Ir šis pasimatymas oficialiai prasideda! Dabar įkvėpkite, iškvėpkite ir pasiduokite dar neišgvildentoms Šri Lankos paslaptims!

Kas ta ypatinga sala, kuri pūpso Indijos vandenyne?

Žmonės sako, jog apsilankius šioje žalumos ir šilumos apsuptoje valstybėje, jos neįmanoma pamiršti niekada. Spalvinga, gal kiek chaotiška, tačiau keliautojų ir žinoma – mūsų mylima. Šiandien Skrendu.lt komanda atskleidžia net TOP 5 vietas, kurias, mūsų nuomone, Šri Lankoje verta pamatyti labiausiai.

Tiesa, kvietėme arbatos, tad nuo jos šią kelionę ir pradėkime.

1. Arbatos rojus

Šri Lanka gali drąsiai vadintis daugiausiai išgeriamos arbatos šalimi! Jeigu arbatos karalyste laikoma Indija, tai Šri Lanką būtų galima pavadinti rojumi! Šis, rodos, paprastas, bet vietiniams – stebuklingas gėrimas yra tapęs tikru salos prekės ženklu bei simboliu.

Nuwara Eliya – o dar kitaip – šviesos ir lygumų mieste, karaliauja žalioji arbata. Stebėti jos rinkimo ir ruošimo proceso keliauja turistai iš viso pasaulio. Įdomu tai, jog žaliuojančius laukus čia kruopščiai prižiūri vietiniai, o arbatos lapeliai renkami tiesiog rankomis.

Čia lankydamiesi pasijusite it „National Geographic“ laidoje: jums šypsosis žavios moteriškės su skarelėmis ir pintais krepšiais ant nugaros. Tiesa, tie spalvingi krepšiai veikiau primena tikrus meno kūrinius!

Kaip tikina sinhalų patarlė – „Kelias į rojų veda per arbatos puodelį“. Tai, keliaujame?

2. Smalsiems pasivaikščiojimams skirtas Karališkasis botanikos sodas

Sakyti, jog Karališkasis botanikos sodas skirtas tik jaukiems ir romantiškiems pasivaikščiojimams būtų mažų mažiausiai neteisinga. Parkas, įsikūręs Peradeniya mieste, stebina nuostabia augmenija ir gyvūnija: čia galima akis į akį susidurti su draugiškomis beždžionėlėmis, pakvėpuoti grynu oru ir pasimėgauti taip ilgai ieškoma ramybe tarp 5000 skirtingų augalų rūšių!

3. Dokumentinio filmo scenarijus Šri Lankos safaryje

Tik įsivaizduokite: įsėdate į dykumų visureigį ir skuodžiate į laukinės gamtos glėbį: leopardai, drambliai, krokodilai, povai ir šimtai kitų paukščių rūšių! Visa patirtis Šri Lankos safaryje – kaip iš dokumentinio filmo. Dėl ypatingo kraštovaizdžio ir realios laukinės patirties, Yala nacionalinis parkas sulaukia didelio populiarumo.

4. Magiškiausia vieta Šri Lankoje

Apie šią dangų siekiančią tvirtovę kalbame ne šiaip sau. Sigiriya uola – vienas labiausiai lankomų objektų visoje Šri Lankoje. Ši didinga ir paslaptinga vietovė, apsupta džiunglių, yra iškilusi net į 200 metrų aukštį! Vaizdas nuo uolos tiesiog užgniaužia kvapą: čia tvyro magiška atmosfera. Šioje vietovėje galima išvysti ir akis glostančias nuostabaus grožio freskas, kurios pasakoja čia patirtas istorijas daugiau nei prieš 15 amžių.

5. Neaplenkite Kolombo ir Negombos

Į mūsų TOP 5 rikiavosi dar tuzinas nuostabių lankytinų vietų Šri Lankoje, tačiau, jeigu paklaustumėte, kur praleisti paskutinę, tačiau tobulai tobulą atostogų dieną, Skrendu.lt rekomenduotų pažinti judriąją sostinę Kolombą arba miestą Negombą. Pastarajame, štai, driekiasi auksinio smėlio paplūdimiai, o saulės spindulius čia ryte gaudo į vandenyną palinkusios palmės. Mieste gausu restoranų ir įvairaus tipo viešbučių, todėl, jeigu jau lankotės Šri Lankoje, atvykite čia pagaudyti saulės spindulių!

Kaip pasiekti Kolombą?

Pamirškime ilgus persėdimus ir nepadoriai brangius lėktuvo bilietus – dar visai neseniai oro linijų bendrovė Aeroflot su džiaugsmu pranešė apie naują skrydžių kryptį į Kolombą (Šri Lanką)! Persėdimas vienas ir tik Maskvoje, o trumpas bei patogus tiek, kad rodysis, jog jo išvis nebūta! Taip taip taip, vos kelios valandos ir Tu jau kitame lėktuve.

Eh, pasauli, koks tu mažytis! Skrendam?