Skrydis lėktuvu gali būti jaudinančiai gražus (kokie nuostabūs debesys matosi pro langą!), varginantis (nutirpusios kojos) arba tiesiog neutralus pasisėdėjimas. Kaip praleisite skrydį priklauso tik nuo jūsų nusiteikimo ir pasiruošimo. Štai aštuoni patarimai, kaip mes rekomenduojame mėgautis skrydžiu:

Susiplanuokite pramogas

Įsidėkite nesunkią ir lengvai skaitomą knygą, atsisiųskite bent keletą filmų (jei į lėktuvą imate kompiuterį ar planšetę), įsidėkite konspektus, jei turitą ką mokytis. Kitaip tariant, išnaudokite laiką produktyviai.

Mankštinkitės

Pradedant pėdomis, baigiant plaštakomis ir kaklu – atlikite tempimo pratimus, kurie labai pagerins savijautą. Štai geros mankštos pavyzdys.

Valgykite ir gerkite daug vandens

Skysčiai ypatingai reikalingi gerai savijautai, nors neretai apie juos pamirštame. Nusipirkite buteliuką praėję apsaugą. Jei nuspręsite pasinaudoti lėktuvo baru (alkoholis atpalaiduoja raumenis ir padeda užmigti) neužmirškite vandens gerti dar daugiau.

Nežiūrėkite į laikrodį arba žemėlapį per dažnai

Tai tik sukurs iliuziją, kad skrendate labai ilgai.

 Nežiūrėkite į laikrodį arba žemėlapį per dažnai. Tai tik sukurs iliuziją, kad skrendate labai ilgai. 

Miegokite

Jei esate jautrūs, pasiimkite ausų kimštukus, akių uždangalą ir pripučiamą pagalvę. Paprašykite įgulos, kad atneštų pledą. Apžiūrėkite sėdynės atlošą – neretai jie turi užsilenkiančius kraštus, kad patogiai pasidėtumėte galvą. Pasirinkite teisingą vietą – prie lango miegoti patogiau, tačiau iš šoninės sėdynės lengviau išeisite pasivaikščioti.

Pasirinkite patogius drabužius

Jei leidžia sąlygos (t.y. neturėsite skubėti į verslo susitikimą tiesiai iš lėktuvo), pasirinkite judesių nevaržančią aprangą, lengvą avalynę ir įsidėkite papildomą porą kojinių. Kojos jausis daug geriau, jei jas išlaisvinsite iš batų (tik neužmirškite pasikeisti kojinių, kad neapkartintumėte kelionės kaimynams 🙂 )

Kovokite su užgulusiomis ausimis

Pakilimo metu čiulpkite ledinuką ar kramtykite gumą. Nusileisdami – „prapūskite“ ausis. Ir nemiegokite per pakilimą arba nusileidimą.

Atsigaivinkite

Dantų šepetukas, drėgnos servetėlės ir visa kita „amunicija“, kuri atgaivina padės geriau jaustis ir kelionės metu, ir iškart po jos (juk malonu su pasitinkančiais artimaisiais apsikabinti gaiviam)

O kokiomis priemonėmis jūs naudojatės, kad palengvintumėte skrydį?