Turistui, kuris nori kuo daugiau pamatyti, savaitgalio kelionė į Paryžių yra tikras iššūkis. Paryžius juk turi tiek daug nepakartojamų vietų, restoranų, muziejų, atsiveriančių panoramų, pramogų… Nors Paryžiuje per dvi dienas tikrai nespėsite visko pamatyti ir padaryti, tačiau jei kelionę planuosite teisingai, galėsite nuveikti tikrai daug. Skrendu.lt komanda dalinasi ką aplankyti ir patirti romantiškajame Paryžiuje tiesiog būtina!

Kada keliauti į Paryžių?

Geriausias laikas aplankyti Paryžių yra priklausomai nuo to ką norite nuveikti, kadangi kiekvienas sezonas turi savo žavesio. Norint išvengti didelio turistų srauto ir nesigrūsti eilėse prie lankytinų objektų, geriausia keliauti kovo – gegužės bei rugsėjo – lapkričio mėnesiais. Vasaros sezono laikotarpiu Paryžiuje yra daugybė turistų, todėl kai kuriuos žmonės tai gali erzinti. Puiki žinia norintiems sutaupyti – rekomenduojame keliauti sausį ir vasarį, kadangi šiais mėnesiais orai nelepina, viešbučių kainos pigesnės. Žiemos metu Paryžius tampa dar žavesnis, todėl ne tik sutaupysite, bet ir išvengsite sausakimšo miesto. 

Svarbu paminėti, kad į Paryžių galite keliauti tiesiogiai, kadangi vykdomi tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus oro uosto, todėl neteks gaišti laiko persėdimui. Skrydis trunka neilgai (apie 3 val.)  ir jūs jau elegancijos mieste – Paryžiuje.. Prancūzijos oro uostai tiesiog fantastiški! Pagrindinis tarptautinis oro uostas yra Aéroport de Beauvais-Tillé.

Pasimėgaukite prancūziškais pusryčiais

Prancūziški pusryčiai labai mėgstami ne tik vietinių, bet ir turistų, tai tarsi savotiškas ritualas norint įsilieti ir pajusti tikrą Paryžiaus dvasią. Mieste yra daugybė jaukių kavinukių ir restoranų, kuriose patiekiami gardūs, prancūziški pusryčiai, juos dažniausiai sudaro šviežiai spaustos sultys, stipri kava ir tradicinis kruasanas. Paryžiaus miestas nuo ankstyvo ryto pilnas žmonių, todėl kai mėgausitės pusryčiais, tikrai niekada nebus nuobodu stebėti šurmuliuojantį gyvenimo ritmą. Tik įsivaizduokite, kad sėdite jaukioje terasoje, veidą šildo ryto saulė, fone skamba muzika, o ore tiesiog tvyro švelnus kavos aromatas..  Garantuojame, tai geriausias būdas pradėti dieną! 

Luvro muziejus

Luvras bene labiausiai lankoma Paryžiaus atrakcija. Turistus sužavėjęs nepakartojama išorės architektūra ir istoriniais meno kūriniais viduje. Luvras yra didžiausias pasaulyje muziejus, kurio viduje yra itin garsūs ir reikšmingi meno kūriniai, žymiausias yra Mona Lisa! Jei esate meno mėgėjas, šis muziejus kaip tik jums. Prieš vykdami aplankyti Luvro muziejų, susiplanuokite kiek laiko praleisite čia, siūlome neužsibūti, kadangi Paryžius paruošęs dar labai daug! 

Triumfo arka

Triumfo arka – architektūrinis paminklas, ant kurio viršaus gali pakilti turistai ir pasižvalgyti. Iš viršaus galite pamatyti Prancūzijos simboliu tapusį Eifelio bokštą ir milžinišką Paryžiaus miestą. Nuo Triumfo arkos atsiveria išties nepakartojami vaizdai, todėl norint pakilti gali tekti palaukti ir šiek tiek ilgiau. 

Vakarienė po Eifelio bokštu

Eifelio bokštas yra žymiausias statinys visame Paryžiuje, kiekvieną kartą būnant šalia metalinės konstrukcijos, tarsi užgniaužia kvapą neapsakoma didybė ir išskirtinis grožis. Geriausias būdas pasigrožėti Eifelio bokštu yra atsisėsti ant po juo žaliuojančios pievelės ir mėgautis iškyla bei neapsakomu vaizdu.. Daugelis vietinių gyventojų ir turistų ateina vakare su įvairiais užkandžiais, vynu, alyvuogėmis ir mėgaujasi romantiška panorama. 

