ATNAUJINTA: „Ryanair“ oro linijos naujas bagažų keitimo sąlygas įteisins tik nuo 2018 metų, sausio 15 dienos! 

Nuo 2018 metų, sausio 15 d., pigių skrydžių avialinijos „Ryanair“ tam, kad sumažintų eiles prieš įlaipinimą ir skrydžių vėlavimą apskritai, keičia sąlygas dėl keleivių bagažo. Ką būtina žinoti?

Į saloną – vienu bagažu mažiau

Iki šiol buvo galima į lėktuvo saloną pasiimti dviejų dydžių krepšius. Vieną bagažą, kuris būtų ne didesnis negu 55 cm x 40 cm x 20 cm ir ne sunkesnis negu 10 kg, ir kitą mažą krepšį, kurio dydis neviršija 35 cm x 20 cm x 20 cm. Keleiviai buvo įpratę rankiniame bagaže susipakuoti įvairius elektroninius įrenginius, pavyzdžiui, kompiuterį. Nuo lapkričio 1 d. saloną nemokamai bus galima įsinešti tik mažesnį bagažą. Todėl, pasikeitus taisyklėms, būtinai apgalvokite, ar nebus trapių daiktų, kurie gali būti pažeisti bendrame bagažo skyriuje. Keleivių, neįsigijusių bilieto su pirmenybinio įlaipinimo funkcija, didesnis rankinis bagažas bus pažymėtas prie įlaipinimo vartų ir padėtas saugoti be papildomo mokesčio. Bet su savimi į saloną galėsite pasiimti tik mažesnį bagažą.

Kokie kiti pakeitimai?

Be neigiamų dalykų yra ir gerų naujienų. Pavyzdžiui, registruotas bagažas gali būti sunkesnis – vietoj buvusių 15 kg bus leidžiamas 20 kg svorio bagažas. Taip pat šį bagažą registruoti bus šiek tiek pigiau. Deja, bet per didelio rankinio bagažo nebus leidžiama neštis pro vartus, jis bus vežamas lėktuvo bagažo skyriuje už papildomą mokestį.

Ką daryti, jei vis tiek reikia didesnio (iki 10 kg) bagažo salone?

Tokiu atveju „Ryanair“ siūlo nusipirkti pirmenybinio įlaipinimo paslaugą. Į šią paslaugą įeina galimybė į saloną pasiimti abu rankinius bagažus. Tiesa, jeigu jau esate nusipirkę lėktuvo bilietą ir norite įsigyti papildomą paslaugą, – pirmenybinį įlaipinimą, – susisiekite su mumis el. paštu [email protected].