Ieškai naujų nuotykių, nematytų ir kvapą gniaužiančių vietų? Siūlome apsilankyti Kroatijoje. Šalyje, esančioje pietrytinėje Europos dalyje, kurią skalauja skaidri Adrijos jūra. Tai atostogų šalis, kurią reikia aplankyti kiekvienam turistui, bent vieną kartą savo gyvenime. Kaitinanti saulė, nuostabūs paplūdimiai, unikali istorija ir vieni iš žinomiausių pasaulio objektų – laukia jūsų Kroatijoje. Vienas iš nuostabiausių gamtos sukurtų objektų yra autentiškas šios šalies bruožas, 1244 Kroatijos salos, kurias siūlome aplankyti kiekvienam turistui keliaujančiam į Kroatiją. Pasirinkimas yra platus, todėl atrinkome 5 gražiausias ir įdomiausias salas, kurios yra vertos jūsų dėmesio. Skrydžiai į šias salas yra vykdomi iš Vilniaus oro uosto, todėl išsirinkite labiausiai patikusią ir leiskitės į kelionę.

Kroatijos salos, kurias siūlome aplankyti:

KRKOS SALA

Tai yra didžiausia sala Kroatijoje, pasiekiama automobiliu, kadangi yra arčiausiai žemyninės dalies. Krkos sala puiki vieta pažinti Kroatijos paveldą. Lankytinos vietos, kurias patariame aplankyti: Krko miestą su savo dviejų tūkstančių metų senumo sienomis; Biserujkos urvą; bažnyčią ir vienuolyną Glavotoke; Omisalj miestą, kuris įsikūręs ant uolos virš jūros; Vrbnik miestą, apsuptą derlingų vynuogynų, naudojamų gaminant rūšinį vyną „Zlahtina“; Vozo uostą, iš kurio atsiveria Krkos tilto panorama. Jei siekiate poilsio prie jūros, siūlome aplankyti šiuos Krkos salos paplūdimius, kuriuose plevėsuoja daugybė mėlynų vėliavų: Krk miestą, Bašką, Malinską, Nivicą, Omišalją ir Punato prieplauką. Mėlynoji vėliava simbolizuoja gerai išsaugotą, saugią ir malonią aplinką, skirtą atostogoms, pramogoms ir poilsiui. Tai vieni švariausių ir geriausiai išsaugotų paplūdimių, kurie užtikrins puikiai praleistą laiką Kroatijoje. Galime garantuoti, jei atostogoms pasirinksite Krkos salą, jūsų lauks įsimintinos akimirkos.

RABO SALA

Kvarnerio įlankoje, tarp Krkos ir Pago salų yra nuostabi Rabo sala, tai viena iš miškingiausių Kroatijos salų. Rabo puikiai tinka atostogoms su šeima, kadangi yra žinoma kaip turinti daugiausiai smėlėtų paplūdimių visoje Adrijos jūroje. Kyla klausimas: ką aplankyti? Šioje saloje kiekvienas gali rasti sau labiausiai tinkantį paplūdimį. Vakarinėje salos dalyje yra paplūdimiai skirti uolų mėgėjams, pietinėje salos dalyje žvyro pakrantės, o šiaurinėje salos dalyje galima rasti minkšto smėlio paplūdimius. Siūlome aplankyti šiuos Robo salos paplūdimius: Livacinos, Rojaus ir Sacharos paplūdimį, kurie puikiai tiks norintiems praleisti laiką su šeima. Robo salos, miesto simboliu yra tapusios keturios varpinės, kurios matomos iš tolo. Taip pat susipažįstant su miestu siūlome aplankyti nuo XIII amžiaus išlikusius Kunigaikščių rūmus bei Šv. Andriejaus vienuolyną ir bažnyčią. Atostogos šioje saloje puikiai tiks keliaujantiems su šeima. 