Montmartre

Monmartras – Paryžiaus rajonas, įsikūręs ant aukščiausios miesto kalvos (130 m), nuo kurios atsiveria Senos upės slėnyje plytinčio miesto panorama. Montmartre vyrauja puiki atmosfera, mieli butikai ir daugybė meno dirbinių, bei muziejų. Gatvėse rikiuojasi menininkai eskizuojantys žmones ir parduodantys savo darbus. Jei norite unikalaus meno kūrinių, tai yra geriausia vieta ieškoti ir rasti tobulą kūrinį. Apsilankymas šioje vietovėje puikus būdas pamatyti kitą miesto pusę, praleidžiant tik vieną savaitgalį Paryžiuje.

Pasigrožėkite Sacré-Coeur bazilika

Daugelis žmonių vyksta į Monmartrą, kad pamatytų „Sacre-Coeur“ baziliką. Tai stulbinanti baltojo akmens Romos katalikų bažnyčia, stovinti ant kalvos. Įėjimas į baziliką nemokamas, iš jos atsiveria nuostabūs Paryžiaus vaizdai! Laipteliais galima pakilti į aukščiausią Paryžiaus tašką, tačiau, norėdami pasiekti viršūnę, turite būti pasiruošę eiti apie 300 laiptelių aukštyn. Garantuojame tikrai nenusivilsite!

Moulin Rouge

Moulin Rouge –  žymiausias Prancūzijos kabaretas, Vakarų Europos bohemos simbolis.Tai įdomi vieta Paryžiuje vykti vakarienės ir pasižiūrėti pasirodymą, kurio niekada nepamiršite. Spektaklis spalvingas, ryškus ir linksmas, o šokėjos pasirodo pasipuošusios pačiais įmantriausiais kostiumais.

Stogo baras/Rooftop bar

Norintiems pažinti Paryžių ir atrasti subtilias spalvas, geriausias būdas tai padaryti yra pakilti į aukščiausią miesto tašką ir pamatyti jį iš viršaus. Yra daugybė būdų, kaip tai padaryti, pradedant nuo Eifelio bokšto viršūnės ar Triumfo arkos ir baigiant ant stogo įsikūrusiu restoranu. Kurių meilės mieste pasirinkimas išties platus. Bare ar restorane siūloma praleisti vakarą mėgaujantis prancūziškais patiekalais, pasakišku vaizdu ir pajusti, kaip niekur kitur, tik Paryžiuje sukuriamą atmosferą. Labiausiai rekomenduojame atvykti vakare, vakarienės metu atsiveria spindinti naktinio Paryžiaus panorama ir miestas įgauna visai kitas spalvas nei matėte dieną.. Galite rinktis iš mūsų rekomenduojamų, geriausių stogo barų Paryžiuje: Le Perchoir, 43 Up on the Roof, Terrass en Haut.

Disneyland

Paryžiaus Disneilende yra du pramogų parkai: Disneilendo parkas ir Volto Disnėjaus studijos parkas. Teritorijoje yra daugybė ekstremalių atrakcionų, pramogų pasiūlymų ir restoranų. Šis parkas nepaprastai arti Paryžiaus miesto centro, todėl priemiestiniais traukiniais ar automobiliu keliauti į Disneilendą labai patogu. Bilietai nėra pigūs, tačiau nepamirškite, kad tai suteikia galimybę džiaugtis beveik visais atrakcionais. Apsilankymas Disneilende – nepamirštamus įspūdžius dovanojanti pramoga visai šeimai, o vaikams tikra svajonė!

Savaitgalio kelionė į Paryžių yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori bent trumpam pasinerti į subtilumo, elegancijos pripildytas atostogas, pajusti prancūzišką miesto dvasią bei aplankyti pagrindines turistų pamiltas vietas. Jei skrydis nėra savaitgalį, nesijaudinkite! Ką veikti Paryžiuje atrasite ir bet kurią kitą savaitės dieną! O po nuotykių šiame pasakų mieste, galime garantuoti, kad į norėsis sugrįžti dar ne kartą! 

Visi skrydžiai Vilnius – Paryžius >>