Nemažai keliautojų, kurie savo atostogų planus patiki kelionių organizatoriams, renkasi  poilsį su „viskas įskaičiuota”. Būtent toks maitinimo tipas poilsiautojams asocijuojasi su atostogomis be rūpesčių, beribe laisve už kurią jau yra sumokėta ir plačiu asortimentu. Tačiau pastaruoju metu kyla klausimas, ar tokio pobūdžio atostogos vis dar populiaru? Kodėl keliautojai renkasi poilsį, kuriame yra viskas viename? Ir kokios kelionių kryptis su maitinimo tipu „viskas įskaičiuota” yra pačios populiariausios tarp tautiečių?

Atostogos su „viskas įskaičiuota itin mėgstamos, kadangi į šį paketą yra įtrauktos pačios svarbiausios ir būtiniausios paslaugos. Turistai gali poilsiauti papildomai neišlaidaudami arba išleisdami tik mažą pinigų sumą malonioms pramogoms ar kitoms įvairioms smulkmenoms. 

Kelionės su viskas įskaičiuota

Prieš pasirenkant kelionę, privalu pasidomėti, kokie maitinimo tipai Jūsų išrinktame viešbutyje galimi. Populiariausias keliautojų pasirinkimas yra AI (ang. All Inclusive). Tai yra maitinimo tipas, į kurį viskas įskaičiuota: pusryčiai, pietūs ir vakarienė, alkoholiniai ir gaivieji vietinės gamybos gėrimai (dažniausiai nuo 10 val. iki 22 val.) Kai kuriuose viešbučio baruose galima papildomai užsisakyti tarptautinių alkoholinių gėrimų ar įvairių užkandžių, tai priklauso nuo teikiamų viešbučio paslaugų. Tiesa, kai kuriuose viešbučiuose kava, ledai, šviežiai spaustos sultys gali būti už papildomą mokestį.

Paskutiniu metu itin išpopuliarėjo tokio pobūdžio kelionės į Turkiją. Kalbant apie šią šalį, visuomet galvoje kirba mintis – atostogos be rūpesčių su viskas įskaičiuota. Keliones į Turkiją poilsiautojai dažniausiai renkasi tuomet, kai nori poilsinės kelionės, kurioje gali nesivarginti dėl nieko ir visu šimtu procentų pasinerti į atostogas. Čia itin populiarus pasirinkimas – poilsis su „viskas įskaičiuota“ maitinimu. Turkiją kaip atostogų kryptį labai dažnai renkasi tiek šeimos su vaikais, tiek jaunimas ar vyresnio amžiaus žmonės. Visi puikiai žino – atostogos Turkijoje, tobulas pasirinkimas! Ir visai nesvarbu ar jūsų tikslas – pigios kelionės į Turkiją, ar prabangus poilsis geriausiuose Turkijos viešbučiuose, kiekvienas tikrai turės iš ko rinktis.

Dauguma Turkijos viešbučių siūlo platų pramogų pasirinkimą tiek suaugusiems, tiek vaikams. Viešbučiuose yra vandens nusileidimo kalneliai vaikams, baseinai, žaidimų aikštelės, mini klubai, vaikų diskotekos. O suaugusieji gali išmėginti įvairius dienos užsiėmimus, vakare leisti laiką klausantis gyvos muzikos, stebėti naktinius šou ir dalyvauti diskotekoje.

Kodėl lietuviai renkasi keliones su „viskas įskaičiuota?

Tautiečiai teigia, kad tokio tipo keliones renkasi dėl to, jog reikia mažiau nerimauti dėl planavimo ir finansų. Keliautojai Iš karto sužino, kiek kainuos jų atostogos ir gali atsipalaiduoti bei nesijaudinti dėl papildomų išlaidų. 

Taip pat dėl maitinimo įvairovės, kadangi keliaujant ir renkantis restoraną pusryčiams, pietums ar vakarienei dažnai kyla ginčų, kokios virtuvės patiekalų norėtųsi. Vaikai mėgsta kitokius patiekalus nei tėvai. Šios problemos galima išvengti ir nereikia jaudintis, kad vaikai nevalgo vieno ar kito patiekalo, nes vienoje vietoje yra siūloma patiekalų įvairovė. Taip galima atrasti naujus skonius, paragauti skirtingo maisto ir valgyti tai kas labiausiai patinka. 

Renkantis kelionės paketą su „viskas įskaičiuotapoilsiautojai gali aktyviai praleisti laisvalaikį ir išbandyti įvairias pramogas, kurių anksčiau nėra bandę. Viešbučio teritorijoje galima išbandyti įvairias sporto šakas, atrasti naujų hobių bei paįvairinti savo kelionę aktyviai leidžiant laiką, Pramogų sąraše galite išvysti: virvės traukimą, arabiškus šokius, vandens aerobiką, nardymą, vandensvydį ir daug kitų veiklų. Atostogaujant galima lengvai suderinti poilsį ir aktyvią veiklą. 

