Kelionėms nėra blogo oro – reikia tik susirasti tinkamą kompaniją. Šį rudenį atsiveria naujos kelionių galimybės Europoje su Ryanair. Kadangi keliauti Europos Sąjungos šalyse galima su galimybių pasu be didesnių trukdžių, pasvarstykite, kaip turiningai praleisti rudenį. Juo labiau, kad galima vykti į šalis su švelnesniu klimatu.

Neseniai nebrangių skrydžių kompanija Ryanair paskelbė 6 naujas kryptis iš Lietuvos oro uostų – Eindhovenas, Birmingemas, Madridas, Alborgas, Geteborgas ir Budapeštas. Visi skrydžiai prasideda nuo lapkričio mėnesio. Pigių kelionių mėgėjai, sukluskite. Šie pigūs Ryanair skrydžiai yra skirti tiems, kas nori pamatyti išskirtinius Europos miestus ir regionus. Trumpai pristatysime šias naujas kryptis.

KaunasBudapeštas 

Su Vengrija Lietuvą sieja itin tamprūs saitai. Vengrai puikiai žino, kas buvo Steponas Batoras. Lietuviams dar kartą reikėtų įsitikinti, kad Lietuva ir Vengrija yra senos kaimynės ir draugės. Pažintį su Vengrija reikėtų pradėti nuo sostinės Budapešto. Tai išskirtinis miestas (tiksliau dvimiestis, nes jį sudaro du miestai skirtingose Dunojaus pusėse Buda ir Peštas), žavintis savo architektūra ir istorine praeitimi. Dabar tai šiuolaikinė Vengrijos sostinė su muziejais, barais, naktiniais klubais, parkais ir, žinoma, Dunojaus upės peizažais.

Norintiems pažinti šį nuostabų miestą rekomenduojama tam skirti bent 4 dienas. Tai devintas pagal dydį Europos Sąjungos miestas, turintis net savo metro.

Ryanair nuo lapkričio pradeda skrydžius Kaunas–Budapeštas–Kaunas du kartus per savaitę – antradieniais ir ketvirtadieniais. Tai idealus laikas norintiems pažinti miestą ir jo apylinkes.

KaunasMadridas

Ispanijos sostinės Madrido pristatinėti nereikia. Tai vienas didžiausių ir gražiausių Europos miestų, kuriame šiuolaikinė kultūra ir ispaniškas svetingumas susipina su istorijomis apie šlovingą praeitį ir milžinišką bei vieną galingiausių pasaulio valstybių, karaliavusių ne tik sausumoje, bet ir jūroje. Madridas yra karališkas miestas – čia įsikūrę didingi Ispanijos Karaliaus rūmai.

Šiuolaikinis Madridas yra antras pagal dydį miestas Europos Sąjungoje. Čia gyvena 3,5 milijono žmonių – daugiau, nei visoje Lietuvoje. Atvykę į Madridą keliautojai iš visų pasaulio šalių pasijunta tikrame didmiestyje, kuris pulsuoja savo kultūra ir pramogomis visą parą. Kadangi Ispanija – didelė šalis, iš Madrido atsiveria daugybė kelionių galimybių į Ispanijos salas ir Šiaurės Afriką.

Ryanair siūlo lietuviams aplankyti šį nuostabų Ispanijos miestą du kartus per savaitę. Tiesioginiai skrydžiai KaunasMadridasKaunas vykdomi ketvirtadieniais ir sekmadieniais. Jie prasideda lapkričio mėnesį, tad bilietų ieškokite jau dabar.

Vilnius–Eindhovenas

Olandija – už Lietuvą mažesnė šalis, tačiau kiekvienas didesnis miestas yra unikalus ir turi kuo pasididžiuoti. Eindhovenas yra laikomas technologijų miestu, nes čia įsikūrusi pasaulyje žinoma Philips kompanija, taip pat sunkvežimių kompanija DAF, veikia vienas iš geriausių Europoje Technologijos universitetų. Futbolo mėgėjai tikrai žino ir vieną garsiausių Olandijos futbolo klubų PSV Eindhoven, į kurio namų rungtynes susirenka tūkstančiai žiūrovų. Nors miestas Olandijos mastais ir nedidelis, tačiau pakankamai spalvingas ir jaukus. Be to, jis netoli Belgijos.

