skrydžiu iš Vilniaus šią nuostabią vietą galite pasiekti per mažiau nei 3 valandas.

Barca a Vela 12m – EPIZEFIRI, Bakolis

Neįsivaizduojate poilsio be vaizdo į jūrą? Tuomet šis pasiūlymas būtent Jums! Vos tik pabudę galėsite dairytis po bekraštę jūrą ir mėgautis jos bangų siūbavimu.

Taip, supratote teisingai. Bakolio miestelis, esantis Kampanijos regione, siūlo atostogas praleisti valtyse įkurtuose apartamentuose. Kiekvieną rytą čia yra patiekiami gardūs, itališki pusryčiai su vaizdu į jūrą. 

„Barca a Vela 12m – EPIZEFIRI“ yra įrengta terasa, kurioje galėsite gulėti ir mėgautis saulės spinduliais. O jei norite laiką praleisti aktyviau, siūlome išbandyti vandens pramogas. Beje, svečiai yra priimami ir su augintiniais, todėl jei niekada jų nepaliekate vienų namuose, drąsiai galite pasiimti mažuosius draugus su savimi. Juk ir jiems kartais reikia paatostogauti. 🙂

Jaudinatės, jog tokia prabanga gali jums daug kainuoti? Nėra dėl ko nerimauti. Savaitės atostogos dviems asmenims pasirinkus maitinimo tipą viskas įskaičiuota“, tekainuos apie 480 eurų. 

 

La Casa di Anna, Balata di Baida

Tai, ko gero, būtų pati neįprasčiausia vieta iš visų anksčiau minėtų. Iš pirmo žvilgsnio turbūt pagalvotumėte, jog tai kokia nors apgaulė arba nesusipratimas, juk kas norėtų praleisti savo atostogas tokiuose griuvėsiuose. Nesijaudinkite, viską suprasite vos tik pravėrę apartamentų duris.

Šis atostogų namelis yra įsikūrę Sicilijos regione, Balata di Baida miestelyje. Šalia „La Casa di Anna“ yra sodas, kuriuo rūpinasi patys šio namelio savininkai.

Čia rasite jaukų miegamąjį, virtuvę su mikrobangų krosnele ir šaldytuvu, plokščiaekranį televizorių, svetainę bei vonios kambarį. Beje, svečiams suteikiami ir patalynės užvalkalai kartu su rankšluosčiais.

Vaikščiojant po miestelį, pastatų sienos nukels Jus į viduramžius, o supanti nuostabaus grožio gamta primins, jog lankotės saloje, kurią iš visų pusių supa Viduržemio jūra.

Ne visi skrydžiai į Italiją ir šias vietas yra tiesioginiai, tačiau tai tikrai neatbaido turistų atostogas praleisti būtent čia. Jei ieškote, kur Italijoje poilsio savaitę galima praleisti renkantis įdomesnes apgyvendinimo vietas, šie variantai yra patys geriausi pasirinkimai. 

Jau dabar griebkite skrydžio bilietus į Italiją, rinkitės nakvynės vietą ir grįžę namo drąsiai galėsite ištarti „Mamma mia, čia tai poilsis!

Skrydžių į Italiją ieškokite Skrendu.lt puslapyje