Ar kada nors esate turistiniais tikslais keliavę vieni, be draugų? Jei ne, galbūt verta šią galimybę apsvarstyti? Savarankiškos kelionės (angl. solo trip) metu neišvengiamai dar geriau pažinsite save, padidinsite pokalbių, susipažinimų galimybes, kitomis akimis pamatysite pasirinktą miestą ir pasaulį apskritai!

Jei šį kelionės tipą ketinate išbandyti pirmą kartą, tikriausiai labiau tiks kompaktiškas, draugiškas ir įdomių vertybių galintis pasiūlyti miestas. Būtent toks yra ketvirtas didžiausias Vokietijos miestas Kelnas, kuris patrauklumu, meniškumu ir modernumu dažnai konkuruoja su Miunchenu ir Berlynu. Sužinokite, ką įdomaus galima jame pamatyti!

Kelno katedra iš arčiau

Apie Kelno nuotaiką ir lankomiausią Vokietijos orientyrą

Ketvirtas didžiausias miestas šalyje ypatingai išskiria savo menišką ir liberalią atmosferą bei draugišką charakterį. Kelnas patrauklus savo meno galerijomis ir muziejais, gyvos muzikos vakarais. Vietos gyventojai, kurių įsikūrusių čia esti per 1 mln., itin myli savo miestą, o pamatę vienišą bare sėdintį ar gatvėje šmirinėjantį žmogų, būtinai pasidomės ir pasisiūlys į kompaniją. „Kelnas yra jausmas“ – priduria vietiniai, o ar tikrai – belieka įsitikinti patiems!

Garsiąją Kelno katedrą turite pamatyti pirmu numeriu. Tai pats žymiausias paminklas visoje Vokietijoje! Šį milžinišką, daugiau nei 600 metų statytą gotikinio stiliaus šedevrą per dieną aplanko daugiau nei 20 000 lankytojų. Pamatykite ir Jūs gyvą didingumo paveikslą, įvertintą UNESCO paveldo ženklu. Būtinai apžiūrėkite šį miesto orientyrą tiek dieną, tiek sutemus. Be to, katedros viduje veikia muziejus, o užkilus į viršų galima apžiūrėti apylinkių panoramą.

Šokolado muziejus prie Reino upės

Muziejus, kurį galima ne tik apžiūrėti, bet ir ragauti

Visai šalia Kelno katedros, ant Reino upės kranto baltuoja ovalus, stiklu dengtas pastatas, o jo viduje – saldumynų pasaulio stebuklas – Šokolado muziejus. Jame susipažįstama su 3000 metų trunkančia šokolado istorija – nuo Kolumbo iki pramoninio produkto, viso pasaulio džiaugsmui, pasiekiamo ne tik dievams ir turtuoliams, bet ir eiliniams pirkėjams. Ryškesni muziejaus akcentai – tikras tropinis sodas, kuriame auginama kakava, šokoladą liejantis fontanas, valgomi šokoladiniai suvenyrai muziejaus parduotuvėlėje.

Kelno senamiestis ir St. George's bažnyčia

Kur veda Kelno senamiesčio keliai?

Kompaktiškame Kelno senamiestyje galėsite apžiūrėti miesto Rotušę – seniausią Kelno pastatą, elfų (dar vadinamų miesto kūrėjais) figūromis papuoštus fontanus, aplankyti viduramžių laikus menančius pastatus su juose įsikūrusiomis kavinėmis, butikais, galerijomis. Leiskite sau paklajoti akmeniniais keliukais atrandant šį tą naujo – dar vieną muziejų, kurių Kelne virš 20, simpatišką skverelį ar jaukų skersgatvį, kuriame aptiksite gyvos muzikos kampą, pavyzdžiui, legendinę Blue Shell gitaros skambesių instituciją arba ne tik muzikos, bet ir teatro kavinę Gloria.

Paverskite savo išvyką mažu, Jus džiuginančiu stebuklu, susipažinkite su vietiniais, patirkite dalelę seniausio Vokietijos metropolio gyvenimo!

Patogius skrydžio bilietus į Kelną rasite štai čia, tik perspėjame, kad kainos greitai keičiasi, mat pigiausius išgraibsto greičiausieji!