Šaltas ir lietingas Lietuvos ruduo gana dažnai priverčia tautiečius susimąstyti apie kelionę į šiltesnius kraštus, kur lepina maloniai kaitri saulė, giedras dangus, o maudynėmis jūroje galima mėgautis ištisas dienas. Pratęsti vasarą ir susiplanuoti karštas atostogas  galima net ir su labai nedideliu biudžetu bei nenutolstant toli nuo gimtųjų namų. Šiame straipsnyje yra pateikiami atostogų skrydžiai į šilto klimato šalis, kurias galite pasiekti tiesiogiai iš Vilniaus oro uosto.

Heraklionas, Kreta

Lietuva yra gana toli nuo egzotiškų kurortų, todėl pastaruosius pasiekti užtrunka nemažai laiko, tačiau ir Europoje įmanoma atrasti vietų, kur net ir žiemos viduryje būtų galima pasimaudyti jūroje bei pasilepinti kaitrios saulės spinduliais. Vienas artimiausių variantų – Heraklionas esantis įspūdingoje Kretos saloje, priklausančiai Graikijai. Tai yra didžiausias salos miestas bei jos sostinė, išlaikiusi senosios Mino civilizacijos pėdsakus. Heraklionas gali pasigirti gražiu uostamiesčiu, kur puikuojasi mažytės žvejų valtelės bei modernūs laivai. Patį miestą sudaro dvi dalys. Senamiestyje galima išvysti nuostabius fontanus, turgų ir siauras gatveles. Nauja dalis patraukia dėmesį šiuolaikinėmis parduotuvėmis, aikštėmis bei parkais.

Beveik visus metus Heraklione būna šilta, todėl mėgautis saulės spinduliais galima bet kuriuo metu. Šalia miesto yra įsikūrę jaukūs kurortiniai miesteliai, kurie žavi savo pramogomis, lankytinomis vietomis, nepakartojamais paplūdimiais, aukso spalvos smėliu ar akmenuotomis pakrantėmis. Viena populiariausių vietų – Karteros paplūdimys, esantis už 7 km nuo miesto centro. Čia siūloma itin daug vandens pramogų, tiek suaugusiems, tiek vaikams, o pakrantėje veikia barai ir tavernos.

Larnaka, Kipras

Šiek tiek toliau į rytus nuo Kretos puikuojasi Kipro sala, kuri garsėja savo šiltu klimatu, stulbinančiais paplūdimiais, žaliuojančiomis palmių giraitėmis bei įspūdinga gamta. Jei atostogaudami norite ne tik pragulėti visą dieną ant įkaitusio smėlio, bet ir patirti smagių nuotykių, siūlome Jums Larnaką! Tai vienas seniausių ir trečias pagal dydį saulėtojo Kipro miestas. Šio kurorto populiariausia pasivaikščiojimų ir pramogų vieta – pakrantės promenada, vadinama Palmių alėja.

Paplūdimio atostogos gali būti paįvairintos ekskursijomis, pasivaikčiojimais po kalnus ar pasibuvimu restoranuose, ragaujant vietinės virtuvės patiekalų. Larnaka yra patogi prieplauka laivams, joje veikia jachtų klubas, kuriame gausu jachtų mėgėjų iš viso pasaulio. Be to, miestas įsikūręs lygumoje, o šalia tyvuliuoja druskos ežeras, kuris žiemos metu sulaukia didžiulio būrio migruojančių flamingų, o vasarą išdžiūsta.

Keliautojai gali apsistoti prašmatniuose viešbučiuose, esančiuose rytinėje miesto dalyje, kuri taip pat garsėja nuostabiais smėlio paplūdimiais. Verta paminėti, jog netoliese yra įsikūręs Agia Napa kurortas, kuriame yra didžiulis vandens pramogų parkas. Tai puikus pasirinkimas norint atostogas praleisti su šeima. Beje, ruduo yra itin tinkamas laikas atostogoms Larnakoje, jei norite pailsėti nuo kitų poilsiautojų keliamo triukšmo, kadangi šiek tiek atvėsus orams ir turisnis gyvenimo tempas sulėtėja. 