Ryanair nuo lapkričio pradeda skrydžius EindhovenasVilnius ir VilniusEindhovenas tiems, kas nori pajausti tikrą olandišką dvasią. Skrydžiai labai nebrangūs, vyksta net tris kartus per savaitę – pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais. Puiki proga praleisti savaitgalį ar pažinti miestą paprastomis darbo dienomis.

KaunasAlborgas

Laikas užsukti ir į Daniją. Alborgas (Aalborg) yra ketvirtas pagal dydį Danijos miestas šalies šiaurinėje dalyje. Tai daugiau nei 1000 metų skaičiuojantis miestas, kupinas netikėtumų, nes būtent čia senoji architektūra puikiai suderinta su moderniaja. Danijos kraštovaizdis yra gana įvairus, todėl šiame mieste galima pamatyti ir lygumas, ir vandenis, nes Alborgas įsikūręs šalia vieno įspūdingiausių Limfjordo. Čia pilna architektūrinio ir kultūrinio palikimo, menančio vikingų laikus.

Alborgas žymus savo parkais, istorijos muziejumi ir šiuolaikiška architektūra, todėl pakeliauti ir pamatyti šį Danijos „perliuką“ tikrai verta. Miestas nedidelis, tačiau labai jaukus ir mielas. Iki sostinės Kopenhagos galima nuvykti tiesiog autobusu.

Ryanair skrydžiai KaunasAlborgas ir AlborgasKaunas organizuojami du kartus per savaitę pirmadieniais ir penktadieniais.

Kaunas–Geteborgas

Geteborgas yra antras pagal dydį Švedijos miestas ir pagrindinis Švedijos jūrų uostas. Tai įspūdingas miestas, įsikūręs Kategato sąsiauryje, šalies pietvakariuose. Iš šio uosto keltu galima pasiekti Daniją ir Norvegiją. Pats miestas turi vikingų laikus menančią istoriją, kuria labai didžiuojasi. Pamatyti čia yra tikrai ką. Gamtos parkai puikiai dera su istorijos palikimu, o šiuolaikinė architektūra ir menai atranda vietą šiame judriame mieste.

Ryanair skrydžiai veda į tarptautinį Geteborgo Landvetter oro uostą (30 km nuo miesto), o ne pačiame mieste esantį oro uostą. Skraidyti pradedama lapkričio mėnesį du kartus per savaitę penktadieniais ir pirmadieniais.

Vilnius–Birmingamas

Jungtinė Karalystė lietuvius vis dar smarkiai traukia nepaisant išstojimo iš Europos Sąjungos. Pačiame Anglijos viduryje esantis Birmingamas – itin populiari kelionių kryptis ne tik ten gyvenantiems ir dirbantiems Lietuviams, bet ir visiems, norintiems pamatyti šalį. Birmingamas yra kelių kryžkelėje – važiuosite į šiaurę – pamatysite Škotiją, į vakarus – atsidursite Velse, pietuose Londonas, o rytuose – lietuvių pamėgtas Piterboras. Birmingamas turi ką parodyti ir turistams. Čia apstu senovinių pastatų, parkų, barų ir muziejų. Atvykę tikrai turėsite kur paganyti akis ir nusifotografuoti. Juk tai antras miestas Anglijoje po Londono!

Ryanair tiesioginiai skrydžiai BirmingemasVilnius ir VilniusBirmingamas vyksta du kartus per savaitę. Antradieniais ir šeštadieniais pasieksite Anglijos „centrą“ labai nebrangiai.

Visos šios naujos Ryanair kryptys – puikus būdas pakeliauti ir pažinti tikrąjį šalies veidą. Dauguma miestų (išskyrus Budapeštą ir Madridą) yra nedideli ir jaukūs, nuolatos laukiantys keliautojų, norinčių iš arčiau juos pažinti. Tam pakanka 4-5 dienų, tad rezervuokite skrydžius jau dabar skrendu.lt