Keliauti su mažai daiktų apsimoka ne tik finansiškai. Skrisdami tik su rankiniu bagažu būsite daug mobilesni, sutaupysite laiko oro uoste, o ir jausmas, kai reikia rūpintis mažesniu daiktų kiekiu – puikus. Štai mūsų patarimai keliaujantiems tik su rankiniu bagažu:

Lagaminas

Geras lagaminas – labai svarbu. Jei ateityje planuojate dažniau skraidyti, investuokite į gerą produktą. Didesnė kaina dažniausiai reiškia lengvesnę, bet tvirtesnę medžiagą. Taip pat patogų kišenių ir kitų skyrių išplanavimą. Lengvesnė medžiaga – daugiau laisvų kilogramų jūsų bagažui.

Sąrašas

Kaip ir apsipirkimo metu, geras sąrašas apsaugos nuo perteklinių daiktų, kuriuos įsimestumėte „dėl visa pikto“.

Skysčiai

Rekomenduojame įsigyti tuščių 100 ml buteliukų, į kuriuos susipilsite savo mėgiamus šampūnus, kremus ir kitas priemones. Prieš pirkdami įsitikinkite, kad dangteliai tvirti ir minkant maišą, į kurį šie sudėti, neatsidarys. Kai kuriose parduotuvėse galite rasti net specialių talpų, į kurias perpurkšite mėgiamus kvepalus, jei mėgiamas buteliukas didesnis už 100ml arba tiesiog daug sveria.

Batai

Mes irgi mėgstame pasiimti kelias poras atsargai. Tačiau šie užima ypatingai daug vietos. Dažniausiai kelionėje užtenka vienos poros patogių, lengvų, neiššaukiančios išvaizdos batelių. Jei antra pora būtina, skrydžio metu dėvėkite didesnius, o į mažesniuosius sutalpinkite kojines, apatinį trikotažą ar šortus. Skrydžio metu dėvėkite ne tik didžiausius batus, bet ir visus daug vietos užimančius drabužius. Jei skrendate į šiltus kraštus, jau oro uosto tualete galite įšokti į šortus.

Keliaujate į civilizaciją

Atsiminkite: keliaujate ten, kur bus parduotuvių. Jei skrendate į didesnį miestą, ten irgi galite nusipirkti rankšluostį, marškinėlių, kojinių, higienos priemonių. Gal šių gėrybių galima net neimti į skrydį?

Vakuuminiai maišai

Mūsų ypatingai mėgiami. Drabužiai, iš jų išsiurbus orą, sumažėja bent trigubai. Be to, tai gera apsauga nuo išsiliejusių skysčių arba netikėto stipraus lietaus.

Vyniokite – ne lankstykite

Jei vakuuminių maišų gauti negalite, drabužių nekraukite tiesiog vieną ant kito gražiai sulankstę – taip jie užims daugybę vietos. Ant žemės patieskite kiečiausius drabužius (pvz striukę), ant jų tieskite megztinius, kelnes, tuomet marškinėlius ir tada – apatinį trikotažą ir kojines. Šį sluoksniuotį stipriai spausdami vyniokite. Išspausite daug oro ir gautą „dešrą“ patogiai sutalpinsite į lagaminą.

Renkitės sluoksniais

Planuodami drabužius, kuriuos dėvėsite, galvokite apie sluoksnius. Kelionėje atrodyti nuobodžiai nereikia – tiesiog darykite tai derindami keletą drabužių, kuriuos pasiimsite. Taip pat tai puikus būdas lengvai prisitaikyti prie besikeičiančių oro sąlygų.Kokiomis gudrybėmis jūs naudojatės, kai tenka į mažą lagaminą sutalpinti daug?