Savaitgaliui ar atostogoms lekiate į Barseloną? Apžiūrėdami gotikinių miesto pastatų ir bažnyčių po atviru dangumi muziejų, garsiąją Sagrada Familia katedrą, meduolinius mozaikomis išpuoštus Guelio parko statinius ir Pikaso galeriją išalksite, taigi, iš anksto galite numatyti ir valgymo stoteles. O gal mūsų rekomenduojami pigūs gero maisto restoranėliai taps dar vienu Jūsų lankytinu objektu?

„The Box”

Ši vieta TripAdvisor tinklalapyje išsiskiria jaukumu, draugiškumu, didžiuliais hot dog’ais. Įdomu tai, jog iš skoniais spalvingų stiklainių barmenai burneles klientams lašena pipete.

Restoranu „The Box” nepavadinsi – erdvė pritemdyta nuo saulės, bet apšviesta lempiniu raudoniu. Lotyniška muzika pripildyta aplinka, kaip pavadinime ir pranešta, yra suspausta į ankštą ir mielą dėžutę, kurioje tarpusavy bendraujama lyg su geriausiais draugais.

Taip pat čia gaminami ne tik garsieji dešrainiai, bet ir buritai, takos, kesadilijos. Yra ir vegetarams draugiško maisto.

„The Box” / keliautojų nuotrauka

„Pizza Circus”

Įprastai prie Pizza Circus nusidriekusi eilė neturėtų stebinti – klientai skelbia, kad palaukti tikrai verta, nes būtent čia gali paskanauti gardžiausios picos mieste. O ir laukimas neprailgsta – greito maisto picerijoje eilės, kaip ir picos gabaliukai, tirpsta labai greit, mat darbuotojai dirba itin profesionaliai.

Lankytojai iš nuostabos gūžčioja pečiais, negali patikėti ir gavę picą visai neįsižeidžia, kad ją valgyti turi stovėdami picerijos kamputyje, lauke ar eidami – už sąžiningai didelį picos gabalėlį (veikiau gabalą) sumoka 2,5 € ir vis grįžinėja atgal. Visus maloniai stebina skaniosios picos kokybės ir kainos santykis.

„Pizza Circus” / keliautojų nuotrauka

„Bodega Vasconia”

Juk būdami Barselonoje turite paragauti ir ispaniško maisto. Paelija, sangrija, tapai, jūros gėrybės, San Miguel alus, aštrios keptos bulvės (patatas bravas), čiorisas – visi skoniai kvepia ispaniška virtuve, kurios paragauti galite dar 1905-aisiais metais įkurtame ispanų restorane.

Vyno butelių, dangiškai melsvų ir lelijas primenančių motyvų plytelėmis (jų amžių būtų visai įdomu sužinoti) papuoštame pirmo restorano aukšto fone besifotografuojantys lankytojai, sustūmę stalus su kaimynais, savo šypsenomis kalba, kad vakarai čia leidžiami gerai. Meiliai suspaustoje aplinkoje girdint ispaniškas kalbas pavakarieniauti būtų šaunu, tiesa?

„Bodega Vasconia” / keliautojų nuotrauka

„La Tasqueta De Blai”

Tapų, kitaip dar vadinamų pinčais (isp. pinchos) baras nuolatos pilnas ne tik turistų, bet ir vietinių. Mediniais iešmeliais susmaigstytos ispaniškos užkandėlės yra šio restoranėlio specializacija.

Kaip tikrų tikriausioje tapų karalystėje čia jų galima rinktis iš 66 rūšių, taigi, nusipirkti kurį nors daržovių, sūrių, prieskonių, mėsos, jūros gėrybių, grybų ir vaisių derinį, matyt, bus greičiau tiesiog akimis vedžiojant po valgomais meno kūrinukais išstatytą baro vitriną. Ji dėl lankytojų apetito čia atnaujinama kas pusvalandį.

Itin pamėgta tapų arba ispaniškos kultūros vieta didžiuojasi tiekdama visada šviežius, šiltus, įvairiausių skonių ir dydžių užkandžius, kuriuos valgydami baro svečiai labai džiaugiasi dar ir dėl puikių kainų.

„La Tasqueta De Blai” / keliautojų nuotrauka

„Churreria Laietana”

Pavalgęs „rimto” maisto imi dairytis desertų, tad saldų norą gali išpildyti kukli, bet geriausia TripAdvisor lankytojų tituluojama čurų (pailgų spurgų/pyragėlių) kavinaitė. Ir kitose pasaulio vietose išpopuliarėjęs ispaniškasis desertas valgomas prieš tai jį būtinai pamirkius karštame šokolade.

Lygindami parduotuvėlę su kitomis spurginėmis, žmonės sako, kad niekur geriau čurų neragavo. Ech, kaip smalsu būtų čia apsilankyti. Ar nekyla noras ir jums užsukti į šviežių skanėstų kavinukę/šokoladinę, kur gardumynus kepa susikaupęs vyrukas?

„Churreria Laietana” / keliautojų nuotrauka

Varvinate seiles ir smalsaujate šiuos gastronomijos stebuklus išbandyti patys? Turime gerų naujienų! Ypač pigius bilietus į Barseloną RASITE ČIA! Lėktuvų bilietai geriausiomis kainomis išgraibstomi akimirksniu! ✈️