Tomorrowland – vienas didžiausių elektroninės muzikos festivalių pasaulyje, į kurį, net ir su didžiausiu noru, deja, patenka ne visi.

Šiandien mūsų tinklaraštyje – nuotaikinga ir įkvėpianti Evelinos istorija. Unikalus interviu ir tikra įspūdžių virtinė: ar Jūs pasirengę vieno žymiausio festivalio kerams?

Kaip pasiekti visų taip išsvajotąjį festivalį? Mašina, lėktuvu? Pasidalink savo patirtimi.

Yra daugybė būdų kaip pasiekti festivalį – traukiniu, automobiliu arba lėktuvu. Patogiausia rinktis Tomorrowland’o paslaugą – Global Journey, taip jūs galėsite gauti tiesioginius skrydžius į Briuselio oro uostą, kur jūs būsite pasitiktas ir išlydėtas su vakarėlio dvasia. Keliaujantieji su šia paslauga net patekimu į festivalio teritoriją nesirūpina, jiems viskas įskaičiuota! Aš tokios galimybės neturėjau, todėl keliavau savarankiškai. Per Skrendu.lt be didelių rūpesčių susiradau ypač pigius bilietus į Vokietiją ir iš jos, nuomotu automobiliu, iškeliavau į festivalį. Užtrukau tikrai ilgiau, tačiau turėjau galimybę pakeliui aplankyti Vokietiją, Nyderlandus ir pačią Belgiją, kuri, beje, mane beprotiškai sužavėjo!

Girdėjome, jog patekti į Tomorrowland’ą – sėkmės reikalas. Ar tai tiesa? Kaip Tau pavyko?

Tikra tiesa, bilietai oficialiame Tomorrowland tinklalapyje išperkami rekordiniu greičiu, todėl tikimybė, jog nusipirksite bilietą iš ten, yra labai maža. Bandyti bilietus įsigyti galima keliaujant su Tomorrowland’o Global Journey paketais arba iš festivalio partnerių.

Man pačiai nusipirkti bilietus oficialiame tinklalapyje nepavyko, tačiau pasisekė, jog draugai, ne pirmus metus dalyvaujantys festivalyje ir turintys galimybę gauti bilietus paprasčiau, sutiko parduoti savuosius.

Jeigu reikėtų rinktis – įprasta kelionė, ar kelionė į vieną geriausių festivalių pasaulyje, ką pasirinktum ir kodėl?

Matyt, atsakymas ir taip aiškus! Neįmanoma atsisakyti galimybės sudalyvauti didžiausiame festivalyje pasaulyje! Dar nuostabiau, kai keliauji ne vienas – aš keliavau su savo geriausia drauge. Atsiminimai išlieka visam gyvenimui, susirandi naujų draugų ir dar labiau suartėji su esamais. Be to, keliaujant į festivalį, visuomet galima stabtelėti ir paturistauti aplinkiniuose miestuose, tą padariau ir aš. Supratau, kad būtinai grįšiu į Belgiją, ne tik dėl Tomorrowland’o.

Festivalio atmosfera: daugeliui festivalis asocijuojasi su netvarka, nemaloniu aplinkinių elgesiu, lengvabūdiškumu. Ar galėtum paneigti tokią nuomonę?

Už tam tikrą kainą galima rinktis skirtingą apgyvendinimą – vilas su privačiais baseinais ar pačius paprasčiausius kempingus. Pastarąjį rinkausi ir aš. Ir tiesą sakant, nieko panašaus gyvenime dar nebuvau mačiusi! Tvarka buvo palaikyta viso festivalio metu, gyvenimas palapinių miestelyje nesukėlė jokio diskomforto – vieši dušai ir tualetai visuomet buvo švarūs, aprūpinti visais reikmenimis, o net labiausiai apsileidusių kaimynų netvarka būdavo tuojau pat pašalinta festivalio darbuotojų.

Daug dėmesio atkreipta į rūšiavimą. Tomorrowland’o miestelyje taip pat gali rasti makiažo saloną, kirpyklą, papuošalų, stovyklavimo įrangos ar kitas parduotuves, kepyklėlę ar nedidelę maisto prekių parduotuvę.
Maitinimo zonose būdavo sunku išsirinkti, ką valgyti, nes paragauti norėjosi visko, o maisto įvairovė lengvai apsukdavo galvą. Maistas, nors ir patiekiamas greitai, negalėtų būti vadinamas greitu maistu.

Festivalyje ypač nustebino žmonių pagarba vieni kitiems. Manau būtent tokia festivalio sukurta atmosfera prisidėjo prie tokio pozityvaus visų požiūrio: nesvarbu, kokią vėliavą ant pečių nešiesi, ką rengiesi ar kaip šoki – tu būsi priimtas draugiškai ir niekuomet nesijausi vienišas. Galiausiai, juk toks ir yra festivalio tikslas, suvienyti net pačius įvairiausius žmones, atvykusius iš viso pasaulio. Galiu drąsiai teigti, kad festivalio organizatoriams tai pavyksta puikiai!

Pateik pagrindinius 3 patarimus patarimus keliautojams, išsiruošusiems į festivalį ar renginį svetur.

Patarimas numeris 1 – TIK PATOGI AVALYNĖ! Atstumai, kuriuos nueisit, ar valandos, kurias praleisite šokių aikštelėje, bus sunkiai suskaičiuojamos, tad pasiruoškite pėdų skausmui! Džiugu, jei pavyksta suderinti ir patogumą, ir puikią išvaizdą, tačiau festivaliuose pirmenybę teikčiau tik patogumui!

Taip pat patarčiau alkoholį iškeisti į vandenį. Kaitinant saulei ir aktyviai praleidžiant visą parą, organizmui tikrai labai reikia skysčių! Na, o ryškūs prisiminimai yra tikrai vertingi, nes juk geriausias ir įspūdingiausias akimirkas norisi laikyti atmintyje amžinai.

Ir galiausiai, festivaliuose būtina džiaugtis viskuom: būti atviriems naujovėms, susipažinti su aplinkiniais, kuo daugiau pamatyti, visur dalyvauti, paragauti įvairiausio maisto, nebijoti priimti spontaniškų sprendimų ir pajusti tikrąjį akimirkos žavesį! Išties pamilau Tomorrowland’o šūkį “Live Today, Love Tomorrow, Unite Forever”!

Skrendu.lt jau kurį laiką savo Facebook platformoje skelbia išskirtinius pigių lėktuvo bilietų pasiūlymus kartu su laisvalaikio praleidimo idėja – visame pasaulyje organizuojamais renginiais. Ar palaikai šį sumanymą?

Taip! Tikrai palaikau ir labai džiaugiuosi, juk kažkas už tave atlieka tą ieškojimo darbą, nereikia vargintis, tik užeini į Facebook ir geriausi ne tik skrydžių, bet ir festivalių pasiūlymai tau jau prieš akis! Keliauti iš esmės yra nuostabu, o jei dar ir kokiame renginyje sudalyvauji, tai laimės ir prisiminimų – dvigubai daugiau!