Maljorka, Ispanija

Ko gero dažnas lietuvis lengvai nusakytų žodžius, kurie jam asocijuojasi su pavadinimu „Maljorka“. Galima nespėlioti ir drąsiai teigti, jog tai būtų „saulė“, „palmės“, „jūra“, „karštis“.  Ir taip, jie teisūs. Maljorka – pati populiariausia sala, kurią turistai renkasi Balearų salyne. Ši vieta kupina nepakartojamų vaizdų, kalnų, aukštų Viduržemio jūros bangų skalaujamų skardžių ir smėlėtų paplūdimių.

Saulės ir vandens fanai turi galimybę iš plataus sąrašo pasirinkti, kuriame paplūdimyje jie nori praleisti visą dieną. Vienas geriausių ir nuostabiausių – „Es Trenc“, kuris plyti pietinėje salos dalyje. Šią vietą poilsiautojai renkasi dėl nuošalumo, ramybės ir nepakartojamos gamtos. Tačiau jei pageidaujate įvairių patogumų, galite rinktis „Palma Nova“. Šis dėmesio vertas paplūdimys yra maždaug 12 km nuo Maljorkos sostinės Palmos, šalia Magalufo kurorto. Čia ne tik neatitrauksite akių nuo gamtos peizažų, bet ir pasidžiaugsite visais reikalingais patogumais, rasite daugybę barų bei įvairių šalių virtuvių restoranų.

Dėl itin palankaus Viduržemio jūros klimato Maljorka priskiriama prie tų kurortų, kuriuose turistai lankosi ištisus metus. Net ir patį vidurvasarį čia nebūna alinančio karščio, o temperatūra vidutiniškai siekia +27-29 °C. Žiemos metu kiek mažiau – apie +15 °C.

Hurgada, Egiptas

Jei jums patinka karštis ir nuo ryto iki vakaro galite mėgautis saulės voniomis, tuomet Hurgada yra pats tobuliausias pasirinkimas! Tai miestas, įsikūręs prie Raudonosios jūros ir laikomas didžiausiu Egipto turizmo centru, kuris džiugina savo puikiais smėlio paplūdimiais, nesibaigiančiomis pramogomis visai šeimai viešbučiuose ir už jų ribų, įvairiaspalviu povandeniniu gyvenimu, kupranugariais bei vandens pramogų gausa.

Šiame kurorte kiekvienas svečias atras ne tik restoranų, kuriuose galės išbandyti dar neragautų patiekalų, naktinių klubų, bet galės apsilankyti ir muziejuose, pasirinkti ekskursijas po miestą bei kitas įvairias pramogas. Akivaizdu, jog paplūdimys atostogaujantiems yra būtinybė, todėl nesijaudinkite, nes Hurgadoje ir jos apylinkėse yra maždaug 20 km balto smėlio pliažų, o jei norėsite įsilieti į vietinių žmonių gyvenimą, galėsite aplankyti patį miestą, kurį sudaro net 3 pagrindiniai centrai, itin mėgstami turistų.

Orai Hurgadoje liepos–rugpjūčio mėnesiais yra labiausiai karšti ir sausi, todėl ruduo tinkamiausias laikas čia atvykti. Nors tokiu metu orai pradeda vėsti, Hurgadoje dienos tebėra vasariškai šiltos ir tinkamos norintiems pratęsti šiltąjį metų sezoną. 

Jei jaučiate, jog po truputį ilgitės saulėtų dienų, aplanko svajonės apie karštas atostogas ir su liūdesiu žiūrite pro langą į geltonuojančius medžių lapus, nedvejokite, pasirinkite Jums labiausiai patinkančią kelionės kryptį ir pasimėgaukite nesibaigiančia vasara šiltuosiuose kraštuose, keliaudami tiesioginiais skrydžiais.

Tiesioginiai skrydžiai Vilnius–Kreta>>

Tiesioginiai skrydžiai Vilnius–Larnaka>>

Tiesioginiai skrydžiai Vilnius–Maljorka>>

Tiesioginiai skrydžiai Vilnius–Hurgada>>