Atėjus vėsiems Rudens orams – sugrįžta šilti vasaros prisiminimai. Skrendu.lt skraiduolių komanda dalinasi savo patirtimi viename gražiausių Paryžiaus rajonų, kurį nedelsiant įsimylėjo. Šiandien kviečiame leistis į pažintį su Montmartru!

Ne be reikalo Paryžius vadinamas šviesos miestu.

Prancūzijos sostinė pribloškia keliautojus savo įspūdingais meno kūriniais ir architektūros stebuklais. Matydamas Eifelio bokšto šviesas ir Triumfo arką, kiekvienas pajaučia pilve drugelius. Tačiau yra kai kas daugiau, ką dar vertą pajusti. Tai – geismas Paryžiui, ir nėra jokios geresnės vietos, kur tai galima pajausti, negu gražiajame Montmartre.

Kristaus širdies bažnyčia

Kristaus Širdies bazilika / Skrendu.lt nuotrauka

Istorinė oazė dūzgiančiame metropolyje

Montmartras yra žymus savo idiliškais kalvotais peizažais bei paslaptingomis gatvelėmis, kuriose slepiasi įkvėpimas. Ypač tuo pasižymi garsusis 18-tasis kvartalas, kuriame dar devynioliktame amžiuje Paryžiaus menininkai klajodavo ieškodami savo mūzų ir ramybės.

Montmartro šarmas

Geriausias būdas pažinti Montmartrą yra tiesiog klajoti: pradėti kalvos apačioje ir kilti į viršų siauromis gatvelėmis, kurių neįtikėtinas grožis negali likti nepastebėtas. Kristaus Širdies bazilika yra pačioje Monmartro kalno viršūnėje ir gali būti pasiekta kylant į viršų bet kuria žavia Montmartro gatve. Didelis skaičius stačių laiptų, jungiančių skirtingas aukštumas, sukuria nuostabią galimybę mėgautis pritrenkiančiais Paryžiaus vaizdais. Kalvos viršūnėje yra daugybė puikių restoranų, kuriuose rekomenduojama užkąsti.

Žavūs Montmartro laiptai

Montmartro gatvių peizažas / Skrendu.lt nuotrauka

Žymioji Kristaus Širdies bazilika

Kristaus širdies bazilika yra nuostabus architektūros šedevras, tačiau tikrasis žavesys glūdi atmosferoje šalia bažnyčios. Kiekvieną vakarą būrys vietinių susėda ant laiptų šalia bazilikos ir stebi saulėlydį, dainuoja dainas arba tiesiog mėgaujasi savo maistu bei gėrimais. Gatvės atlikėjai savo pasirodymais pritraukia didžias minias žmonių ir yra tikri savo srities profesionalai. Sujungiant tai su nuostabiais atsiveriančiais vaizdais, atsiranda jausmas, jog šios vietos niekada nesinorės palikti.

Laiptai prie Kristaus Širdies bazilikos

Paryžiaus peizažas, žiūrint iš Montmartro / Skrendu.lt nuotrauka

Nusileidus saulei, įsižiebia Clichy bulevardo šviesos ir Montmartras drastiškai pasikeičia. Bulevardas yra sausakimšas barų ir kabareto šou, įtraukiant ir žymųjį Moulin Rouge. Skirtingi Monmartro veidai sukurią norą pakartoti savo nuotykį Montmarte vėl ir vėl.

Paryžius bei idiliškasis Montmartras sužavėjo Skrendu.lt komandą ir rado ypatingą vietą mūsų širdyse. Įsimylėk Paryžių ir tu:
PIGŪS BILIETAI Į PARYŽIŲ – ČIA