Tikriausiai nėra pasaulyje žmogaus, kuris nesutiktų su pasakymu, jog Milanas – tikra mados sostinė. Todėl vykstantys į Milaną žino, jog čia lankantis būtų didelė nuodėmė neužsukti į vieną ar kitą parduotuvę ir neapdovanoti savęs kokiu nors nauju, gal net ekstravagantišku pirkiniu.

Kai kurie naudodamiesi itin žemomis skrydžių į Milaną kainomis čia vyksta būtent tik šiuo tikslu. Ne paslaptis, jog Milane, tituluojamame mados sostine, parduotuvių ir prekybos centrų tiek daug, jog akys raibsta. Tad kaip nepasiklysti ir žinoti, kada ir kur verta užsukti?

Kada Milane apsipirkti pigiausia?

Kai toks stiprus noras nusipirkti ką nors nauja, tikriausiai nėra blogo meto tai padaryti. Vis dėlto, kai norisi sutaupyti ir į Milaną vykstate tik apsipirkti, labai svarbu atsižvelgti į sezoną. Didžiausi išpardavimai metuose būna du: vasaros ir žiemos. Žiemos išpardavimas prasideda sausio pradžioje ir tęsiasi iki vasario vidurio. Vasaros išpardavimas prasideda pirmą liepos savaitgalį ir tęsiasi iki rugpjūčio vidurio. Iš esmės vykti apsipirkti geriausia išpardavimo viduryje arba pabaigoje.

Kodėl tokiu metu? Nes pirmą išpardavimo savaitę nuolaidos siekia iki 20–30 proc. ir palaipsniui didėja. Vadinasi, kuo vėliau važiuosite, tuo didesnė nuolaida bus taikoma. Žinoma, per išpardavimus prekės greitai tirpsta, tačiau ir vėlesnėmis savaitėmis po nuolaidų paskelbimo tikrai bus galima rasti ką nors labai pigaus, praktiško ir gražaus! Maža gudrybė, praversianti pigių prekių paieškoje: vitrinose, parduotuvėse ir ant etikečių ieškokite užrašų „SALDI“. Tai reiškia išpardavimą!

Kur užsukti?

Vis dar veikiantis seniausias prekybos centras – Viktoro Emanuelio II galerija

Tikriausiai tai bus įspūdingiausias prekybos centras, kuriame jums teks pabuvoti. Galbūt jis ir nepriblokš savo dydžiu (ypač jei jau būsite aplankę didžiausią prekybos centrą Dubai Mall), tačiau jis kiekvieną sužavi savo istorija. Tereikia užeiti ir klausytis, kokią neatmenamą istoriją pasakoja šio didingo prekybos centro sienos. Viktoro Emanuelio II galerijoje, kaip ir visuose dabartiniuose prekybos centruose, yra tiek įvairias prekes siūlančių parduotuvių (tarp kurių ir drabužių: Louis, Vuitton, Prada ir kt.), tiek restoranų bei kavinių. Todėl po apsipirkimo galėsite užkąsti gardžiausių Italijos picų bei makaronų. Kalbant apie drabužių parduotuves, kainos daugumoje drabužių parduotuvių tikrai nėra mažos, tačiau kodėl neužėjus apsidairyti ir sužinoti, kokios šio sezono mados tendencijos? O gal net pasiseks rasti gerų nuolaidų?

Mėgstantiems garsių dizainerių kūrinius – Via della Spiga

Šioje gatvėje renkasi tikri D&G, Armani, Prada, Chanel bei kitų gerai žinomų drabužių dizainerių gerbėjai. Šių dizainerių kuriami drabužiai tikrai pasižymi didele kaina. Bet per išpardavimus parduotuvėse, esančiose šiose gatvėse, galima rasti drabužių bei aksesuarų net už mažesnę kainą, negu daugelyje Lietuvos parduotuvių. Todėl nepraeikite pro šalį ir būtinai užsukite pasidomėti, ar garsių dizainerių parduotuvėse netaikomos didelės nuolaidos!

Iš esmės visame Milano centre parduotuvių ir parduotuvėlių yra daugybė. Todėl viskas, ką jums reikia daryti, tai eiti gatve ir ieškoti užrašų „SALDI“. O tokį užrašą radus, kuo greičiau nerti į parduotuvę ir ieškoti degančių nuolaidų, kurios jus nustebins!

 P.S. PATARIMAS. Nepamirškite į Milaną keliauti tuščiu ar pustuščiu lagaminu. Juk reikės kažkur susitalpinti visus naujus drabužius, tiesa?