Ar jau turite gerą kelionės idėją vasaros atostogoms? Dar ne? Tuomet pristatome tris kryptis, tris pietų Europos gražuoles, kurias vis dar galima aplankyti ypač pigiai!

1. Ispanijos sesė Maljorka
2. Graikijos sala su itališkais motyvais – Korfu
3. Costa Blanca pakrantės pažiba – Alikantė
Ir apie kiekvieną jų – plačiau!

Maljorka – klasikinė rojaus pasaka

Pigūs vasaros skrydžiai į Maljorką!>>

Balearų salyne, Viduržemio jūroje, yra didžiausia Ispanijai priklausanti sala. Maljorka – vieta, kuri, rodos, taip netoli nuo žemyninės Europos, bet taip skiriasi nuo mus supančios įprastos lietuviškų miestų, gamtos ar pajūrio aplinkos.

Palmos katedra MaljorkaPalmos katedra

Maljorka – tai saulė, prie kurios priartėsite laipiodami UNESCO saugomame Serra de Tramuntana kalnyne. Nuo šviesių aukštikalnių atsiveria dailūs pušynai ir, žinoma, platus žydrų vandenų horizontas.

Serra de Tramuntana kalnynas MaljorkojeSerra de Tramuntana kalnynas

Apsilankykite požeminiuose urvuose su įspūdingais stalaktitų ir stalagmitų dariniais. Dracho urve (isp. Cuevas del Drach) išvysite vieną didžiausių požeminių ežerų pasaulyje.

Cuevas del DrachCuevas del Drach urvas

Maljorka – tikras paplūdimių rojus (čia jų priskaičiuojama 262!), kuriame atrasite nuo plačių balto smėlio iki siaurų kalnų apsuptyje įsispraudusių turkio spalvos pajūrio ruožų. Net 60 paplūdimių pažymėti mėlyna vėliava, kuri žymi itin aukštą vandens kokybę.

Cala agulla paplūdmys MaljorkaCala agulla paplūdmys

Pajuskite Maljorkos gyvenimo idilę. Ją supa autentiški kalnų miesteliai su citrusinių vaismedžių giraitėmis, akmeninių pastatų slėniai ir vingiuoti kalnų keliai. Fornalutx kaimelis jau dukart buvo išrinktas gražiausiu Ispanijoje, Sóller laikomas vienu gražiausių miestelių Maljorkoje, o Valldemossa miestelį gražiausia vieta žemėje pavadino lenkų kompozitorius Frederikas Šopenas. Kuris gražiausias iš tiesų, matyt, galvoti neverta, juk rojuje gražu viskas!

Valdemossa miestelis MaljorkaValldemossa miestelis

Korfu – Graikijos sala su itališkais motyvais

Pigūs skrydžiai į Korfu!>>

O dabar mintimis pakeliaukime po Graikijos salą Korfu. Jonijos jūroje tyvuliuojanti žemė taip pat vilioja dangiškais paplūdimiais ir šimtais jų melsvų atspalvių, traukia istoriniais miesteliais bei vaizdingomis panoramomis, tačiau kaip Korfu sala atrodo dar iš arčiau?

Korfu sala GraikijaCape Drastis paplūdimys

Dėmesio vertas yra Korfu miestelis. Jo valdžią užėmę Venecijos gyventojai, prancūzai, britai ir graikai pėdsakus paliko iki šiol. Juos rasti galima miesto architektūroje, kultūroje bei kulinarijoje. Korfu miestelio architektūra primena Italijos Veneciją.

Korfu miestelis GraikijaKorfu miestelis

Osmanų puldinėjimo laikais, XVII a. ši sala tapo viena labiausiai fortifikuotų vietų Europoje. Dėl architektūrinio miesto bei jį juosiančios gynybinės sistemos vientisumo ir autentiškumo, Korfu miestas yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Gynybiniai įtvirtinimai Korfu sala GraikijaGynybiniai Korfu salos įtvirtinimai

Išsirinkite savo mėgstamiausią paplūdimį! Aukštų žaliuojančių skardžių apsuptas Paleokastritsa paplūdimių kurortas laikomas vienu vaizdingiausių.

Paleokastritsa paplūdimys Korfu salaPaleokastritsa paplūdimys

Agios Gordios paplūdimys savo vardą gavo nuo krante stovinčios bažnyčios pavadinimo; mėlyna vėliava pažymėtas smėlėtasis Glyfada paplūdimio vanduo skaidrus it krištolas, na, o d’Amour (pranc. meilės) kanalo romantiškumą pabrėžia jį juosiančios ir į melsvai žalsvo kanalo vandenį išsišovusios auksinės uolos.

Meilės kanalas Korfu saloje GraikijaD’Amour kanalas

Alikantė – tingiam ir neįpareigojančiam laisvalaikiui

Aplankykite Ispanijos provinciją Alikantę!>>

Saulėtąją Alikantę rinkitės tuo atveju, jei visai nenorite skubėti ir sukti galvos dėl itin plataus lankytinų objektų pasirinkimo. Jei Maljorkos ir Korfu salose reikia dėlioti prioritetus, kiek ir kokius paplūdimius ar kalnų miestelius pasirinkti, Viduržemio jūros kurortas Alikantė kviečia tiesiog atsipalaiduoti, nes čia spėsite pamatyti viską.

Paplūdimys AlikantėjeArenal paplūdimys

Įkvėpkite šilto Baltosios pakrantės (isp. Costa Blanca) oro, nusišypsokite ispaniškai saulei ir lengvu žingsniu pasileiskite viena gražiausių pajūrio promenadų visoje Ispanijoje. Paseo de la Explanada dar žinoma kaip La Explanada de España išsiskiria trispalviu marmuriniu grindiniu, kuris sukuria įspūdingą jūros bangavimo efektą.

Ispanijos promenada AlikantėPaseo de la Explanada promenada

Ant Benacantil kalno, 166-ių metrų aukštyje, stovi viena didžiausių Viduramžių laikų tvirtovių Ispanijoje. Gerai atpažįstama Santa Bárbara pilis yra lankomiausias Alikantės monumentas. Čia galite pasigrožėti iš aukštai atsiveriančiu Alikantės įlankos žydrynės vaizdu.

Santa Bárbara pilis AlikantėAlikantės panorama nuo Santa Bárbara pilies

Ir, žinoma, paplūdimiai! Alikantės provincijos perlas – 200 km palei Viduržemio jūrą besitęsianti Costa Blanca (angl. White Coast) pakrantė, kurioje išsibarstę daug skirtingo tipo paplūdimių: 3 km besitęsiantis balto smėlio paplūdimys San Juan, Santa Bárbara pilies papėdėje, pačiame miesto centre esantis El Postiguet poilsio ruožas arba atokiau esantis ir ramumu alsuojantis nedidelis La Almadraba paplūdimys.

Costa Blanca pajūrio ruožas AlikantėjeCosta Blanca (liet. Baltoji pakrantė)