Ar komforto zonoje išties jaučiamės komfortiškai? Veikiausiai joje gerai iki tol, kol į duris pasibeldžia nuobodulys, rutina ir jausmas, kad kažko trūksta, tiesa? Įpratę prie kasdienės rutinos neretai netgi pamirštame, kad užsisukusią plokštelę galime pakeisti nauja.

Naujų vėjų įneš iššūkiai, nuotykiai ir, žinoma, kelionės! Todėl šįkart pasakojame apie tai, kodėl kiekvienam žmogui taip naudinga keliauti ir kodėl kelionę turėtume laikyti netgi savaime suprantamu dalyku!

1. Kelionės padeda į viską pažiūrėti kitu kampu

Kiekvienas susiduriame su problemomis, kurių sprendimo būdai ne visuomet ateina iškart. Tačiau ar pastebėjote, kad kasdien pasikartojantys veiksmai dažnai atliepia tas pačias mintis, taigi, ir sprendimo būdai į galvą lenda tie patys?

Jei besikartojančią veiksmų ir minčių muziką norite perjungti, keliaukite! Nauja aplinka sugrąžina laisvės pojūtį, pakelia nuotaiką ir skatina kūrybiškumą, todėl į sudėtingus dalykus pažvelgiame paprasčiau, o problemas išsprendžiame lengviau.

Megina žvelgianti į žemėlapį

2. Kelionėse pavargstame fiziškai ir tai yra puiku!

Šiais laikais sėsliam darbuotojui judėjimas reikalingas lyg kvėpavimas. Esame sukurti judėti, tačiau pernelyg daug sėdime. Galime šokti, bėgioti, žygiuoti, tačiau šia galimybe naudojamės (o, svarbiausia), džiaugiamės per retai. Leiskime sau pavargti labiau! Iškeiskime komfortišką aplinką į nuvargusias kojas, pernelyg patogią aplinką į grūdinantį šaltuką, o tingumą į fizinius sunkumus. Juk kuo daugiau judėsime, tuo sveikesni ir laimingesni būsime.

Į kalną žygiuojančių vyrų kojos

3. Kelionės skatina daugiau galvoti apie kitus

Paprastai, mes per daug galvojame apie save, tačiau keliaudami plečiame akiratį ir dalį dėmesio skiriame aplinkiniam pasauliui. Kelionėse kur kas aiškiau suvokiame, kad nesame vieninteliai svarbiausi ir, kad ne mes vieni patiriame sunkumų.

Sutikti žmonės ir jų istorijos padeda geriau suprasti aplinkinius ir juos priimti, skatina atrasti daugiau tarpusavio bendrumų ir pasijusti pasaulio dalimi. Todėl iš kelionės žmonės dažnai grįžta išmintingesni, malonesni ir atviresni. Kelionės išties keičia žmones, galbūt todėl galvodami apie gyvenimo pokyčius ne veltui įsivaizduojame kelionę.

Savanoriai sodina medžius

4. Laikas eina lėčiau, nes patiriame daugiau

Keliaujant mūsų dieną praskaidrina daugybė naujų įspūdžių. Juk į savo kelioninį emocijų arsenalą krauname tiek daug: architektūros detalės, gamtos spalvos ir miestų peizažai, žmonių šypsenos ir jų pasakojimai, kavinių interjerai, patiekalų skoniai ir kvapai.

Gaudydami kiekvieną kelionės akimirką per trumpą laiką patiriame tiek daug, kad kelios dienos, regis, užima ištisą savaitę. Kuo daugiau naujų patirčių ir pojūčių patiriame, tuo laikas eina lėčiau. Ar gali buti taip, kad kelionės iš tiesų taupo laiką?

5. Kelionės suteikia džiaugsmo

Gyvenimas nėra vien tik namai ir darbas. Kelionės reikalingos tarsi šventės, kurios ištraukia žmogų iš kasdienybės ir į gyvenimą įneša naujų emocijų, minčių ir įspūdžių. Kelionės paskanina gyvenimą tokiais prieskoniais kaip atradimai, bendravimas, juokas, džiaugsmas, stebėjimasis. Jauskite gyvenimą pilna širdimi! Džiaugsmas – tai saldusis gyvenimo skonis, tad retsykiais save juo palepinkite!

Laiminga mergina keliaujanti dviračiu

Dar vienas nuostabus dalykas apie keliones yra ne tik pats kelionės procesas, bet ir grįžimas namo. Gyvenimą nejučia pradedi skirstyti į gyvenimą prieš kelionę ir po kelionės, nes galbūt pradedi vertinti prieš tai savaime suprantamais laikytus dalykus, kažkur pradingsta erzinantys aplinkinių trūkumai ir pamilsti, rodos, viską viską, net savo kasdienę rutiną.