CRESO SALA

Creso sala yra didžiausia ir ilgiausia Kroatijos sala po kaimyninės Krkos salos. Tai magiška vieta, kuri nuves jus į praeitį. Creso salos gamta atrodo jau daugelį metų neliesta, o turistus pasitinka Viduržemio jūros augalija. Sala atrodo kalnuota iš šiaurinės pusės, tačiau rytinėje dalyje vyrauja lygumos, o viduryje yra gėlavandenis Varnos ežeras, kurį siūlome pamatyti kiekvienam. Ką aplankyti? Siūlome paklaidžioti Creso mieste ir aplankyti St. Mark’s bažnyčią,  mėgstantiems nardyti atrasti laivą Liną, pasivaikščioti Tramuntanos vietovėje ir pasigrožėti miškų platybėmis, senoviniais urvais ir apleistu kaimu. Taip pat praeikite pro Raudonąjį taką, kuriame yra išklota 20 skulptūrų bei apsilankykite Creso salos paplūdimiuose: Valun, St. John, Slatina, Mali Bok, Orlec ir Lubenice. Ši sala jūsų atostogas gali pripildyti naujomis akimirkomis ir įspūdžiais, tai vieta, kurioje pasijusite laisvi ir norėsite sugrįžti dar kartą.

BRAČO SALA

Trečia pagal dydį Kroatijoje ir viena iš populiariausių salų Bračo sala.  Čia nėra vešlios augalijos, tačiau galima rasti nuostabių vietų prie uolėtų krantų. Ką siūlome aplankyti šioje saloje? Bračo salos simbolį ir turistų labiausiai pamėgtą paplūdimį, Auksinio rago (Zlatni rat) kyšulį. Tai 500 m ilgio smėlėtas smaigalys, skalaujamas jūros bangų, pustomas vėjo ir lengvai keičiantis savo formą. Patariame aplankyti Blaca Monastery, tai urve įkurtas vienuolynas, kuris Jus pakerės savo grožiu. Taip pat nepraleiskite progos ir aplankykite mistinį drakono urvą, kuriame galima rasti išskaptuotų drakono, žmonių, paukščių ir menulio figūrų. Užlipkite į aukščiausią salos tašką Vidova gora ir pažvelkite į nepaprasto grožio panoramą. Saloje galite rasti įvairių vandens veiklų, išbandyti vietinės virtuvės patiekalus, vyną ir  pasinerti į gastronominį pasaulį. Bračo sala išsiskiria savo unikaliu kraštovaizdžiu ir yra itin mėgstama turistų. Todėl ši vieta tikrai turėtų būti įtraukta į jūsų lankytinų vietų sąrašą.

KORČULA SALA

Korčula yra viena iš pamėgtų turistinių vietų, esanti pietinėje Kroatijos dalyje. Sala puikiai tinka visiems norintiems pabėgti nuo miesto šurmulio. Antikos laikais čia plytėjo tamsūs pušynai ir ąžuolynai, todėl ji buvo vadinama Juodąją sala. Dabar ši vieta klesti ir yra viena iš lankomiausių turistinių vietų, turinti derlingą žemę ir gražius paplūdimius. Keliautojams rekomenduojama apsilankyti Marco Polo namuose ir muziejuje, pasivaikščioti po Korčulos senamiestį, aplankyti Korčulos bokštą ir St Mark’s katedrą. Sala garsėja vynu, būtinai palepinkite savo gomurį! O norintiems aktyviai praleisti laiką ir iš arčiau pažinti Korčulos salą, patariame pasileisti į žygį dviračiu. Sala turi vienus gražiausių paplūdimių, tokių kaip: Vela Przina,  puikus smėlėtas paplūdimys šeimoms su vaikais, Zakrjan, Luka Korculanska, Pupnat, Banje, Mandrac, Pupnatska Luka. Korčula jūsų laukia, tad keliaukite patirti nuostabių ir linksmų akimirkų šioje unikalioje saloje. 

Keliaujantiems į Kroatijos salas svarbu žinoti:

Orai Kroatijos salose malonūs, klimatas vyrauja jūrinis žemyninis, vasaros metu oro temperatūra vidutiniškai pakyla iki +28°C laipsnių. Turistinis sezonas prasideda nuo gegužės ir tęsiasi visą vasarą. Šalies valiuta yra Kroatijos kuna, 1 HRK = 0,13 EUR. Pinigus išsikeisti galėsite tik atvykus į šalį, kadangi keityklų yra daug. Šalyje kainos yra skirtingos, didžiuosiuose šalies miestuose kainos bus didesnės nei mažuose. 

Tikimės, kad pažintis su gražiausiomis Kroatijos salomis buvo naudinga ir išsirinkote sau labiausiai patikusią vietą, į kurią leisitės ieškoti nepamirštamų nuotykių Užsisakykite skrydį Skrendu.lt puslapyje ir aplankykite šias unikalias Kroatijos salas!

Visi skrydžiai Vilnius – Kroatija >>