Kiekvienoje šalyje vyrauja skirtingi pasiūlymai

Bulgarija, Graikija, Ispanija, Gruzija, Italija bei kitos valstybės ir jų viešbučiai poilsiautojams siūlo vis skirtingas patogumus. Didžiausią įskaičiuotų paslaugų spektrą galima gauti Egipto ir Turkijos viešbučiuose. Mat šiose šalyse turizmas laikomas strategiškai svarbia ūkio šaka, į kurią nuolat investuojama. Kita priežastis, dėl kurios Egipto ar Turkijos viešbučiai gali sau leisti daugiau pramogų ir didžiulių išpuoselėtų sodų, paplūdimių teritorija. Visa Europa, taip pat ir pakrantės, yra itin apgyvendintos, daug privačios nuosavybės, todėl ne taip jau paprasta prie Viduržemio jūros pastatyti naują viešbutį su daug teritorijos aplink. Europa pagal viešbučius, siūlančius maitinimo tipą „viskas įskaičiuota“, kaip reikiant nusileidžia Turkijos, Egipto kurortams.

Ne veltui dažnas viešbutis Turkijoje ar Egipte savo siūlomų paslaugų paketą yra pavadinęs „Ultra viskas įskaičiuota“. Užsisakę tokį poilsį, keliautojai gali naudotis papildomomis paslaugomis. Tarp jų – nemokamas internetas, mini šaldytuvas kambaryje, kuris gali būti pripildytas gėrimais bei užkandžiais atvykimo dieną, nemokamas teniso inventorius, nuolaidos SPA centro procedūroms, importiniai alkoholiniai gėrimai ir dar daugiau paslaugų priklausančių nuo konkretaus viešbučio.

Ispanijoje, Bulgarijoje arba Graikijoje paketą su „viskas įskaičiuota“ dažniausiai sudaro trijų kartų maitinimas bei lengvi užkandžiai bare prie baseino, gaivieji gėrimai ir vietinės gamybos vynas ar alus. Tiesa, šiame kontekste itin išsiskiria Fuerteventūra, kurioje tiesiog pakrantės linijoje pastatyta daug naujų, modernių viešbučių ir rasti apgyvendinimą su „viskas įskaičiuota“ – jokia problema.

Išskirtinėmis subtilybėmis pasižymi ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose siūlomi „viskas įskaičiuota“ paketai. Dalyje šios šalies regionų alkoholio vartojimas yra griežtai uždraustas. Tad į „viskas įskaičiuota“ programą gali būti įskaičiuoti pusryčiai, pietūs, vakarienė, kava, arbata ir gaivieji gėrimai.

Italijoje keliautojai rečiau ras „viskas įskaičiuota“ maitinimo tipą siūlančius viešbučius. Net jei ir pavyks tokį rasti, dažniausiai nemokamų paslaugų spektras bus kur kas siauresnis nei lyginant su Turkija, Egiptu ar Graikija. Į šį paketą, Italijoje, yra įtraukti pusryčiai, pietūs ir vakarienė. Šalti užkandžiai ir vaisiai patiekiami švediško stalo principu, karštus patiekalus reikia užsisakyti iš valgiaraštyje siūlomų kelių variantų. Taip pat įskaičiuoti ir gėrimai.

 

Poilsis su vaikais

Perkant kelionę su vaikais, dažnai yra siūlomi brangūs viešbučiai su plačiu pramogų pasirinkimu, skirtingo gylio baseinais, vandens kalneliais, vakarinėmis programomis. Bet ar mažam vaikui to išties prireikia? Pasak tėvelių, dažniausiai pakanka negilaus vaikų baseino ir žaidimų aikštelės. Tad prieš pasirenkant viešbutį, būtinai apsvarstykite, kokios pramogos būtų reikalingos, o kurios nėra labai būtinos. 

Pasidžiaugti visais viešbučių privalumais įmanoma tada, kai vaikai jau didesni ir savarankiškesni, tačiau kol jie yra mažamečiai, priklausomi nuo tėvelių, visa ko labiausiai jiems reikia, tai tėvelių buvimo šalia ir dėmesio.

 

Akivaizdu, jog kelionės su „viskas įskaičiuota“ yra vis dar labai populiarios tarp lietuvių keliautojų, kadangi suteikia galimybę lengviau atsikvėpti ir planuoti atostogas be didesnių rūpesčių. Tačiau prieš pasirenkant atostogas pirmiausiai rekomenduojame įvertinti visus viešbučio teikiamus patogumus ir tik nusprendus ko išties norite rinktis atostogų paketą su jums priimtiniausiu maitinimo tipu. 

Gražių ir nerūpestingų atostogų!